پیشگیری از شیوع تب دنگی توسط پالایشگاه آبادان
به گزارش اینجاخبر رئیس بهداشتکار صنعتی شرکت پالایش نفت آبادان گفت: باوجود مشاهده نشدن مورد ابتلا و یا لارو پشه ناقل بیماری تب دنگی روند پیگیریها در سطح مجموعه پالایشگاه آبادان آغازشده است.
امیرحسین مزارعی در رابطه با روند پیشگیری از این بیماری، اظهار کرد: با مشاهده موارد ابتلا در منطقه و کشور کمیته زیستی شرکت پالایش نفت آبادان شکل گرفت و مواردی برای مدیریت محیط و پیگیری از مشاهده موارد مشابه در محدوده پالایشگاه آبادان مصوب شد.
وی با یادآور شدن اینکه بیماری تب دنگی از طریق پشه آئدس منتقل میشود و از طریق افراد سرایت نمیکند و تمامی انواع پشه ناقل این بیماری نخواهند بود ، از رعایت موارد بهداشتی در محیط پیرامونی بهعنوان مهمترین اقدام پیشگیرانه یادکرد و افزود: در قالب دستورالعملهای ابلاغشده در شرکت پالایش نفت آبادان نیز اقداماتی همچون فرهنگسازی و بهسازی محیط از ۱۰ روز پیش با تأکید بر اماکنی همچون رستورانها، باشگاههای غذاخوری، شرکتهای پیمانکاری، واحدهای عملیاتی و اماکن پرتردد آغاز شد.
مزارعی افزود: در بحث آموزش روشهای کلاسیک و چهره به چهره اجرا شد که برگزاری ۲۰ دوره آموزشی برای ۲۰۰ نفر از کارکنان بخشهای مختلف عملیاتی و غیرعملیاتی ازجمله این موارد است.
رئیس بهداشتکار صنعتی شرکت پالایش نفت آبادان همچنین بابیان اینکه محیطهای همچون لاستیکهای فرسوده، نخالههای ساختمانی، آبهای راکد، بطریهای رهاشده فضای مناسبی برای زیست پشه آئدس ( پشه اقل بیماری تب دنگی) است، افزود: در بحث بهسازی محیط نیز بازدیدهای برای بررسی عدم انطباقها و رفع موارد ازجمله لایروبی آبهای راکد، جمعآوری نخالههای ساختمانی در حال انجام است.
وی در ادامه بر اینکه تاکنون مواردی از ابتلا به تب دنگی در محدوده تحت پوشش شرکت پالایش نفت آبادان مشاهده نشده است تاکید کرد و گفت: مدیریت تلفیقی (AMP ) و سمزدایی با توجه به اینکه تاکنون موردی از ابتلا و یا مشاهده لارو و پشه مشاهده نشده است، انجام نگرفته اما مباحثی همچون پمادها و سمهای دورکننده حشرات تامین شده است.
مزارعی از چاپ و نصب بنر در مراکزی همچون رستورانها و اماکن استفاده عمومی کارکنان و خانواده آنها و درج پیامهای آموزشی در سامانههای مختلف با همکاری اداره روابط عمومی بهعنوان دیگر اقدامات انجامشده در این راستا یادکرد.
پشه آئدس میتواند حدود ۲۰ نوع بیماری ازجمله تب زرد، تب دنگی را منتقل کند و با توجه به اینکه مواردی از ابتلا به تب دنگی در کشورهای همسایه همچون عراق و امارت و یا کشورهای آسیای جنوب شرقی مشاهدهشده است و توسط تجارت و مسافرتهای بینالمللی احتمال انتقال لارو و یا پشه وجود دارد، این بیماری از اهمیت خاصی برخوردار است و از مواردی که بهعنوان پیشگیری میتوان به آنها اشاره کرد تمیز کردن آب زیر گلدانها، خالی کردن آبهای راکد، تمیز کردن ظرف پرندگان، از بین بردن لاستیکهای فرسوده، ضدعفونی کردن منبع و محلهای وجود آب، تخلیه سطل های زباله، استفاده از توری و پشهبند پوشیدن لباسهای روشن و پوشیده در اماکن با احتمال بالای وجود حشرات یادکرد.