برنامه نویس خرمشهری پاسخ میدهد

آیا برنامه نویس های میلیارد هستند؟

به گزارش اینجاخبر  به مناسبت ۱۳ سپتامبر ، روز جهانی برنامه نویسی ، اینجا خبر پای صحبتهای یک برنامه نویس خرمشهری نشسته است که خودش را اینطور معرفی میکند:

فواد فرهانی عرب هستم، متولد ۱۳۷۱ در خرمشهر. از سال ۱۳۹۴ شروع به یادگیری برنامه‌نویسی تحت وب کردم و برای اولین بار در سال ۱۳۹۷ اولین پروژه مستقل خودم را انجام دادم.روز برنامه‌نویس را به همه همکاران عزیزم که شبانه‌روز تلاش می‌کنند، فکر می‌کنند و کد می‌نویسند تا سخت‌ترین چالش‌های دنیا را حل کنند، تبریک می‌گویم. و از آنجایی که کدهای شما الان درعمیق‌ترین دریاها و دورترین نقاط فضا در حال اجراست که بشر تا زندگی راحت‌تر، جهانی منظم‌تر و ارتباط سریع‌تری داشته باشه خسته نباشید میگم.

اصولا برنامه نویسی چه جایگاهی در بین مشاغل بعنوان یک شغل دارد و چه نقشی در پیشرفت سایر مشاغل ایفا میکند؟
برنامه‌نویسی به عنوان یکی از مهمترین و متنوع‌ترین شغل‌های امروز، نقش بسزایی در توسعه فناوری و نوآوری ایفا می‌کند. این حرفه در صنایع مختلف، از فناوری اطلاعات تا بازی‌سازی و حتی علوم پزشکی، تاثیرگذار است. همچنین، برنامه‌نویسی به بهبود فرآیندها و بهینه‌سازی سیستم‌ها در حوزه‌های مختلف از مهندسی تا مدیریت کمک می‌کند.

این رشته در خوزستان و خاصتا منطقه آزاد اروند تا چه حد شناخته شده و کاربردی ست و گمان میکنید آینده ی آن در اینجا چگونه خواهد بود؟

متاسفانه باید بگویم که این رشته با توجه به اینکه اهمیت خیلی زیادی در دنیای امروز دارد، در استان خوزستان و به ویژه منطقه آزاد اروند هیچ توجهی به آن نمی شود او این روند چنانچه به همین گونه ادامه داشته باشد می تواند در آینده خیلی نزدیک شاهده اثرات مخرب و زیان ده در منطقه باشیم. به دلیل اینکه در سایر شهرستان های ایران و ویژه کلان شهرها اکثر مشاغل به صورت جدی در حال توسعه و رشد با استفاده از هوش مصنوعی و تجارت الکترونیک هستند.

وضعیت فعالان و متخصصان برنامه نویسی در شهرهای خرمشهر وآبادان را چگونه ارزیابی میکنید و چالش هایی که با آن روبرو هستند را چه میدانید؟
در شهرهای خرمشهر و آبادان، وضعیت فعالان و متخصصان برنامه‌نویسی با توجه به نبوده زیر ساخت مناسب که از جمله مهم ترین آنها اینترنت پر سرعت فیبر نوری است و همچین نبوده شغل مرتبط با این رشته و یا حتی نبوده پارک علم و فناوری و کارخانه نوآوری. چندان جالب نیست و اکثرا کسانی که در این حوزه فعالیت میکنند مجبور به مهاجرت به سایر شهرستان ها شدند.

آیا برنامه نویس ها هکر هستند و می توانند به اطلاعات عموم دسترسی پیدا کنند؟
خیر، برنامه‌نویس‌ها به طور عمومی همانند هر حرفه‌ دیگری افرادی متنوع هستند و این ادعا که همه برنامه‌نویس‌ها هکر هستند صحیح نیست. هکرها به عنوان افرادی شناخته می‌شوند که مهارت‌های تخریبی و یا نفوذ به سیستم‌ها و شبکه‌های کامپیوتری را دارند و این فعالیت‌ها را به طور غیرقانونی انجام می‌دهند.

از مسولان یا شرکت های دانش بنیان یا پارکهای علم و فناوری یا شتاب دهنده ها و دیگر مراکز علمی و فنی برای حمایت از فعالان این رشته چه انتظاراتی دارید؟
با توجه به شرایط فعلی در شهرهای آبادان و خرمشهر، امکانات برنامه نویسی و فعالیت‌های فناوری در این منطقه به نظر ما نیازمند بهبود و توسعه است. از مسئولان، شرکت‌های دانش‌بنیان، پارک‌های علم و فناوری و دیگر مراکز علمی و فنی انتظار داریم که اقداماتی انجام دهند تا برنامه نویسان و فعالان حوزه فناوری در این منطقه بتوانند بهترین عملکرد را ارائه دهند. از جمله انتظارات ما از این مراکز می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:
ایجاد دوره‌های آموزشی و کارگاه‌های علمی برنامه نویسی برای توسعه مهارت‌های فنی افراد.
ارائه فرصت‌های کارآموزی و استخدام برای فارغ‌التحصیلان و متخصصان در زمینه برنامه نویسی و فناوری اطلاعات.
حمایت مالی و فنی از پروژه‌های نوآورانه و شرکت‌های دانش‌بنیان در این منطقه.
ایجاد فضاها و امکانات مشترک کاری (coworking spaces) و شتاب‌دهنده‌ها برای تشویق همکاری‌ها و توسعه ایده‌های نو.
با این تدابیر و اقدامات، ما معتقدیم که این منطقه به عنوان یک مرکز نوآوری و فناوری قوی‌تر خواهد شد و افراد متخصص در زمینه برنامه نویسی فرصت‌های بهتری برای رشد و توسعه حرفه‌ای خود خواهند داشت.”

آیا برنامه نویس ها میلیاردر هستند؟

اینکه برنامه نویس ها ثروتمند هستند را نمیتوانم کتمان کنم چون اگر به دو دهه اخیر نگاه کنیم ثروتمند ترین افراد دنیا (بیل گیتس، جف بزوس و ایلان ماسک ) برنامه نویس بودند. ولی به صراحت اگر بخواهم بگویم، میلیاردر شدن از راه برنامه نویسی کاره همچین ساده و راحتی نیست، و نیاز به پشت کار و زیرساخت مناسب و همچین نیاز به صبر و بردباری خیلی زیادی دارد.

 

https://injakhabar.ir/3168کپی شد!