کاهش خام فروشی در پالایشگاه آبادان
به گزارش اینجاخبر مدیرعامل پالایشگاه آبادان از کاهش تولید نفت کوره و حرکت به سوی تولید فرآورده هایی با ارزش افزوده بیشتر و حداقل کردن خام فروشی در این پالایشگاه خبر داد.
حکیم قیم در برنامه تلویزیونی بازتاب به پیشینه تولید در پالایشگاه آبادان اشاره کرد و گفت: پالایشگاه آبادان به علت اینکه ۱۱۰ سال پیش برای تامین سوخت کشتی های انگلیسی ساخته شده بود، نزدیک به ۴۰ تا ۴۲ درصدخوراک را به نفت کوره تبدیل می کند. نفت کوره ای که روزی ارزش بالایی داشت امروزه برای کاهش آن برنامه ریزی می شود.
وی اجرای پروژه احداث فازهای ۱، ۲، ۳ و ۴ پالایشگاه آبادان را در گامی برای نوسازی پالایشگاه و کاهش خام فروشی و تولید محصولاتی با ارزش افزوده بیشتر دانست و گفت: با راه اندازی فاز دوم پالایشگاه آبادان ۱۲۰ هزار بشکه به ظرفیت پالایشگاه آبادان اضافه شد و وعده وزیر نفت برای افزایش ۱۵ درصدی ظرفیت پالایشی در کل کشور را عملیاتی و در واقع هدف دولت سیزدهم برای جلوگیری از خام فروشی را تحقق بخشید.
مدیرعامل شرکت پالایش نفت آبادان یادآور شد این اقدام با صرف حداقل هزینه انجام گرفته و بخش دوم فاز ۲ پالایشگاه آبادان در ۳ سال و نیم آینده، ظرفیت اسمی این پالایشگاه را به ۶۴۰ هزار بشکه می رساند و تولید نیز تا سال ۱۴۰۵ به ۶۰۰ هزار بشکه خواهد رسید.
وی در ادامه به افزایش شمار فرآورده های شرکت پالایش نفت آبادان به عنوان اقدامی دیگر در همین راستا اشاره و اظهار کرد: در ۲ سال گذشته ۶ محصول به تولیدات پالایشگاه نفت آبادان در بورس کالا و انرژی اضافه شد و با تولید گازوئیل یورو ۵ بخش دیگری از فرآورده های این پالایشگاه به محصولاتی با ارزش افزوده بیشتر تبدیل خواهد شد.
به گفته قیم در این مدت با کاهش ۴ درصدی میزان تولید نفت کوره در شرکت پالایش نفت، تولید این محصول از ۴۲ درصد به ۳۸ درصد رسیده که این میزان تا شهریور سال آینده کاهش ۶ درصدی خواهد داشت و طبق برنامه ریزی های انجام شده میانگین تولید نفت کوره در پالایشگاه آبادان تا سال ۱۴۰۵ به ۲۸ درصد خواهد رسید.
پالایشگاه آبادان میزبان پنجمین نشست هماهنگی ساخت داخل شرکت ملی پالایش و پخش
پنجمین نشست هماهنگی ساخت داخلی شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی با محوریت بررسی نکات و چالش های این حوزه به میزبانی شرکت پالایش نفت آبادان برگزار شد.
کارگروه هماهنگی ساخت داخل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی با حضور نمایندگان این شرکت و شرکت های تابعه همچنین نمایندگان وزارت نفت و وزارت صمت پنجمین نشست هماهنگی ساخت بار اول را در سالن جلسات ساختمان مرکزی پالایشگاه آبادان برگزار کردند.
بررسی مواردی همچون مباحث مربوط به تولید بار اول، چالش ها و مشکلات مرتبط با ثبت نیازمندی ها بر اساس قانون حداکثر در سامانه های مرتبط، فرآیند تامین کالا و جایگاه هر بخش در ساختار سازمانی و ارائه جمع بندی دلایل تاخیر در اجرای پروژه ها و فرآیند ارزیابی کیفی پیمانکاران طرف قرارداد با صنعت نفت محور این نشست هم اندیشی بود.
مدیرعامل شرکت پالایش نفت آبادان در این نشست بر توانمندی تولید کنندگان داخلی تاکید کرد و گفت: ایده و فکر سازندگی در صنعت نفت و دیگر صنایع به چشم می خورد و در پالایشگاه نفت نیز این روحیه حتی بعد از بازسازی وجود داشته است.
حکیم قیم با اشاره به سابقه تلاش های خود برای بهره گیری از قطعات تولید داخل در صنعت، پیشینه ثمردهی این تلاش ها در شرکت پالایش نفت آبادان را مربوط به سال ۹۰ اعلام کرد و افزود: در کشور روش های مختلف برای بومی سازی وجود دارد، تجربه های زیادی هم بوده اما نیازهای کامل را پوشش نمی دهد. در مجموع مسیر تهیه قطعه شاید کار دشواری نباشد اما تغییر تفکر یک متخصص بسیار دشوار است.
وی تصویب قانون ساخت اول و تشکیل کارگروه هماهنگی ساخت داخل را جهشی رو به جلو و تلاش امیدوار کننده در راستای هموار سازی این مسیر دانست.
مدیر عامل پالایشگاه آبادان در ادامه از وارد مدار شدن نسخه ملی شده سیستم کنترل هوشمند جایگزین تولید شرکت ژاپنی هیتاچی در این پالایشگاه خبر داد و اظهار کرد: با وارد مدار شدن این قطعه شمار تجهیزات بومی سازی شده در پالایشگاه آبادان به ۲۰ قطعه رسید.
مدیر بازرگانی شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی در این نشست تجربه و دیدگاه مدیر عامل پالایشگاه آبادان در راستای بومی سازی قطعات و اعتماد به تولید داخل را در پیشرو بودن این شرکت پالایشی در زمینه عمل به قانون ساخت اول تاثیر گذار دانست.
مهدی وکیلی در ادامه به الزام های بهره گیری از تولیدات داخلی در قالب عمل به قانون اشاره کرد و گفت: صرف داشتن تجهیز ساخت داخل و اعتماد به دانش فنی سازندگان شرط نیست بلکه باید در مجموعه بخش های بازرگانی و کارکنان دانش فنی، بازرگانی، تدارکات و آشنایی با قوانین و مقررات وجود داشته باشد.
به گفته او گام های نخست ایجاد باور به تولید داخل برداشته شده و هم اکنون وزارت نفت به دنبال نگاه کلان است و به همین دلیل باید به قانون ساخت بار اول به عنوان فرصت و تهدید نگاه کرد و با مطرح کردن چالش ها در صدد رفع تهدیدها برآمد.