همکاری پالایشگاه آبادان و سازمان انرژی اتمی

به گزارش اینجاخبر  مدیرعامل شرکت پالایش نفت آبادان در حاشیه بازدید از سازمان انرژی اتمی کشور، این بازدیدها را ترسیم کننده افقی روشنی برای بهره گیری از فناوری های روز هسته ای در صنایع پالایشی کشور دانست.

مدیرعامل و جمعی از مدیران و روسای این شرکت در پی دعوت رئیس سازمان انرژی اتمی برای بازدید از این سازمان و تاسیسات و فناوری های صنعت اتمی، در سفری به تهران به این دعوت پاسخ مثبت دادند.

بازدید از بخش‌های مختلف سازمان انرژی اتمی ایران نظیر نمایشگاه دستاوردهای صنعت هسته‌ای با حضور و همراهی محمد اسلامی معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان انرژی اتمی ایران ، راکتور تحقیقاتی شهید فخری‌زاده (تهران)، شرکت‌های پارس ایزوتوپ و توسعه فناوری پلاسما ، آزمایشگاه‌های مربوطه و برگزاری نشست برای بررسی زمینه های همکاری های دوجانبه در تهران بخشی از سفر یک روزه این هیئت بود.

مدیرعامل شرکت پالایش نفت آبادان در حاشیه این سفر با اشاره به قدمت پالایشگاه آبادان ، توسعه و افزایش ظرفیت آن در این روزها، روی آوردن به فناوری های روز را برای آن در شرایط کنونی یک ضرورت دانست و گفت: پالایشگاه آبادان به خاطر وسعت و تنوع تولیدات خود به استفاده از تکنولوژی های روز دنیا نیاز دارد و صنعت هسته ای کشور که با حضور نخبگان و فناوران عزیز کشور روز به روز در عرصه های مختلف شکوفایی بیشتری دارد، از افتخارات کشور بوده و نیز یکی از همین مراکز با فناوری های روزآمد است.

حکیم قیم افزود: در سفر اخیر رئیس سازمان انرژی اتمی و بازدید وی از پالایشگاه آبادان پیرامون همکاری های مشترک صحبت شد و مقرر گردید با بازدید از این سازمان، همکاری ها گسترش یابد.
وی با بیان اینکه همکاری شرکت پالایش نفت آبادان و سازمان انرژی اتمی در سال ۱۳۹۶ آغاز اما به استفاده از دستگاه های رادیوگرافی و رادارهای هسته ای محدوده شده بود، افزود: در پی بازدید امروز بستر برای همکاری در بخش های مختلف مشاهده شد که از دو جنبه رفع نیازها و مشکلات و ارتقای سطح کیفیت محصولات، عملکرد و فرآیندهای پالایشی با استفاده از فناوری های هسته ای قابل بررسی است.

به گفته مدیرعامل پالایشگاه آبادان با گسترش همکاری های میان سازمان انرژی اتمی و صنایع نفتی – پالایشی، زمینه بیشتری برای استفاده از فناوری ها برای خلق فرصت های جدید ، ساخت تجهیزاتی که بتوانند کیفیت محصولات و فرآیندها را بهبود بخشند، فراهم می شود و علاوه بر جایگزینی فرآیندهای خارجی، از فناوری های هسته ای برای بهبود بهره برداری خواهد شد.

وی با یادآور شدن اینکه پالایشگاه آبادان خواستگاه صنعت نفت است و همچنان به عنوان یک مرجع شناخته می شود، استفاده از انرژی اتمی را مقدمه ای برای همه گیر شدن این صنعت در میان دیگر شرکت های نفتی و پالایشی دانست و اظهار کرد: از بازخورد خبر تعامل شرکت پالایش نفت آبادان و سازمان انرژی اتمی در میان مدیران نفتی کشور، به نظر می رسد همکاری های آینده با سرعت به دیگر شرکت ها تسری پیدا کند.

قیم در ادامه افق توسعه فناوری های هسته ای کشور در صنایع نفتی را فراتر از مرزها دانست و گفت: با توجه به اینکه شرکت پالایش نفت آبادان از سوی وزارت نفت به عنوان دروازه صادرات فناوری به کشورهای همجوار معرفی شده است، امید می رود بتوان فناوری های هسته ای را به کشورهای همجوار نیز عرضه کرد و از آنجا که این صنعت فناوری نوینی است و استفاده از آن در صنایع پالایشی تا کنون همه گیر نشده است، می تواند بازار خوبی در کشورهای همسایه ایجاد کند.

مدیرعامل شرکت پالایش نفت آبادان همچنین در سخنان خود صنعت هسته ای را صنعتی فراگیر، مرهون خون شهدا، از تاکیدات مقام معظم رهبری، دارای پشتوانه ای مردمی و حاصل تلاش متخصصان داخلی خواند و ابزار امیدواری کرد این سفر زمینه ساز نتیجه بخشی همکاری ها در کوتاه ترین زمان برای اعتلای ایران اسلامی باشد.

محمدرضا داورپناه مدیرعامل شرکت پارس ایزوتوپ گفت: پالایشگاه آبادان اولین مجموعه ای بود که برای فناوری هسته نقطه عطف بود و باعث حضور آن در صنعت شد.

محمد رضا داور پناه اظهار کرد: پالایشگاه آبادان پالایشگاهی منبع است و بخاطر قدمت و استاندارهای بالایی که رعایت می کند، اگر چیزی را بپذیرد مورد پذیرش دیگر پالایشگاه ها نیز خواهد بود.

وی ابراز امیدواری کرد این آمد و شدها زمینه ساز گسترش روابط دوطرفه باشد و توضیح داد: هدف از بازدید امروز بازکردن درها برای مطرح کردن مشکلات پالایشگاه ها بود، چرا که نگاه سازمان اتمی حل مشکلات و چالش هاست.

مدیر عامل شرکت پارس ایزوتوپ در ادامه بر گستردگی و اهمیت فناوری هسته ای تاکید و اظهار کرد: فناوری هسته ای و صنایع سرفصل های درهم تنیده دارند و جداسازی آن امکانپذیر نیست با این وجود از یک دهه پیش تلاش شده فناوری ها گسترش یابد و امروز فناوری هسته ای ایران به مرحله ای رسیده است که می توان با قاطعیت اعلام کرد از لحظه نخست اکتشاف تا مراحل پایانی انتقال نفت و گاز می تواند، به عنوان صنعتی بومی شده در کنار مجموعه وزارت نفت حضور داشته باشد.

به گفته وی امروز می توان از فناوری های هسته ای در هرکجا که امکان ورود موجود زنده نیست، استفاده کرد و بدون در نظر گرفتن نوع ماده و سیال در توربین ها، سنجش های دقیق با هر مقیاس اندازه گیری اعم از غلظت سنجی، رطوبت سنجی و جریان سنجی کارآمد است.

وی به انرژی هسته ای به عنوان سوختی پاک و مورد استقبال کشورهای پیشرفته که بخشی مهم از فناوری هسته ای است نیز اشاره کرد و افزود: یکی از نقاط مشترک حوزه انرژی، نفت و گاز بحث احداث نیروگاه های خودتامین است که در سازمان انرژی اتمی راه اندازی این نوع نیروگاه ها با ظرفیت ۳۰۰ مگاوات و بالاتر انجام می شود که ارزش افزوده بالایی دارد و هرچند هزینه راه اندازی آن بالا به نظر می رسد اما در درازمدت آورده ای بالا خواهد داشت.

وی بر تضمینی بودن خدمات و تجهیزات سازمان اتمی برای استفاده در صنایع تاکید و ابراز امیدواری کرد این روابط عمیق تر شده تا بخشی از مشکلات صنعت نفت کشور حل شود.

سید قاسم بی نیاز مدیرکل دیپلماسی و اطلاع رسانی سازمان انرژی اتمی نیز در این نشست، این بازدید را بسترساز آگاهی بخشی بیشتر درباره فناوری های هسته ای و معرفی این سازمان به عنوان سازمانی علمی و تحقیقاتی دانست.

به گفته او در پیش گرفتن سیاست درهای باز و فراهم سازی امکان بازدید گروه های مختلف از سازمان انرژی اتمی بخشی از سیاست های این سازمان برای رسیدن به این هدف بوده که در راستای نیل به آن میزان بازدید کنندگان از سازمان انرژی اتمی رشدی هفت هزار درصدی داشته است.

https://injakhabar.ir/5710کپی شد!