گفتگو با بانوی کتاب خرمشهر

به گزارش اینجاخبر  فاطمه پوراکرمی از بانوان فعال اجتماعی و فرهنگی خرمشهر است که بعلت فعالیت گسترده طی سالهای متمادی در حوزه کتاب و کتابخوانی به بانوی کتاب هم معروف است. پوراکرمی که خود نویسنده چند کتاب است، چندسالی ست که در توزیع کتاب به مدارس و مناطق کم برخوردار کمک های شایانی داشته و اینجا خبر به همین بهانه با او به گفتگو نشسته است.

 

 

چطور و با چه انگیزه ای وارد حوزه کتاب شدید و از چه سالی فعالیت خودتان در این زمینه را آغاز کردید ؟

فاطمه پوراکرمی هستم، متولد سیزدهم تیر ۱۳۴۹ جنوب ایران زمین، خرمشهر، کوی طالقانی. به جرات میتوان گفت اولین محله ای که مورد هجوم بمبهای بعثیان قرار گفت. دارای مدرک کارشناسی ارشد حقوق خصوصی و به اقتضای شغل و کسب و کار تولید و فروش اخذ دکترای مدیریت.
۲۳ سال سابقه فروش و تولید پوشاک دارم. چون می دانستم بانوان به اشتغال و خودکفایی بسیار وابسته هستند با کمک اتاق بازرگانی کانون زنان بازرگان خرمشهر را راه اندازی کردم. و در میان تمام فعالیت های کسب و کار و تحصیل و تدریس، کتاب سرلوحه تمام امورم قرار گرفته بود. بطور رسمی با اخذ مجوز موسسه فرهنگی از سال ۸۹ کار توزیع کتاب و تلاش برای گسترش کتابخوانی را آغاز نمودم. به نظر من کتاب خود والاترین انگیزه برای زیستن است. مادر و زن نوک هرم زیستن هستند اگر مادری با کتاب اخت نباشد این هرم اضلاع خود را از دست خواهد داد. پیشرفت هرجامعه به بانوان کتابخوان ان بستگی دارد.

 

تا کنون چند جلد کتاب و در چه مناطقی توزیع کردید و این توزیع ها چه تاثیری در فرهنگ کتابخوانی این مناطق داشته است ؟

تا تاریخ ۱۴۰۱/۱۱/۱۲ حدود هفتاد هزار جلد کتاب در منطقه آزاد اروند توزیع و اهدا کردم و همچنین این اهدای کتاب به شهرستان های دیگر مثل شادگان و ایذه با هدف رشد و تعالی آینده سازان این مرزوبوم صورت گرفته است.
بهترین تاثیر کتاب به ایده من بیشتر کردن عشق و علاقه کودکان نسبت به تحصیل است .

 

با توجه به اینکه خودتان هم نویسنده هستید، تا کنون چند جلد کتاب و در چه موضوعاتی تهیه و منتشر کردید و برنامه تان برای آینده چیست ؟

بنده تاکنون ۱۳ جلد کتاب با عناوین مختلف به چاپ رساندم شاید بیش از ۵۰ جلد نوشته های عامیانه را به کتاب برگردانده و ویرستاری و حتی تایپ آنهارا هم باعلاقه خواندن کتاب انجام دادم. دوکتاب در دست چاپ دارم. چون مجوز نشر کتاب را با نام بانوی کتاب اخذ نمودم چند جلد کتاب آماده چاپ می باشد.
با فعالیت مصرانه بنده برای برنامه های صبحانه کتابخوانی در سطح منطقه و برند بانوی کتاب این انگیزه در من مشدد گشت که موظف هستم به اجرای برنامه های کتابخوانی. اگر مسئولین با بنده همکاری کنند. محلی توسط شهرداری خرمشهر به بنده بصورت امانت تحویل داده شده است و قصد دارم در پارک شهربازی قدیم که بنده نام انرا پارک خلاقیت و هنر نهاده ام کانون هنرمندان و کتابخوانها را راه اندازی کنم.

 

فرهنگ کتابخوانی در کشور و حتی جنوب خوزستان را چطور میبینید و حمایت و فعالیت مسولان فرهنگی در این زمینه را چطور ارزیابی میکنید؟

باید قبول کنیم که رشد و ارتقای هر جامعه ای به فن بیان و کتابخوانها و استعدادهای نسل جدید و آینده ساز کشور می باشد. این موضوع در تمام جهان صدق می کند و ژاپن بهترین برند رشد کودکان می باشد.
کودکان ذهنی باز دارند و ذهنشان نیازمند جرقه ای ست برای اشتعال. درنتیجه این مغز نیاز به خوراک خوب و سالم و مغزی دارد. که آموزش و پرورش با کمک مروجان می تواند با برنامه های سالم و صبحانه کتابخوانی این خوراک را مهیا نماید. دانش آموزان ما هنوز با روخوانی مشکل دارند و این از فقر آموزش و پرورش است که آموزش را رها نموده است. شاید مجازی شدن کلاس ها نداشتن مشق شب و کلاس انشا و نقاشی و برچیده شدن زنگ هنر بزرگترین لطمه را به آموزش ما آورده است. من وقتی دانش آموز مقطع متوسطه را می بینم که در روخوانی عاجز است واقعا گریه می کنم. آموزش پرورش اولین و والاترین حامی دانش آموز است که اگر گله مند باشم که با موسسه کتابخوانی هیچگونه همکاری انجام نشده است. حتی جای بسی تعجب برای آیندگان دارد.

 

 

https://injakhabar.ir/444کپی شد!