رضا خدری، خبرنگار دفاع مقدس و شاهد کشتار سینما رکس آسمانی شد

به گزارش اینجاخبر   رضا خدری، روزنامه‌نگار آبادانی که اولین گزارش را از آتش‌سوزی سینما رکس منتشر کرد و در طول سال‌های دفاع‌مقدس به عنوان خبرنگار جنگ و پژوهشگر تاریخ دفاع مقدس فعالیت داشت، دار فانی را وداع گفت.

مرحوم رضا خدری کار روزنامه‌نگاری را در دهه ۵۰ با روزنامه کیهان شروع کرد و به عنوان خبرنگار سیار در خوزستان حضور داشت. پس از شروع جنگ تحمیلی او جزو اولین نفراتی بود که در خرمشهر حضور یافت. خدری پس از اشغال خرمشهر به آبادان رفت و تا زمان آزادسازی این شهر از نزدیک شاهد حضور رزمندگان در جبهه‌ها بود.

رضا خدری متولد ۱۳۲۹ در آبادان بود. وی پس از پایان تحصیلات متوسطه، در سال ۱۳۴۷، وارد دانشکده علوم ارتباطات شد و از جمله دانشجویان مرحوم کاظم معتمدنژاد به شمار می‌رفت. خدری همزمان با تحصیل در روزنامه کیهان مشغول به کار شد و در سرویس شهرستان‌های این روزنامه در کنار اساتیدی، چون یونس شکرخواه و محمود مختاریان به فعالیت پرداخت. وی پس از پایان تحصیلات به خوزستان بازگشت و به عنوان مدیر روابط عمومی سازمان بنادر و کشتیرانی به فعالیت پرداخت. در ۲۸ مرداد ۱۳۵۷، خدری اولین خبرنگاری بود که خود را به محل فاجعه آتش‌سوزی سینما رکس رساند و علاوه بر تهیه گزارش، از صحنه حادثه عکاسی کرد. با انتشار خبر فاجعه سینما و کشتار مردم آبادان، ساواک برای پیدا کردن منشأ خبر، خدری را تحت تعقیب قرار داد.
این روزنامه‌نگار پس از پیروزی انقلاب اسلامی، به عنوان اولین شهردار «بندر شاپور»، منصوب شد. وی پیشنهاد تغییر نام بندر شاپور به «بندر امام خمینی (ره)» را مطرح کرد که با موافقت وزارت کشور مواجه شد. خدری از ماه‌های پیش از آغاز جنگ تحمیلی، اخبار و اتفاقات خوزستان را منتشر می‌کرد و با آغاز رسمی جنگ از ۳۱ شهریور ۱۳۵۹، در قامت خبرنگار جنگی با حضور در جبهه‌های جنگ، اخبار اتفاقات جبهه‌ها را برای مطبوعات ارسال می‌کرد. وی علاوه بر تهیه و ارسال اخبار، در ستاد جنگ‌های نامنظم نیز مسئولیت‌هایی داشت.

کار روزنامه‌نگاری را در دهه ۵۰ با روزنامه کیهان شروع کرد و به عنوان خبرنگار سیار در خوزستان حضور داشت. پس از شروع جنگ تحمیلی او جزو اولین نفراتی بود که در خرمشهر حضور یافت. خدری پس از اشغال خرمشهر به آبادان رفت و تا زمان آزادسازی این شهر از نزدیک شاهد حضور رزمندگان در جبهه‌ها بود.
خدری در سال‌های دفاع مقدس و پس از آن، مشاهدات و پژوهش‌های خود را در حوزه دفاع مقدس به رشته تحریر در آورد که حاصل آن نزدیک به ۱۰ عنوان کتاب است. از آثار این روزنامه‌نگار فقید می‌توان به کتاب‌های «خرمشهر از آزادی تا اسارت»، «خرمشهر نمی‌میرد»، «۲۸۳۸ تهاجم به خارک»، «زار قاسم، بَلَم‌رانِ خرمشهر» و «از حلبچه تا شلمچه» اشاره کرد.
خدری روز ۱۴ تیرماه سال ۱۴۰۲ بر اثر ایست قلبی چشم از جهان فروبست.
پایگاه خبری اروند رسانه در گذشت این روزنامه‌نگار پیشکسوت را به جامعه رسانه‌ای و خانواده آن مرحوم تسلیت عرض می‌کند.

https://injakhabar.ir/2189کپی شد!