شب گردشگری اروند در تهران

به گزارش اینجاخبر

اروند منطقه‌ای بکر و منحصر بفرد در زمینه گردشگری است. مدیرعامل سازمان منطقه آزاد اروند در رویداد فرهنگی« شب اروند» گفت: منطقه آزاد اروند منطقه‌ای بکر و منحصر بفرد در زمینه گردشگری است.

رویداد فرهنگی «شب اروند» با حضور معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی و گردشگری، سفرای کشورهای ترکیه و عربستان، نمایندگان مردم شهرستان آبادان در مجلس شورای اسلامی و دیگر مسئولین کشوری و منطقه ای در محل موزه فرش ایران، برگزار شد.

علی زارعی مدیرعامل سازمان منطقه آزاد اروند در این رویداد با بیان اینکه ظرفیت‌های واقعی گردشگری در یک منطقه را باید در تاریخ و هویت آن و نقشی که در هر دوره‌ی تاریخی ایفا کرده است دانست، افزود: آبادان و خرمشهر؛ هسته‌ی شهری و هویتی منطقه آزاد اروند به‌حساب می‌آیند. اروند، نامی کهن و تسمیه‌ای از آبراهه‌ای مهم و بین‌المللی است که بر این منطقه آزاد گذارده شد تا همسنگ و هم‌شأن ارزشمندی آبادان و خرمشهر باشد. هیچ نامی بدین تناسب نمی‌توانست معرف هویت تازه این دو شهر به‌سان دو خواهر باشد.

وی منطقه آزاد اروند را میزبان بزرگ‌ترین جمعیت انسانی ساکن در تمام مناطق آزاد کشور معرفی کرد و گفت: تقریبا نیمی از ساکنان مناطق آزاد ایران، در محدوده‌ی منطقه آزاد اروند حضور دارند. ظرفیتی که بایسته صنعت گردشگری است. تنوع قومی اروندنشینان، مزیت اجتماعی دیگر است و بیراه نیست از آن به عنوان «ایران کوچک» یاد شود. چه آنکه آبادانِ عصر شکوفایی صنعت نفت، نخستین ایران‌شهر و به‌سان ایرانی بود که در یک شهر، گرد هم آمده‌اند.

زارعی در بخش دیگری از سخنانش ضمن اشاره به اینکه منطقه آزاد اروند، میزبان قدیمی‌ترین صنایع نفت و پتروشیمی کشور است. همچنان که میزبان برخی از نخستین‌های ایران در تاریخ مدرنیته‌ی قرن متاخر می‌باشد، اظهار داشت: این منطقه حدود ۷۰ سال میزبان اتباع کشورهای خارجی از ملیت‌های گوناگون بوده است. شهروندان هندی، بنگلادشی، برمه‌ای، پاکستانی، انگلیسی، اسکاتلندی، ولزی، آمریکایی، ژاپنی، کره‌ای و… طی بازه زمانی سال‌های پایانی سده ۱۲ خورشیدی تا نیمه سده سیزدهم به‌واسطه صنعت پراهمیت نفت و پتروشیمی به این منطقه آمد و شد داشته‌اند یا در آن سکنی گزیده‌اند. با همه تلخی ناشی از چپاول و حضور استعمار؛ برآیند بودن خارجی‌ها در این منطقه به‌ویژه در شهر آبادان، به ساخت شهری مدرن و درواقع مدرن‌ترین شهر ابتدای سده اخیر انجامید.

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد اروند، ادامه داد: رد پای آن مدرنیزاسیون در همه‌ی احوال و اقوال این شهر و منطقه به چشم می‌خورد و می‌تواند الگویی برای نسل حاضر باشد که بیگانگان چگونه آن محیط خشن جغرافیایی را به منطقه‌ای جذاب تبدیل کردند. این‌ها جاذبه هستند، جاذبه‌هایی که بواسطه آن بهترین گردشگری صنعتی را می‌توان در نخستین پالایشگاه کشور انجام داد که روزگاری بزرگ‌ترین مرکز پالایش نفت در جهان بوده است. کافی است به نقش این پالایشگاه در جنگ دوم جهانی اشاره شود.

علی زارعی بوم‌گردی و روستاگردی در اروند را ظرفیتی بکر دانست و افزود: برخی روستاهای این منطقه دارای اهمیت تاریخی و جغرافیایی هستند.رودخانه‌های همیشه جاری بهمنشیر، اروند و کارون از درون و پیرامون این منطقه آزاد می‌گذرند. رودخانه‌هایی با آب شیرین دائمی که خود و کرانه‌هایشان، موهبتی برای اکوتوریسم به‌حساب می‌آیند. به همه‌ی این‌ها وجود حمل‌ونقل ترکیبی چهارگانه را باید افزود. پایانه‌های ریلی، زمینی، آبی و هوایی که بی‌واسطه امکان ارتباط با هر نقطه‌ای از کشور و جهان را میسر می‌کند. چنین موهبتی در کمتر نقطه‌ای به‌طور متمرکز وجود دارد.

این مقام مسئول میزبانی از یادمان‌های دفاع مقدس در شلمچه و اروندکنار را از دیگرظرفیت های مهم گردشگری این منطقه برشمرد و اظهار داشت: میزبانی هر ساله از میلیون‌ها زائر اربعین حسینی و بسیاری موقعیت‌ها و رویدادها را باید همگی در شمار ظرفیت‌های گردشگری این منطقه دانست. وجود توانمندی و استعداد در انواع گردشگری آموزشی، درمانی، فرهنگی و هنری، غذا و دیگر شاخه‌ها؛ نشان می‌دهد منطقه آزاد اروند می‌تواند و حتما که علاوه بر تمرکز صنایع نفت و انرژی و ظرفیت‌های تجاری خود؛ منطقه‌ای بکر و منحصر بفرد در زمینه گردشگری باشد.

وی با تأکید براینکه فراوانی آثار میراثی و فرهنگی ثبت شده در فهرست آثار ملی؛ پرشمار بودن فعالان حوزه صنایع دستی؛ فراوانی دفاتر گردشگری و شرکت‌های فعال در این حوزه؛ وجود علاقمندان و متخصصان حوزه گردشگری، ما را مصمم‌تر می‌کند تا برای توسعه و شکوفایی گردشگری منطقه، تلاش بیشتری صورت دهیم، اذعان داشت: با همین نگاه اقداماتی برای برچیدن خاکریز برجای مانده از دوران هشت سال دفاع مقدس انجام داده‌ایم. خاکریزی طولانی که دسترسی به کرانه‌ی اروندرود را به مدت بیش از ۳۵ سال محدود و مسدود

کرده است. یا احیاء و مرمت برخی بناهای دارای اهمیت تاریخی و فرهنگی که به طور تخصصی و ویژه توسط مدیریت گردشگری منطقه آزاد اروند در حال پیگیری است.

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد اروند در پایان خاطرنشان کرد: به زودی از کتاب جامع گردشگری منطقه آزاد اروند رونمایی خواهد شد تا در قالب یک اثر مکتوب پژوهشی؛ نمایی دقیق‌تر از همه‌ی ظرفیت‌های گردشگری این منطقه بی‌نظیر ارائه گردد.

 

معاون گردشگری وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی در مراسم « شب اروند» گفت: ظرفیت گردشگری استان خوزستان و منطقه آزاد اروند در کشور کم نظیر است.

علی‌اصغر شالبافیان در حاشیه برگزاری رویداد فرهنگی « شب اروند» ضمن اشاره به برخی از ظرفیت های گردشگری موجود در استان خوزستان و منطقه آزاد اروند، اظهار داشت: جاذبه های گردشگری استان خوزستان و منطقه آزاد اروند در کشور کم نظیر است. وی با یادآوری سفر وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی به منطقه آزاد، خاطرنشان کرد: در آینده ای نزدیک نتایج این سفر نمایان خواهد شد و اقدامات خوبی در منطقه آزاد اروند صورت خواهد گرفت.

مدیرکل دفتر توسعه گردشگری داخلی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در مراسم رویداد شب اروند، گفت: الگوی« شب اروند» برای دیگر استان های کشور نیز اجرایی خواهد شد.

 سیدمصطفی فاطمی مدیرکل دفتر توسعه گردشگری داخلی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی برگزاری رویداد مهم« شب اروند» را در راستای معرفی ظرفیت های گردشگری منطقه آزاد اروند بسیار اثر گذار دانست و افزود: منطقه آزاد اروند از ظرفیت ها و موقعیت های بسیار بکری در حوزه گردشگری برخوردار است که می بایست در ابعاد وسیع معرفی شوند.

وی ضمن برشمردن برخی ظرفیت های گردشگری موجود در منطقه آزاد اروند، اظهار داشت: روستاهای هدف گردشگری و نیز طبعیت گردی و پرنده نگری از ویژگی های جذاب این منطقه است که سازمان منطقه آزاد اروند به منظور توسعه گردشگری طی ماه های اخیر توانست اقدامات مثبتی را در این خصوص انجام دهد که جای تقدیر و تشکر دارد.

مدیرکل دفتر توسعه گردشگری داخلی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی تصریح کرد: می بایست برگزاری چنین رویدادهایی تداوم داشته باشد؛ قطعا و در آینده نزدیک با اقتباس از « شب اروند» برنامه های مشابه ای برای استان های دیگر نیز تدارک خواهیم تا فرصت ها و ظرفیت های ناب گردشگری اقصی نقاط کشور به همگان معرفی شود.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع استان خوزستان نیز در ادامه تصریح کرد: مدیریت فعلی حاکم بر سازمان منطقه آزاد اروند نگاه ویژه ای به حوزه گردشگری دارد که در نوع خود اتفاق بسیار مهمی محسوب می شود.

محمدحسین ارسطو زاده از برپایی برخی برنامه های مشترک این سازمان با اداره کل میراث فرهنگی استان قدر دانی کرد و گفت: دروازه ورود اتباع خارجی به خوزستان منطقه آزاد اروند است و دروازه ورد آنها به کشور استان خوزستان، در همین راستا هم افزایی و برنامه ریزی های مشترک می تواند به هدف مشترک طرفین که توسعه گردشگری این مناطق است، تاثیر بیشتری داشته باشد.

سید مجتبی محفوظی نماینده مردم آبادان در مجلس شورای اسلامی ضمن حضور در رویداد شب گردشگری اروند و بازدید از ظرفیت‌های معرفی‌شده، گفت: می بایست با برپایی چنین رویدادهای ویژه ای در معرفی هرچه بهتر اروند به همو‌طنانمان همت گماریم.

وی افزود: این برنامه که در موزه فرش تهران اجرا شد، می‌تواند برای اروند نشینان و دیگر هم‌وطنان در منطقه آزاد اروند نیز برگزار گردد.

این نماینده با اشاره‌ به سفر سید عزت اله ضرغامی وزیر میراث فرهنگی در سال ۱۴۰۱ به اروند، خاطرنشان کرد: پیرو سفر مقام عالی وزارت میراث فرهنگی و ریاست‌جمهور به اروند و وضعیت موزه و اداره میراث فرهنگی آبادان ، می بایست خواستار توجه بیشتر و تسریع در تخصیص اعتبارات در نظر گرفته‌شده برای منطقه باشیم.

سفیر عربستان در ایران گفت: آنچه در ایران شاهد آن بودیم باعث افتخار و سربلندی است و هرکسی هم که به عربستان سعودی سفر کند، شاهد اموری خواهد بود که باعث شادی و فرح بخشی است.

به گزارش خبرنگار گردشگری خبرگزاری برنا، عبدالله بن سعود العنزی سفیر عربستان در ایران در حاشیه شب گردشگری اروند که شب گذشته در موزه فرش ایران برگزار شد، اظهار کرد: ایران دارای زیربناهای گردشگری زیادی است و باید با استفاده از این زیربناها، همکاری های لازم انجام شود.

وی افزود: آنچه در ایران شاهد آن بودیم باعث افتخار و سربلندی است و هرکسی هم که به عربستان سعودی سفر کند، شاهد اموری خواهد بود که باعث شادی و فرح بخشی است.

سفیر عربستان تصریح کرد: ایران اخیراً اتباع ۳۳ کشور را از روادید معاف کرد و پادشاهی عربستان سعودی هم اقدام به صدور روادید توریستی برای زمان یک ساله کرده است.

وی در پایان گفت: حضور ما امروز در اینجا برای اطلاع از زیربناهای توریستی در ایران است و امیدواریم که در ماه فوریه شاهد برگزاری نمایشگاهی از سوی عربستان در ایران باشیم.

https://injakhabar.ir/4828کپی شد!