از استعفای مدیر ورزش و جوانان اروند تا مواضع مدیر کل ورزش و جوانان خوزستان

به گزارش اینجاخبر  عبدالله کعبی مدیرکل ورزش و جوانان منطقه آزاد اروند دو روز پیش از سمت خود استعفا کرد اما این استعفا پایان ماجرا نبود. مصاحبه ی مدیر کل ورزش و جوانان استان خوزستان و مواضعش در قبال مدیریت ورزش اروند و آبادان هم خبرساز شد. عبدالله کعبی مدیر مستعفی ورزش و جوانان اروند و غلامرضا خنفری رئیس اداره ورزش و جوانان آبادان در این باره با اینجاخبر گفتگو کردند.

کعبی از معدود مدیران بومی که بعد از ۱۳ ماه در این سمت بود علت تقدیم استعفایش را دخالت در امور مدیریتی و چندحاکمیتی عنوان کرد. اداره کل ورزش و جوانان اروند درحالی بدون مدیر است که پیش از این اداره کل ارشاد و فرهنگ اسلامی اروند نیز بنا به دلایل مشابهی کلا” لغو شده و به کار خود پایان داده بود. اگرچه نامه نگاری های تعیین قلمرو و اختیارات مدیریتی کعبی در منصب مدیر کل اداره ورزش و جوانان اروند با اداره کل ورزش و جوانان استان خوزستان پیش از این هم محل بحث بود.

کعبی درباره فلسفه تشکیل اداره کل ورزش و جوانان اروند از سال ۱۳۹۶ با نواقص و عیبهایش گفت: یک توصیه به مدیران ارشد دارم آن هم اینکه یا این اداره کل با هویتی مستقل و قوی به فعالیتش ادامه بدهد یا آن را با وجود حاکمیت دوگانه و حتی سه‌گانه فعلی و با وجود دخالت‌های فراوان منحل کنند. طبق ماده ۶۵ و ۲۷ مناطق آزاد اداره کل ورزش باید تشکیل میشد. اما بعد از لغو اداره کل ارشاد منطقه آزاد اروند اگر اینطور کار پیش رود اداره ورزش هم منحل خواهد شد و ورزش زیر نظر اداره کل استان خوزستان اداره خواهد شد. زجر آور است که زحمات چندین ساله برای تاسیس این اداره هدر برود. نه تعداد پرسنل، نه چارت و نه ساختمان و نه اختیارات یک مدیر کل و نه های دیگر در شان اداره کل ورزش نیست.

کعبی در باره علت استعفایش افزود: مشکلاتی مثل وجود سه مسئول در منطقه آزاد اروند: مدیر کل ورزش و جوانان منطقه آزاد اروند، مدیر کل ورزش و جوانان استان خوزستان و مدیریت ورزش و جوانان سازمان منطقه آزاد اروند باعث موازی کاری و حتی مداخله شده بود. این یعنی عدم وجود استقلال، یعنی وجود اختلاف، یعنی درگیری و در نهایت ضربه زدن به جامعه ورزشی منطقه آزاد اروند. استعفای من نه از موضع نتوانستن که از موضع نخواستن بود. اینکه با وجود تصریح ماده ۶۵ قوانین مناطق آزاد از ابتدا قرار بود این اداره کل هویت مستقلی داشته باشد ولی در طول این یکسال و یک ماه دیدم که بسیاری نمی‌خواهند این استقلال به وجود بیاید. بیشتر این کارشکنی‌ها در استان اتفاق افتاده است. اداره کل ورزش و جوانان منطقه آزاد اروند بر اساس تصریحات قانونی باید دارای هویت مستقلی از نظر نیروی انسانی، بودجه، امکانات و ساختار باشد ولی از همان ابتدا این استقلال وجود نداشت. به مرور شاهد بودم که هیچ عزمی هم برای کسب این استقلال وجود ندارد و تمام دوندگی‌ها و مکاتبات من به وزارت ورزش و مدیران بالادستی بی‌ثمر بود.

مدیر کل سابق اداره ورزش و جوانان منطقه آزاد اروند درباره استقلال مورد نیاز این اداره گفت: ‌مورد اخیر در انتصاب سرپرست اداره ورزش و جوانان آبادان توسط مدیرکل ورزش و جوانان استان خوزستان آخرین مورد از نقض این اختیارات است. تا قبل از بنده نه تنها هیئت‌های منطقه که اداره کل هم شناسه ملی و حساب بانکی مستقل نداشت و همه چیز از کانال اداره کل استان انجام می‌شد در حالی که ما در سایر مناطق آزاد کشور از جمله کیش شاهد استقلال و یک هویت مستقل از استان هستیم. به هر حال تصریح قانون بود و ما می‌خواستیم هیئت‌های ورزشی منطقه آزاد اروند در مجمع فدراسیون‌های خود دارای رای مستقل باشند. ضمن اینکه می‌خواستیم فدراسیون‌ها را ملزم به تاسیس هیئت‌های ورزشی از قبیل فوتبال، بوکس، دانشجویی، دانش‌آموزی، کارگری، پزشکی و … در منطقه شوند. همانطور که توانستیم هیئت ورزش‌های ساحلی و دریایی و …. را برای اولین‌بار تاسیس کنیم. زمان ورود من تعداد هیئت‌های ورزشی ۳۲ مورد بود که اکنون به ۴۵ هیئت رسیده است.

کعبی درباره اقداماتش طی ۱۳ ماه طی شده اعلام کرد: ساماندهی هیات های ورزشی، تکمیل هیات رییسه هیات ها، فعال نمودن هیات های ورزشی، شایسته سالاری در خصوص تصدی هیات های ورزشی اروند، نشست با هیات های ورزشی و شناسایی مشکلات و معضلات و اقدام به رفع آنها. برگزاری چندین میزبانی بین المللی (شطرنج انجام شد، سوارکاری در دو بخش زیبایی و کورس در حال انجام است و مسابقات ملی _ کشوری ( کاراته، گلف) و منطقه ای (ژیمناستک، قایقرانی، تکواندو، ووشو، بدنسازی و پرورش اندام، رزمی، والیبال، هندبال ) برگزاری چندین جشنواره‌ و همایش پیاده روی و مسابقات آبی، اعزام چندین ورزشکاران منطقه جهت شرکت در مسابقات ملی استانی و کشوری در بیشتر هیات های ورزشی اروند، پیگیری و اخذ شناسه ملی ( حقوقی) برای هیات های ورزشی اروند و همچنین اخذ مجوز دسترسی به اتوماسیون اداری فدراسیون های مربوطه.

پس از استعفای کعبی تاکنون فردی برای تصدی پست او معرفی نشده است اما مدیر عامل سازمان منطقه آزاد اروند محمدرضا حلاج را به‌عنوان سرپرست مدیریت ورزش و جوانان این سازمان به جای پیمان ادیبی منصوب کرد. البته پیش از آن نیز اختلافات فکری و مدیریتی ادیبی و کعبی در پستهای نزدیک به هم در رسانه و جامعه ی ورزشی رصد و ثبت شده بود.

مدیرکل ورزش و جوانان منطقه استان خوزستان اما نظر دیگری دارد.

مدیرکل ورزش جوانان خوزستان گفت: فعالیت مستقل سازمان منطقه آزاد اروند در ورزش، بنا به دلایل مختلف اصلاً منطقی نیست.

حمید بنی تمیم در خصوص دوگانگی بین اداره ورزش استان و منطقه آزاد اروند اظهار کرد: به نظر بنده کار مستقل منطقه آزاد اروند در حوزه ورزش به چند دلیل منطقی نیست. اول اینکه جامعه کثیری از مردم آبادان و خرمشهر در روستا و شهرهای اطراف دو شهرستان آبادان و خرمشهر که جزو منطقه آزاد نیست ساکن هستند؛ بنابراین مشخص نیست تکلیف آنها که جز این دو شهر هستند ولی در بخش جغرافیایی منطقه آزاد قرار نمی‌گیرند چه می‌شود. مورد دوم این است که این ظرفیت به آن شکل که باید در آنجا وجود ندارد؛ مثلاً در رشته کشتی، منطقه آزاد نمی‌تواند تیمی تشکیل بدهد که در مسابقات کشوری حضور پیدا کرده و نتیجه بگیرد و در بسیاری رشته‌های دیگر به همین صورت است و این امکان و ظرفیت وجود ندارد.

وی بیان کرد: وقتی ساختار اداره کل به این صورت است که حقوق رئیس اداره شهرستان و کارمندان را پرداخت می‌کند، اماکن را می‌سازد، بخش‌های عمرانی را بر عهده دارد و اگر اتفاقی رخ دهد اداره کل باید پاسخگو باشد پس منطقی به نظر نمی‌رسد که اداره ورزش و جوانان منطقه آزاد اروند مستقل باشد.

بنی تمیم تصریح کرد: حدود یک ماه گذشته برای تعیین تکلیف این موضوع یک تیم کارشناسی از وزارتخانه ورزش در استان حضور پیدا کردند که قرار است گزارشی به وزیر ارائه دهند تا تصمیم گیری صورت گیرد.

مدیرکل ورزش و جوانان خوزستان با بیان اینکه با این تفکیک مخالف هستم، تصریح کرد: اگر قرار است تفکیک صورت گیرد باید کامل باشد یعنی نیروها، ساختمان‌ها و بخش عمرانی کامل تفکیک شود که در این صورت خیلی از منطقه‌های آن ۲ شهر زیر مجموعه منطقه آزاد قرار نمی‌گیرند؛ درست نیست که بگویند خودتان را کنار بکشید اما همچنان پروژه‌های عمرانی و حقوق‌ها بر عهده ما باشد.

بنی تمیم در پاسخ به این سوال که آیا در جریان فسادهای شناسایی شده در اداره ورزش آبادان هستید، گفت: در جریان هستم، نه تنها در آبادان بلکه در شوش دانیال هم پرونده وجود دارد که خود ما درخواست رسیدگی داشته‌ایم و بخش حقوقی و بازرسی اداره کل استان، سازمان بازرسی و وزارتخانه به این مسئله ورود کرده‌اند البته اینکه رقم چقدر باشد هنوز احصا نشده، هر چقدر باشد با آن قاطعانه برخورد می‌کنیم.

وی ادامه داد: رقم ملاک نیست بلکه واگذاری‌های خلاف مقررات، نظارت و ترک فعل‌هایی بوده که در حال بررسی است و دادگاه و قاضی باید برای آن رأی بدهند.

 

غلامرضا خنفری رئیس اداره ورزش و جوانان آبادان که نزیک به سه ماه است متصدی این پست شده در گفتگو با اینجاخبر گفت :  در رابطه با مصاحبه مدیر کل جناب آقای بنی تمیم در خصوص مبارزه با فساد در ورزش آبادان بنده نیز استقبال میکنم . و در رابطه با پرسش شما در مورد بکارگیری نیرو هیاتی در اداره ورزش با توجه به کمبود پرسنل در اکثر ادارات ورزش کشور بکارگیری شده است و بازرسین ویژه وزارت ورزش این مورد رو نیز تایید کردند. عنوان کردن این مطالب توسط افرادی در آبادان برای فرار و یا منحرف کردن اذهان جامعه ورزش از تخلفاتی است که توسط خودشان صورت گرفته است . ولی بنده به جامعه بزرگ ورزش آبادان این قول را میدهم که با مساعدت امام جمعه  حاج آقا غبیشاوی و دادستان آبادان و نیروهای امنیتی و اطلاعاتی شهرستان در مقابل سودجویان و متخلفین در ورزش استوار خواهم ایستاد و به هیچ فرصت طلبی اجازه عرض اندام نخواهیم داد.

 

https://injakhabar.ir/4524کپی شد!