از توسعه نخیلات و کاشت کنجد تا پروژه جنگلکاری در خرمشهر
به گزارش اینجاخبر مدیر جهاد کشاورزی شهرستان خرمشهر از اجرای هرس و تکریب نخیلات توسط باغداران این شهرستان خبر داد.
یاسر شریفی گفت: طرح هرس و زیباسازی نخیلات به منظور اصلاح و احیا و مبارزه تلفیقی با آفات ، به ویژه آفات مهم چوبخوار ، هرس و تکریب نخیلات در باغات سراسر شهرستان اجرا میشود .
وی افزود: در فصل داشت نخیلات در سال باغی جاری در یک هزار و ۲۰۰ هکتار از نخیلات توسط باغداران هرس و تکریب صورت گرفته است.
شریفی ادامه داد: تکریب یکی از عملیات های اصلاح نخیلات می باشد که با هدف شکیل کردن نخلستانها، بهداشتی کردن ، کاهش مصرف سموم و سهولت در برداشت انجام می شود.
وی با بیان اینکه جلوگیری از تجمع آفات و بیماریها در لابلای الیاف و دمبرگها، جلوگیری از پوسیده شدن تنه نخل از دیگر اهداف هرس و تکریب است ادامه داد: جلوگیری از حمله موریانه به تنه، سهولت انجام عملیات به زراعی از قبیل گرده افشانی، آرایش خوشه و برداشت، کاهش میزان رطوبت در اطراف تنه نخل و … از دیگر اهداف هرس و تکریب است.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان خرمشهر از انجام ۲۰ هکتار کشت نخیلات در طرح احیا و توسعه نخیلات در این شهرستان خبر داد.
یاسر شریفی گفت: سالانه بخشی از خرمای تولید شده در شهرستان به عنوان محصول صادراتی به سایر کشورها صادر میشود که باعث ارزآوری برای کشور می شود.
وی اضافه کرد: از ابتدای سال تاکنون ۲۰ هکتار توسعه نخیلات در شهرستان خرمشهر صورت گرفته است.
شریفی با بیان این که نخل یک درخت دائمی است و فعالیت برای نگهداری آن در شهرستان به صورت دائمی انجام میشود اظهار داشت: هرس، تکریب و بهسازی کف باغات، تغذیه نخیلات با توجه به توصیه های تغذیه ای کارشناسان، آزمون خاک، بهسازی و بهداشت کف و باغ و مبارزه به موقع با بیماری و آفات مهم نخل از جمله آفات چوبخوار در سلامت و افزایش میزان محصول از اهمیت بسزایی برخوردار است.
رئیس اداره منابع طبیعی شهرستان خرمشهر از احیای پروژه جنگلکاری در اراضی این شهرستان خبر داد.
علی توکلی گفت: ۵۰ هکتار از اراضی این شهرستان واقع در روستای ام سواد احیا میشود. وی افزود: در ختان بومی منطقه، کهور و اکالیپتوس از جمله درختان کاشته شده در این اراضی میباشند که احیا و واکاری خواهند شد.
توکلی اظهار داشت: توسعه سرانه فضای سبز شهرستان، جلوگیری از ریزگردها ، تولید چوب از طریق اکالیپتوس و … از جمله اهداف این پروژه است.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان خرمشهر از کاشت ۳۰۰ هکتار دانه روغنی کنجد در این شهرستان خبر داد.
یاسر شریفی گفت: تاکید بر توسعه کشت دانه های روغنی از مهمترین گام های جهش تولید برای خودکفایی و ضرورتی بر اجرای اقتصاد مقاومتی است.
وی افزود: کشت کنجد در خرمشهر از خرداد ماه شروع و اوایل آبان ماه برداشت صورت میگیرد. شریفی ادامه داد : پیش بینی می شود ۲ هزار و ۱۰۰ تن محصول از این سطح برداشت شود.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان خرمشهر از استمرار ردیابی آفت برگخوار پاییزه با کشت شلتوک پس از برداشت گندم در این شهرستان خبر داد.
یاسر شریفی گفت: ردیابی آفت قرنطینه ای برگخوار پاییزه پس از برداشت گندم و با کشت بیش از ۵ هزار هکتار شلتوک در این شهرستان ادامه دارد.
وی ادامه داد: کارشناسان حفظ نباتات و مراکز جهاد کشاورزی ردیابی افت برگخوار پاییزه را در سایر گشتهای تابستانی و میانه کاری بین نخیلات انجام می دهند و از ابتدای سال تاکنون۱۱ هزار هکتار ردیابی صورت گرفته است.