پشت پرده دلالی در طبابت
به گزارش اینجاخبر برخی پزشکان داروهایی را که بیمار به آنها نیاز ندارد یا داروهایی که قیمت آنها بالاتر از داروهای مشابه است تجویز میکنند. این امر به سود داروخانه و پزشکی که از قبل معامله کرده اند تمام میشود.
به گزارش روزنامه نسیم خوزستان، دلالی در پزشکی یکی از معضلاتی است که در نظام سلامت کشور به ویژه در کلانشهر اهواز وجود دارد. مراجعه بیمار به پزشک نشانه اعتماد بیمار و جهت طبابت است اما برخی از پزشکان، بیمار را تراول و … مشاهده میکنند و مرتب بیمار را به مراکز درمانی، داروخانه یا مرکز تصویربرداری معینی ارجاع میدهند!
برخی پزشکان داروهایی را که بیمار به آنها نیاز ندارد یا داروهایی که قیمت آنها بالاتر از داروهای مشابه است تجویز میکنند. این امر به سود داروخانه و پزشکی که از قبل معامله کرده اند تمام میشود.
زمانی که به برخی پزشکان مراجعه میکنیم، میبینیم منشی به دستور پزشک، به بیمار کارت داروخانه مدنظر را میدهد که باید برای خرید و تهیه دارو به داروخانهای که معرفی شده، مراجعه کند. این اقدام پزشک نوعی زد و بندها محسوب می شود و اگر بیمار بخواهد داروی مدنظر را تهیه کند به دلیل اینکه پزشک نوع خاصی از دارو را در نسخه مشخص نموده موجب سرگردانی بیماران در خیابانها میشود.
روزانه تعداد زیادی از بیماران شهرستانی جهت مداوا به اهواز میآیند اما طعمه دلالان پزشکی میشوند و برای پیدا کردن آدرس مطب یا مرکز ارتوپدی، آزمایشگاه، مرکز تصویربرداری آواره خیابانها میشوند.
پزشکان هنگام قبول این مسئولیت ابتدا قسم یاد میکنند که طبابت بیمار اولویت کاریشان باشد اما اکنون با وضعیتی که میبنیم برای برخی پزشکان، طبابت شاید اولویت آخر باشد و این عمل خلاف قسمی است که یاد کردند.
دلالی در پزشکی فقط به داروخانه ها ختم نمیشود و این زد و بندها به صورت زنجیرهوار است و در این زنجیره دلالی به عینه در بسیاری از شرکتهای دارو سازی، شرکتهای پخش دارو، داروخانهها، آزمایشگاهها، مراکز تصویربرداری، فیزیوتراپی ها، مراکز درمانی و… وجود دارد.
با توجه به مشکلات اقتصادی و آب و هوای ناسالم اهواز تعداد بالایی از شهروندان به دلیل بیماری تنفسی، مجبور هستند که دائما به پزشک مراجعه کنند که در این میان ارتباط ناسالم برخی پزشکان، منجر به تحمیل هزینههای سنگین به بیماران میشود.
به گزارش روزنامه نسیم خوزستان، دلالی و زد و بندهای برخی پزشکان با داروخانهها، آزمایشگاهها، مراکز تصویر برداری و… نیازمند اتخاذ اقداماتی ازسوی دولت و نهادهای نظارتی است که بیمار باید در انتخاب داروخانه، آزمایشگاه، مراکز درمانی و… مختار باشد و دانشگاه علوم پزشکی اهواز به عنوان متولی اصلی باید جلوی اینگونه اقدامات را بگیرد.