آغاز به کار اسکله صادراتی نفت در آبادان
به گزارش اینجاخبر در آیینی رسمی با حضور مسئولان آغاز به کار اسکله صادراتی نفت آبادان همزمان با پایان بارگیری نخستین محموله گاز مایع LPG اعلام شد.
به گزارش روابط عمومی شرکت پالایش نفت آبادان، صبح امروز در اسکله شماره هفت پالایشگاه آبادان آیینی با حضورامام جمعه و فرماندار و دیگر مسئولان شهری آبادان برگزار شد.
مدیرعامل شرکت پالایش نفت آبادان در این آیین گفت: امروز و در این نقطه مقدس که جایگاه عروج شهدای بسیاری است یکی از وعده ها عملی شد و پس از ۱۱۰ سال از فعالیت پالایشگاه آبادان برای نخستین بار شاهد بارگیری اولین محموله گاز مایع گرم از آبادان هستیم.
به گفته حکیم قیم با راه اندازی اسکله نفتی شرکت پالایش نفت آبادان هر ۲ هفته عملیات پهلوگیری و بارگیری گاز مایع LPG گرم در آبادان انجام می شود که در آینده از آن برای صادرات دیگر فرآوردهای نفتی نیز استفاده و این عملیات به صورت هفتگی و یا روزانه انجام خواهد شد.
وی با یادآور شدن اینکه پیش تر و از اسفند ماه سال ۱۴۰۰ بارگیری محموله گاز LPG از نوع سرد نیز در بندر صادراتی ماهشهر آغاز شده بود، افزود: این گاز به خاطر گرم بودن نیاز به شرایط خاصی دارد و این پروژه عظیم از ۱۲ ماه پیش در اسکله ای آغاز شد که پیش از این به یک موزه مملو از تجهیزات سنگین تبدیل و از سرویس خارج شده بود.
12 هزار مترمکعب لایروبی اسکله شماره هفت و ایجاد پنج خط لوله جدید در این اسکله از جمله اقداماتی انجام شده برای راه اندازی اسکله نفتی آبادان انجام شده که به گفته مدیرعامل پالایشگاه آبادان آماده سازی، خرید و نصب تجهیزات به جای ۱۸ ماه تعیین شده با تلاش شبانه روز کارکنان شرکت پالایش نفت آبادان در عرض ۹ ماه عملیاتی شد.
قیم به جزئیات بارگیری این فرآورده تولید پالایشگاه آبادان اشاره کرد و توضیح داد: برای انتقال گاز LPG گرم از کشتی کوچک و خاص استفاده شد که جز معدود کشتی هایی با ظرفیت ۲ هزار تن است.
وی ادامه داد: این انتخاب به خاطر شرایط ایمنی حمل گاز LPG گرم و مشکلات موجود در دهانه خلیج فارس بوده که امید است با همت مسئولان ایرانی و موافقت مسئولان عراقی شاهد بارگیری کشتی های بزرگ تر باشیم.
مدیرعامل شرکت پالایش نفت آبادان از رشد فعالیت های بندری و گمرکی، افزایش گردش مالی و ایجاد اشتغال مستقیم و غیر مستقیم به عنوان مهمترین پیامدهای فعال سازی بندر صادراتی پالایشگاه آبادان یاد کرد و افزود: حضور اولین کشتی حمل کننده گاز به اسکله اختصاصی پالایشگاه در آبادان در پی برقراری تردد مسیر دریایی، با انتقال فرآورده ها از طریق دریا باعث کاهش هزینه های تردد، کاهش عمده مصرف گازوئیل و به تبع آن کاهش آلاینده ها و حوادث جاده ای نیز می شود.
وی همچنین یادآور شد انتقال فرآورده به صورت دریایی خطرات حمل را به طور قابل ملاحظه ای کاهش و به دلیل جابجایی در مقادیر بیشتر نسبت به حمل زمینی امکان افزایش ظرفیت تولید را بهبود می دهد و رونق اقتصادی سایر بخش ها را سبب خواهد شد.
وی خنثی سازی توطئه دشمنان در تضعیف توان ایران مقتدر را از دیگر دستاوردهای این اقدام دانست.