سفر وزیر نیرو به خرمشهر و آبادان
به گزارش اینجاخبر «علی اکبر محرابیان» وزیر نیرو در بدو ورود به خوزستان از روند عملیات اجرایی طرح های جامع فاضلاب شهرهای آبادان و خرمشهر بازدید کرد.
عصر پنجشنبه ۲۱ دی ماه علی اکبر محرابیان وزیر نیرو بهمراه خانچی معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری خوزستان، خواست خدایی فرماندار ویژه شهرستان خرمشهر، سید لفته احمدنژاد نماینده مردم شریف خرمشهر و مینوشهر در مجلس شورای اسلامی، صدریانفر مدیر کل آب و برق استان خوزستان و علیدادی مدیرعامل آبفا استان خوزستان از پروژه های تصفیه خانه فاضلاب و سد مارد خرمشهر بازدید کرد.
طی این بازدید فرماندار ویژه شهرستان خرمشهر خواستار تسریع در روند تکمیل پروژه تصفیه خانه فاضلاب خرمشهر شد و عنوان کرد: علاوه بر راه اندازی این پروژه بزرگ باید سعی کنیم فاضلاب شهری خرمشهر را ساماندهی کنیم تا در زمان بحران، معابر سطح شهر دچار پسزدگی نشوند و شاهد آبگرفتگی معابر نباشیم.
قابل ذکر است پروژه تصفیه خانه خرمشهر در حال حاضر ۶۳ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و ظرفیت آن ۴۸ هزار متر مکعب در شبانه روز است که جمعیتی بالغ بر ۱۷۰ هزار نفر را تحت پوشش قرار خواهد داد.
شایان ذکر است، این تصفیهخانه ضمن جلوگیری از ورود فاضلاب خرمشهر به رودخانه کارون همچنین امکان استفاده بهینه از پساب تصفیه فاضلاب در بخش صنعت و کشاورزی را فراهم خواهد کرد.
تصفیه خانه فاضلاب آبادان با ۸۰درصد پیشرفت فیزیکی در آخرین مراحل اجرای است که بهرهبرداری از آن، زمینه جمع آوری، تصفیه و دفع فاضلاب شهری آبادان به روشهای استانداردهای روز را فراهم می کند. افزون بر ۶۶ هزار مشترک آب و فاضلاب در آبادان وجود دارد.
همچنین طرح جامع تصفیه خانه فاضلاب خرمشهر با ظرفیت ۴۸ هزار متر مکعب در شبانه روز پیشرفت فیزیکی ۶۳ درصد دارد. جمعیت تحت پوشش این طرح نیز ۱۷۰ هزار نفر است. با بهره برداری از این پروژه علاوه بر اینکه از ورود فاضلاب به رودخانه کارون جلوگیری می شود، پساب تصفیه شده در بخش صنعت و کشاورزی نیز مورد استفاده قرار می گیرد.
علی اکبر محرابیان وزیر نیرو پنجشنبه از طریق فرودگاه آیت الله جمی آبادان وارد استان خوزستان شد و قرار است آخرین روند اجرای طرحهای آب و فاضلاب استان خوزستان مورد بررسی قرار دهد.
عملیات احداث تصفیه خانه فاضلاب آبادان از محل فاینانس بین المللی (EPCF) از سال ۱۳۹۲ آغاز شده بود که در چند مقطع عتملیات احداث آن متوقف شده بود که به همت دولت سیزدهم عملیات اجرایی آن شتاب و در آینده نزدیک افتتاح خواهد شد.
بهره برداری اصولی از شبکه های فاضلاب، ارتقای شاخصهای بهداشتی و حفظ محیط زیست با حذف ورود فاضلاب خام به رودخانههای بهمنشیر و اروند، برگشت آب به چرخه طبیعت، استفاده بهینه از پسابهای فاضلاب برای مصارف کشاورزی و آبیاری مزارع و ایجاد فرصتهای شغلی مستقیم و غیرمستقیم از مزیتهای احداث تصفیه خانه فاضلاب آبادان است.
محمد خانچی معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری خوزستان، عباس صدریانفر مدیر کل آب و برق استان، صابر علیدادی مدیرعامل آبفا استان و تعدادی دیگر از مدیران استانی وی را در این بازدید همراهی میکردند.
پروژه تصفیهخانه خرمشهر در حال حاضر ۶۳ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و ظرفیت آن ۴۸ هزار متر مکعب در شبانه روز است که جمعیتی بالغ بر ۱۷۰ هزار نفر را تحت پوشش قرار خواهد داد. شایان ذکر است، این تصفیهخانه ضمن جلوگیری از ورود فاضلاب خرمشهر به رودخانه کارون همچنین امکان استفاده بهینه از پساب تصفیه فاضلاب در بخش صنعت و کشاورزی را فراهم خواهد کرد.
تصفیهخانه فاضلاب آبادان با ظرفیت ۷۵ هزار مترمکعب در روز (مدول اول) و بیش از ۸۰ درصد پیشرفت فیزیکی آخرین مراحل اجرای خود را سپری میکند. با بهرهبرداری از تصفیه خانه آبادان در آینده نزدیک شاهد حل مشکل جمع آوری، تصفیه و دفع فاضلاب شهری افزون بر ۶۶ هزار مشترک آب در آبادان خواهیم بود.
علی اکبر محرابیان وزیر نیرو در ادامه سفر خود به استان خوزستان از پروژه ملی سد و قفل کشتیرانی مارد، پروژه تصفیه خانه دارخوین، پروژه تصفیه خانه شهید کشتکار آبادان بازدید کرد و در جریان آخرین اقدامات انجام شده به صورت میدانی قرار گرفت.
سد مارد که به منظور مهار کردن ورود آب شور دریا به رودخانه بهمنشیر و آبیاری زمینهای حاشیه رودخانه در آبادان و خرمشهر ساخته شده است.
این پروژه مهم ملی با ۲۸ درصد پیشرفت فیزیکی یکی از مهمترین اجزای طرح شبکه های آبیاری و زهکشی آبادان و خرمشهر است.
این شبکه آبیاری و زهکشی با ۳۲ هزار هکتار وسعت و قریب به ۴ میلیون نفر نخیلات نقش مهمی در اقتصاد محلی، اشتغال و توسعه ملی دارد.
با اجرای پروژه توسعه و تکمیل تصفیه خانه آب دارخوین، تامین آب شرب با کیفیت به میزان ۱۳۵ هزار مترمکعب در شبانه روز جهت شهرهای دارخوین، شادگان، خنافره و بالغ بر ۱۶۰ روستا با جمعیت تحت پوشش ۲۲۱ هزار نفر تا افق ۱۴۲۵ انجام خواهد شد.
مبلغ هزینه شده این طرح تاکنون۶۰۰ میلیارد تومان بوده است و مابقی اعتبار مورد نیاز این طرح تا تکمیل نهایی ظرفیت ۲۰۰ میلیارد تومان است.
وزیر نیرو گفت: تمامی تلاش دولت و وزارت نیرو توزیع آب با کیفیت در همه نقاط استان خوزستان است.
علیاکبر محرابیان پنجشنبه در بازدید از طرح سد مارد در آبادان در گفتوگو با خبرنگاران اظهار کرد: عملیات تکمیل تصفیه خانه فاضلاب آبادان سرعت بالایی به خود گرفته و امیدواریم تا پایان سال به بهرهبرداری برسد.
وی افزود: پایان عملیات اجرایی تصفیه خانه فاضلاب خرمشهر از دیگر برنامههای مهم وزارت نیرو و دولت سیزدهم است تا با تکمیل این ۲ طرح معضل فاضلاب در شهرهای آبادان و خرمشهر پایان یابد.
وزیر نیرو با اشاره به تلاش دولت برای توزیع آب با کیفیت در همه نقاط استان خوزستان گفت: اجرای طرح غدیر در این راستا بود که با اجرای آن بخشی از مردم استان خوزستان از آب آشامیدننی با کیفیت بهرهمند شدند.
محرابیان بیان کرد: با اجرای چند طرح دیگر در خوزستان که در الویت دولت و وزارت نیرو است آب با کیفیت در همه این استان توزیع خواهد شد.
وی خواستار تامین آب برای بخش صنعت و فضای سبز در آبادان شد و گفت: متاسفانه در سالهای اخیر آب مورد نیاز صنعت و فضای سبز آبادان از آب آشامیدنی تامین میشود در حالی که آب مورد نیاز این بخشها باید از آب شیرینکن و پسآبهای بهداشتی تامین شود.
محرابیان افزود: برای تکمیل خط انتقال آب غدیر به آبادان باید چند نقطه تکمیل شود و آب مورد نیاز بخش صنعت و فضای سبز را جدا کرد.
تصفیه خانه فاضلاب آبادان با ۸۰ درصد پیشرفت فیزیکی در آخرین مراحل اجرای است که بهرهبرداری از آن، زمینه جمعآوری، تصفیه و دفع فاضلاب شهری آبادان به روش استانداردهای روز را فراهم می کند.
افزون بر ۶۶ هزار مشترک آب و فاضلاب در آبادان وجود دارد.
علی اکبر محرابیان وزیر نیرو پنجشنبه از طریق فرودگاه آیت الله جمی آبادان وارد استان خوزستان شد و قرار است آخرین روند اجرای طرحهای آب و فاضلاب استان خوزستان مورد بررسی قرار دهد.
عملیات احداث تصفیه خانه فاضلاب آبادان از محل فاینانس بین المللی (EPCF) از سال ۱۳۹۲ آغاز شده بود که در چند مقطع عتملیات احداث آن متوقف شده بود که به همت دولت سیزدهم عملیات اجرایی آن شتاب و در آینده نزدیک افتتاح خواهد شد.
بهرهبرداری اصولی از شبکه های فاضلاب، ارتقای شاخصهای بهداشتی و حفظ محیط زیست با حذف ورود فاضلاب خام به رودخانههای بهمنشیر و اروند، برگشت آب به چرخه طبیعت، استفاده بهینه از پسابهای فاضلاب برای مصارف کشاورزی و آبیاری مزارع و ایجاد فرصتهای شغلی مستقیم و غیرمستقیم از مزیتهای احداث تصفیه خانه فاضلاب آبادان است.