گزارشی از آخرین تمهیدات برای اربعین در شلمچه

به گزارش اینجاخبر استاندار خوزستان گفت: امسال ۱۲۰ پروژه در شلمچه و چذابه در دستور کار قرار گرفت که تلاش میکنیم با کمک کلیه دستگاه‌های ذیربط در سطح کشور و استان در مرداد ماه به سرانجام برسند.

به گزارش روابط عمومی استانداری خوزستان علی اکبر حسینی محراب استاندار خوزستان روز چهارشنبه ۳۰ خردادماه در حاشیه نشست ستاد اربعین در چذابه که با حضور سید مجید میراحمدی رییس ستاد اربعین کشور انجام شد گفت: خوشبختانه شرایط لازم جهت برگزاری اربعین سال به سال بهتر می‌شود. امسال ۱۲۰ پروژه در شلمچه و چذابه در دستور کار قرار گرفت که تلاش میکنیم با کمک کلیه دستگاه‌های ذیربط در سطح کشور و استان در مرداد ماه به سرانجام برسند.

وی افزود: همه کشور و استان بسیج شده‌ تا اقدامات مختلف همچون ترمیم، روکش و آسفالت جاده های استان، جدول کشی، روشنایی، سایبان، تامین آب یخ، بهداشت و درمان، نصب چشمه‌های سرویس‌های بهداشتی و … انجام شود.

حسینی محراب ادامه داد: در زمینه حمل و نقل نیز امروز مباحث لازم را با معاونین وزارت راه و شهرسازی داشتیم و بنا شد اتوبوس‌ها و قطارهای بیشتری برای ایام اربعین در نظر گرفته شود.

استاندار خوزستان اظهار داشت: همچنین طی مذاکرات با مسئولان عراقی قرار است مسیر جداگانه ای برای حمل و نقل کالا در ایام اربعین در نظر گرفته شود.

وی افزود: امسال سامانه های گذرنامه در مرزهای چذابه و شلمچه به یکدیگر متصل میشوند که موجب تسهیل و روان شدن ورود و خروج زائران خواهد شد.

حسینی محراب عنوان کرد: نظم بخشی به پارکینگ ها و آسفالت مسیر رفت و آمد آنها و درختکاری در دو مرز نیز در دستور کار قرار دارد.

رئیس ستاد اربعین کشور در شلمچه: امکانات خوبی امسال برای تسهیل در تردد زائران اربعین حسینی در مرز شلمچه در نظر گرفته شده است.
رئیس ستاد اربعین کشور در بازدید از مرز شلمچه از مهیا شدن زیرساخت‌ها برای تردد آسان زائران اربعین حسینی خبر داد.

میر احمدی گفت: امکانات خوبی امسال برای تسهیل در تردد زائران اربعین حسینی در مرز شلمچه در حال اجرا است.
وی در بازدید از طرح احداث استراحتگاه در کنار توقفگاه خودرویی که وزارت دفاع در حال اجرای آن است افزود: متولیان احداث این استراحتگاه از کامل شدن آن پیش از ایام اربعین خبر دادند.
رئیس ستاد اربعین کشور با اشاره به گرمای هوا امسال همانند سال گذشته و در راستای پیش گیری از گرما زدگی زائران خاطر نشان کرد: بیشترین گرمای هوا را در مرز‌های مهران، چزابه و شلمچه خواهیم داشت به همنی علت هم اکنون متولیان در ستاد‌های اربعین در حال افزایش سایه بان‌ها در مرز‌ها و مسیر تردد به پایانه‌ها هستند.
احداث اتاق‌های سرد در مسیر تردد زائران هم امسال در برنامه قرار گرفته شده است.
میراحمدی در پاسخ سوال خبرنگار خبرگزاری صداوسیما مبنی بر تمهیدات لازم برای تردد زائران غیر ایرانی به ویژه پاکستانی‌ها که سال گذشته مشکلاتی برای آنها در مرز شلمچه رخ داده بود گفت: مرز چزابه همانند سال گذشته برای تردد زائران غیر ایرانی در نظر گرفته شده است و برنامه ریزی برای راهنمایی و هدایت آنها به سمت چزابه امسال بهتر خواهد بود.

میر احمدی گفت: دولت عراق امسال برای پذیرش زائران اربعین اتباع پاکستانی تنها زائران بالا ۵۰ سال به آنها اجازه سفر به عراق را می‌دهد.
او با اشاره به تردد اتباع خارجه از مرز چذابه افزود: تغییری در محل عبور زائران اربعین اتباع غیر ایرانی قرار نداده ایم و همانند سال گذشته اتباع غیر ایرانی باید از مرز چذابه عبور کنند و اتباع غیر ایرانی دارای اقامت در ایران هم می‌توانند از مرز شلمچه عبور کنند.
آمار تردد سال گذشته از مرز شلمچه را یک میلیون و ششصد هزار زائر عنوان کرد و گفت: مرز شلمچه دومین مرز بعد از مهران است که بیشترین تردد زائران اربعین حسینی در آن انجام می‌شود.
میر احمدی گفت: برای کاهش مدت زمان توقف زائران اربعین حسینی و پیشگیری از گرما زدگی امسال طرح سجاد با مشارکت عراق اجرا خواهد شد.
او ادامه داد: در طرح سجاد با تمهیدات انجام شده بین پلیس گذرنامه کشورمان و پلیس گذرنامه عراق کمترین مدت زمان توقف برای زائران انجام می‌شود.
رئیس ستاد اربعین کشور با اشاره به شرایط گرمای هوا در مرز‌های مهران، چذابه و شلمچه افزود: برای تسهیل و رفاه زائران توسعه سایه بان‌ها در این مرز‌ها در حال انجام است.
او تصریح کرد: افزایش مه پاش ها، جن فنن ها، تامین آب و یخ و شرایط مطبوع برای زائران از برنامه‌ها ما در پیشگیری از گرمازدگی زائران اربعین حسینی است.
رییس ستاد اربعین کشور گفت: با هماهنگی بین ما و دولت عراق در راستای حمایت از ملت مظلوم فلسطین و حمایت از مظلومین در غزه شعار (کربلا طریق الاقصی) را برای امسال انتخاب کرده ایم.
میراحمدی افزود: امیدواریم با انتخاب این شعار توانسته باشیم اقدامی در حمایت از مظلومین مقتدر در غزه داشته باشیم.

رئیس ستاد اربعین ایران در شلمچه گفت: مرز شلمچه دومین مرز بعد از مهران است که بیشترین تردد زائران اربعین حسینی از آن انجام می‌شود.
میر احمدی افزود: برای کاهش مدت زمان توقف زائران اربعین حسینی و پیشگیری از گرما زدگی امسال طرح سجاد با مشارکت عراق اجرا خواهد شد.
او ادامه داد: در طرح سجاد با تمهیدات در نظر گرفته شده بین پلیس گذرنامه کشورمان و پلیس گذرنامه عراق کمترین مدت زمان توقف برای زائران پیش بینی می‌شود.
رئیس ستاد اربعین کشور با اشاره به شرایط گرمای هوا در مرز‌های مهران، چذابه و شلمچه افزود: برای تسهیل و رفاه زائران توسعه سایه بان‌ها در این مرز‌ها در نظر گرفته شده است.
او تصریح کرد: افزایش مه پاش ها، فنن ها، تامین آب و یخ و شرایط مطبوع برای زائران از برنامه‌ها ما در پیشگیری از گرمازدگی زائران اربعین حسینی است.

مکان‌های مناسبی برای استراحت تمامی نیروهای خدمات‌دهی در اربعین حسینی از قبیل فراجا پیش‌بینی شده است.

میر احمدی یادآور شد: اراده اعضای دولت شهید رییسی بر این است مسائل اربعین در این مدت باقی مانده دولت سیزدهم به سرانجام برسد.

رییس ستاد اربعین حسینی ایران خاطر نشان کرد: عراق با ورود خودروهای شخصی در ‌اربعین موافقت نکرد. آنها گفتند ظرفیت لازم برای جاده‌ها وجود ندارد بنابراین امکان اینکه خودرو‌های شخصی ما در ایام اربعین به کشور عراق بروند وجود ندارد.

 

اختصاص ۳ همت برای پایانه‌های اربعین و مسیرهای منتهی به آن‌ها

رئیس سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای کشور با اشاره به اختصاص سه همت اعتبار به پایانه‌های‌اربعینی و مسیرهای منتهی به آن‌ها گفت: لازم است حداکثر تا بیست روز قبل از آغاز اربعین پروژه‌های عمرانی آن‌ به اتمام رسیده باشد.

داریوش امانی ظهر امروز _چهارشنبه سی‌ام خرداد_ در حاشیه بازدید از مرز چذابه در جمع خبرنگاران اظهار کرد: یکی از توفیقات سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای کشور این است که سالانه در بحث زیارت اربعین مأموریت و اقداماتی در پایانه‌های مرزی و مسیرهای منتهی به آن‌ها انجام می‌دهد.

وی افزود: برای زیارت اربعین شش پایانه مرزی مشخص شده است که از این تعداد دو پایانه‌ی شلمچه و چذابه در استان خوزستان قرار دارد، برای امسال برنامه‌ریزی شده است تا نزدیک ۱۲ هزار متر مربع به سایبان‌ها و تونل‌های سرد در این دو پایانه اضافه شود، بازسازی و نگهداشت ساختمان‌های دو پایانه نیز از جمله موارد دیگری است که باید برای زائران اربعین آماده کنیم.

رئیس سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای کشور تصریح کرد: برای جاده‌های مواصلاتی به دو پایانه‌ی شلمچه و چذابه اعتباری نزدیک به ۷۰۰ میلیارد تومان در نظر گرفته شده است، علاوه بر آن در کل کشور نیز نزدیک به سه همت اعتبار برای پایانه‌های مرزی و مسیرهای منتهی به آن‌ها در نظر گرفته شده و تاکنون اقدامات خوبی به ویژه در پایانه‌های موجود در استان‌های گرمسیری انجام شده است.

امانی تصریح کرد: با توجه به اینکه اربعین در ماه‌های گرم سال انجام می‌شود؛ باید تمام اقدامات لازم را برای مباحث سرمایشی و رفاه زائران انجام دهیم، سه هزار میلیارد اعتبار اختصاص یافته به اربعین، ۴۰۰ میلیارد تومان در پایانه‌ها و مابقی در مسیرهای منتهی به پایانه‌ها برای ایمن‌سازی، روشنایی، نیوجرسی، روکش و لکه‌گیری آسفالت و اقداماتی از این قبیل مصرف می‌شود.

وی گفت: طبق صحبت‌های انجام شده با مدیران راهداری متعهد شده‌ایم که حداقل ۲۰ روز قبل از آغاز اربعین پروژه‌های عمرانی تمام شده باشد.

عصر روز سه شنبه ۲۹ خرداد جلسه ستاد اربعین حسینی به ریاست مسعود خواست خدایی معاون استاندار و فرماندار ویژه خرمشهر با حضورشهاب صدیقی به نمایندگی از استاندار خوزستان و مسئولین دستگاههای خدمات رسان شهرستان در محل فرمانداری خرمشهر برگزار شد.

معاون استاندار و فرماندار ویژه خرمشهر گفت: اکنون برخی استان‌ها و شهرستان‌های معین پای کار آمده‌اند و استاندار خوزستان نیز تاکید خاصی برای خدمات رسانی دستگاه‌های اجرایی به زائرین اربعین حسینی دارد.

خواست خدایی افزود: به منظور بررسی آخرین فعالیت های انجام شده در خصوص روند تسهیل در تردد زوار و ایجاد امکانات خدمات رسانی برای ایام اربعین حسینی  روز چهارشنبه رئیس ستاد مرکزی اربعین کشور از مرز شلمچه بازدید خواهد داشت.

استاندار خوزستان‌: سامانه‌های گذرنامه در ۲ مرز چذابه و شلمچه به یکدیگر متصل می‌شوند

استاندار خوزستان‌: سامانه‌های گذرنامه در ۲ مرز چذابه و شلمچه به یکدیگر متصل می‌شوند

استاندار خوزستان‌ گفت: امسال سامانه‌های گذرنامه در مرزهای چذابه و شلمچه به یکدیگر متصل می‌شوند که موجب تسهیل و روان شدن ورود و خروج زائران اربعین حسینی خواهد شد.

 علی اکبر حسینی محراب چهارشنبه در نشست ستاد اربعین خوزستان با حضور رئیس ستاد اربعین کشور در مرز چذابا بیان کرد: امسال ۱۲۰ طرح در شلمچه و چذابه برای فراهم‌سازی شرایط استقبال از زائران حسینی در دست اجرا است و تلاش می‌کنیم با کمک تمام دستگاه‌های مربوطه این طرح‌ها تا مردادماه امسال به سرانجام برسد.

وی افزود: تمام بخش‌های استان بسیج شده‌ تا اقدامات مختلف همچون ترمیم، روکش و آسفالت جاده‌های مسیر اربعین استان، جدول کشی، روشنایی، سایبان، تامین آب یخ، بهداشت و درمان، نصب چشمه‌های سرویس‌های بهداشتی و موارد دیگر انجام شود.

حسینی محراب ادامه داد: در زمینه حمل و نقل نیز امروز مباحث لازم را با معاونان وزارت راه و شهرسازی انجام شد و بنا است اتوبوس‌ها و قطارهای بیشتری برای ایام اربعین در نظر گرفته شود.

استاندار خوزستان اظهار کرد: همچنین طی مذاکرات با مسئولان عراقی قرار است مسیر جداگانه‌ای برای حمل و نقل کالا در ایام اربعین در نظر گرفته شود.

وی عنوان کرد: نظم بخشی به پارکینگ‌ها و آسفالت مسیر رفت و آمد زائران و درختکاری در ۲ مرز نیز در دستور کار قرار دارد.

 

رییس ستاد اربعین کشور: اتباع مقیم از مرزشلمچه و غیرمقیم از چذابه رهسپار اربعین می‌شوند

رییس ستاد اربعین کشور: اتباع مقیم از مرزشلمچه و غیرمقیم از چذابه رهسپار اربعین می‌شوند

رییس ستاد اربعین کشور گفت: بر اساس توافق با کشور عراق، اتباع خارجی مقیم در کشور از مرزشلمچه و اتباع غیر مقیم از جمله زائران پاکستانی از مرزچذابه برای شرکت در اربعین حسینی عبور خواهند کرد.

سیدمجید میراحمدی چهارشنبه در بازدید از پایانه مرزی شلمچه در گفت و گو با خبرنگاران اظهار کرد:امسال کشور عراق شرایطی را برای زائران پاکستانی قائل شده که حداکثر ۵۰ هزار زائر می‌توانند در اربعین شرکت کند ضمن اینکه زائران باید بالای ۵۰ سال سن داشته باشند.

وی افزود: این شرط را دولت عراق برای حضور زائران پاکستانی قائل شده و ما تمایل به تغییر این شرایط داشتیم اما تابع نظر دولت عراق هستیم.

میراحمدی با اشاره به تردد یک میلیون ۶۰۰ هزار زائر از مرز شلمچه در اربعین سال گذشته اظهار کرد: مرز شلمچه دومین مرز اربعین کشور و بعد از مهران است.

وی به آغاز عملیات اجرایی ۵۲ طرح عمرانی جدید اربعین در شلمچه اشاره کرد و گفت: با تمهیدات پیش بینی شده شرایط بهتری در ایام اربعین حسینی نسبت به سال گذشته در شلمچه ایجاد می‌شود.

رییس ستاد اربعین کشور اظهار کرد: یکی از تاکیدات اصلی برای مدیریت اربعین سالجاری مراقبت از سلامت زائران در مقابله با گرمای شدید هوا است که ساخت و توسعه سایه بان‌ها، مه‌پاش‌ها، جت فن و تامین آب آشامیدنی و یخ در دستور کار قرار دارد.

وی ایجاد شرایط لازم برای تسهیل و سرعت در تردد زائران را یکی از اقدامات در اربعین سالجاری عنوان کرد و ادامه داد: اجرای طرح سجاد که بین پلیس عراق و پلیس گذرنامه عملیاتی خواهد شد توقف زائران را به حداقل می‌رساند.

میراحمدی گفت: آماده سازی لازم از سوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و هلال احمر برای مقابله با گرما و گرما زدگی از جمله احداث تونل های سرد و پیش بینی داروهای مورد نیاز و سایر امکانات انجام شده است.

وی با اشاره به شعار امسال شعار اربعین سال جاری با عنوان کربلا طریق القصی توضیح داد: این شعار محوری بین ۲ وزیر کشور عراق و ایران در چند هفته توافق و اعلام شده است و بیانگر حمایت از ملت فلسطین به خصوص مردم غزه است.

 

مرز بین‌المللی شلمچه در ۱۵ کیلومتری غرب خرمشهر و ۲۰ کیلومتری بصره عراق قرار دارد. بر اساس تقویم رسمی کشور چهارم شهریور برابر با ۲۰ صفر ۱۴۴۵ هجری شمسی اربعین حسینی است.

پایانه‌های مرزی شلمچه و چذابه ۲ گذرگاه تردد زائران اربعین حسینی در خوزستان هستند. هر ساله هزاران نفر زائر عتبات عالیات از سراسر کشور و یا کشورهای دیگر از این ۲ مرز در مراسم اربعین حسینی عازم کشور عراق می‌شوند.

صبح روز چهار شنبه ۳۰ خرداد ماه ، سردار میراحمدی معاون امنیتی و انتظامی وزیر کشور و رئیس ستاد اربعین کشور با حضور در شهرستان، از زیر ساخت‌ های پایانه مرزی شلمچه بازدید کرد.

حسینی محراب استاندار خوزستان، خواست‌خدایی فرماندار ویژه خرمشهر و معاونین و مدیران کل استان، رئیس ستاد اربعین حسینی را در این بازدید همراهی کردند.

سردار میراحمدی در این بازدید، با تاکید بر اهمیت خدمت‌رسانی به زائران اربعین حسینی، اظهار داشت: امسال امکانات خوب و مناسبی برای تردد آسان و روان زائران در پایانه مرزی شلمچه در حال انجام و اقدام است.

وی با اشاره به احداث استراحتگاه در جوار پارکینگ بزرگ اربعین حسینی در مسیر منتهی به مرز شلمچه، عنوان کرد: این طرح توسط وزارت دفاع تا پیش از فرا رسیدن عزیمت زائران تکمیل خواهد شد و ما نیز به امید خدا در روز افتتاح و بهره‌برداری آن، حضور خواهیم داشت.

رئیس ستاد اربعین کشور با اشاره به چالش گرما و تدابیر اتخاذ شده، گفت: در مرزهای شلمچه، چذابه و مهران به دلیل موقعیت جغرافیایی، شاهد بیشترین گرمای شدید خواهیم بود که خوشبختانه متولیان مربوطه در حال افزایش سایه‌بان‌ها در محیط پایانه‌ها و مسیرهای منتهی به آنها هستند، از طرفی دیگر نیز اتاق‌های سرد در مسیر تردد زائران احداث می‌شوند.

میراحمدی خاطرنشان کرد: اتباع خارجه امسال نیز همانند سال گذشته از مرز چذابه عازم عتبات عالیات خواهند شد و برای تردد آسان و بدون مشکل آنها، تدابیری اتخاذ شده است.

خواست خدایی معاون استاندار و فرماندار ویژه شهرستان خرمشهر از احداث سایه‌بان، مه پاش، سرویس بهداشتی، حمام، محل استراحت زائران  از دیگر طرح‌های عمرانی در شلمچه عنوان کرد و گفت: بر اساس دستوراستاندار خوزستان طرح های عمرانی تا اول مرداد ماه به اتمام خواهد رسید.

وی افزود: مهمترین طرح اجرای اربعین حسینی در شلمچه را احداث جاده پشت محل استقرار مواکب حسینی به طول سه کیلومتر اعلام کرد و بیان کرد: این طرح توسط بنیاد مسکن انقلاب اسلامی اجرا و عملیات حصار کشی و روشنایی آن نیز بعد از اتمام اجرایی خواهد شد.

وی گفت: اجرای این طرح علاوه بر کاهش ترافیک مسیر زائران اربعین حسینی، جابجایی تدارکات به مواکب را آسان‌تر حواهد کرد علاوه بر اینکه در مراحل بعدی این طرح کاشت نهال نیز پیش بینی شده است.

عملیات اجرایی ۵۲ طرح عمرانی اربعین در شلمچه آغاز شد

عملیات اجرایی ۵۲ طرح عمرانی اربعین در شلمچه آغاز شد

عملیات اجرایی ۵۲ طرح عمرانی و خدماتی با رییس ستاد اربعین کشور و استاندار خوزستان در شلمچه آغاز شد.

محمد خانچی امروز چهارشنبه ۳۰ خرداد ماه در حاشیه آغاز عملیات اجرایی ۵۲ طرح عمرانی و خدماتی اربعین شلمچه که با حضور سید مجید میراحمدی(رییس ستاد اربعین کشور)، علی اکبر حسینی محراب(استاندار خوزستان) و جمعی از مسوولان استان برگزار شد، اظهار کرد: برای اجرای این طرح‌ها اعتباری باغ بر دو هزار ۶۶۰ میلیارد ریال از محل اعتبارهای استانی و ستاد اربعین هزینه خواهد شد.

او مهمترین طرح اجرای اربعین حسینی در شلمچه را احداث جاده پشت محل استقرار مواکب حسینی به طول سه کیلومتر و اعتباری بالغ بر ۲۰۰ میلیارد ریال اعلام کرد و گفت:: این طرح توسط بنیاد مسکن انقلاب اسلامی اجرا و عملیات حصار کشی و روشنایی آن نیز بعد از اتمام اجرایی خواهد شد.

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری خوزستان افزود: اجرای این طرح علاوه بر کاهش ترافیک مسیر زایران اربعین حسینی، جا به جایی تدارکات به مواکب را آسان‌تر خواهد کرد، علاوه بر اینکه در مراحل بعدی این طرح کاشت نهال نیز پیش بینی شده است.

خانچی به آغاز عملیات اجرایی لکه گیری و بهسازی جاده امام صادق(ع) از محل پلیس راه خرمشهر به اهواز با موقعیت مواکب اشاره کرد و ادامه داد: مرحله دوم این طرح نیز شامل تعریض و روکش آسفالت است که می‌تواند در کاهش بار ترافیکی از مسیر خرمشهر تا شلمچه در ایام اربعین نقش مهی داشته باشد.

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری خوزستان در پایان احداث سایه‌بان، مه پاش، سرویس بهداشتی، حمام، محل استراحت زایران را از دیگر طرح‌های عمرانی در شلمچه برشمرد و بیان کرد: بر اساس دستور استاندار، طرح های عمرانی تا اول مرداد ماه به اتمام خواهد رسید.

عملیات اجرایی ۵۲ طرح عمرانی اربعین حسینی در شلمچه آغاز شد

عملیات اجرایی ۵۲ طرح عمرانی اربعین حسینی در شلمچه آغاز شد

مسعود خواست خدایی معاون استاندار و فرماندار ویژه شهرستان خرمشهر با حضور درمرکز بهداشتی، درمانی شهید حاج قاسم سلیمانی امکانات موجود در این درمانگاه را بررسی کرد.

وی با بیان اینکه این مرکز خدمات مطلوبی به زائرین اربعین ارائه می دهد تصریح کرد: برای تسهیل  در تردد خودروهای این مرکز از مسیرجاده پشت مواکب استفاده خواهد شد.

 

https://injakhabar.ir/6601کپی شد!