از آتش سوزی در پارکینگ تا افتتاح بیمارستان در شلمچه

به گزارش اینجاخبر  رییس ایستگاه آتش نشانی سازمان منطقه آزاد اروند در مرز شلمچه گفت: آتش‌سوزی یک خودرو در پارکینگ شلمچه، بدون تلفات جانی مهار شد.

افشار غلامی پنجشنبه در گفت‌وگو با خبرنگاران بیان کرد: خودروی (رانا پلاس) متوقف شده توسط یک زائر در پارکینگ ۱۲۰ هکتاری پایانه مرزی شلمچه دچار نقص فنی و منجر به آتش‌سوزی شد که با واکنش سریع آتش‌نشانان سازمان منطقه آزاد اروند همراه بود.

وی افزود: آتش‌نشانان اروند در کمتر از یک دقیقه به محل حادثه رسیدند و آتش ایجاد شده را اطفاء کردند.

رئیس ایستگاه آتش‌نشانی سازمان منطقه آزاد اروند در پایانه مرزی شلمچه، اظهار کرد: خوشبختانه در این حادثه به هیچ یک از خودروهای پیرامونی این خودرو آسیب وارد نشد و خودروی سانحه دیده نیز ۳۰ درصد آسیب دید.

غلامی گفت: پس از بررسی‌های صورت گرفته توسط کارشناسان آتش نشانی مشخص شد که این آتش‌سوزی بر اثر اتصال برق خودرو اتفاق افتاده است.

 بیمارستان صحرایی ۳۲ تخت خوابی شهید اسماعیل دقایقی با حضـــور سردار تنگسیری فرمانده نیروی دریایی سپاه و ولی الله حیاتی معاون امنیتی انتظامی استانداری خوزستان در شلمچـــه افتتاح شد.
 بیمارستان صحرایی شهید اسماعیل دقایقی در مرز شلمچه و با حضور سردار دریادار علیرضا تنگسیری؛ فرمانده نیروی دریایی سپاه  و ولی الله حیاتی معاون امنیتی انتظامی استانداری خوزستان و جمعی از مدیران شهری خرمشهر در مرز شلمچه افتتاح شد.
این بیمارستان ۳۲ تختی دارای امکاناتی همچون رادیولوژی، سونوگرافی، اتاق عمل، بخش بستری، تزریقات، قلب و ارتوپدی است و به صورت شبانه‌روز در مرز شلمچه به زائران اباعبدالله خدمات درمانی ارائه می دهد.
در بیمارستان شهید دقایقی که متعلق به نیروی دریایی سپاه است، پزشک‌های متخصص جراح، بیهوشی، قلب و عروق، قلب، داخلی، عمومی و کادر پرستاری حضور دارند و تا پایان ایام اربعین به ارائه خدمات می پردازند.

معاون امنیتی و انتظامی استانداری خوزستان با اشاره به کاهش زمان عبور زائران از گیت‌ها با افزایش تعداد آن‌ها گفت: ۱۲۰ هکتار پارکینگ در مسیر منتهی به مرز شلمچه تسطیح و محصور شده است که این حجم قابلیت پذیرش ۸۰ هزار خودرو را دارد.

ولی‌الله حیاتی در حاشیه بازدید از پایانه مرزی شلمچه اظهار کرد: ۳۵ هزار مترمربع سایه‌بان و مه‌پاش در پایانه مرزی شلمچه نصب و بالغ بر ۲۵۰ موکب و ایستگاه صلواتی در مسیر منتهی به پایانه مرزی شلمچه مستقر شده است و به زائران خدمت‌رسانی می‌کنند.

وی افزود: ۱۲۰ هکتار پارکینگ در مسیر منتهی به مرز شلمچه تسطیح و محصور شده که این حجم قابلیت پذیرش ۸۰ هزار خودرو را دارد.

فرمانده قرارگاه اربعین ۱۴۰۳ در شلمچه با اشاره به استقرار بیمارستان ۶۴ تختخوابی و سه درمانگاه در پایانه مرزی شلمچه، خاطرنشان کرد: بالغ بر ۱۵ اتاق سرد ۷۵۰ چشمه سرویس بهداشتی و ۲۷۰ چشمه حمام در این پایانه مرزی مستقر و احداث شده است.

حیاتی تصریح کرد: ۱۵۰ دستگاه اتوبوس واحد در سه شیفت عهده‌دار انتقال زائران از خرمشهر به نقطه صفر مرزی و بالعکس هستند، ۴۰ رام قطار از عمق کشور تا نقطه صفر مرزی شلمچه وظیفه انتقال زائران را بر عهده دارد، همچنین دو عدد «ریل باس» زائران را از خرمشهر به شلمچه منتقل می‌کنند که این خدمات به صورت رایگان انجام خواهد شد.

وی تاکید کرد: ۲۰ هزار نفر ظرفیت استراحت ایمن و خنک در مسیر منتهی به شلمچه برای استقرار و استراحت زائران وجود دارد که زائران می‌توانند از این خدمات استفاده کنند.

معاون امنیتی و انتظامی استانداری خوزستان در خصوص داروهایی که کشور عراق ورود آن‌ها را ممنوع اعلام کرده، گفت: با مسئولان این کشور تعامل شده است و در صورت مشاهده چنین داروهایی از جمله کدئین مدیریت آن به نیروهای انتظامی کشورمان سپرده می‌شود تا زائر به خاطر چنین مواردی از راه خود در سفر به عتبات عالیات باز نگردد.

ستاد اربعین حسینی در پایانه مرزی شلمچه تشکیل جلسه داد.

ستاد اربعین حسینی به ریاست معاون امنیتی انتظامی استاندار خوزستان در محل سالن جلسات ساختمان توسعه شلمچه سازمان منطقه آزاد اروند برگزار شد.

در این نشست مشکلات آبرسانی معضلات پارکینگ کمبودهای موجود در پایانه مرزی بررسی خطوط انتقال آب و پایش تانکرهای حمل آب برای آبرسانی به مواکب و اماکن خدمترسان به زائران مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

همچنین در این نشست تاکید شد که مراودات با مسئولان در منطقه شلمچه کشور عراق با قدرت ادامه یابد.

موضوع ساماندهی و تسریع در تردد خودروهای حمل مواکب و تجهیزات که در پایانه مرزی شلمچه حضور دارند تا مرز را به سمت کشور عراق ترک کنند نیز از دیگر موارد مطرح شده در این نشست بود.

آخرین وضعیت پارکینگ ۱۲۰ هکتاری پایانی مرزی شلمچه نیز در این نشست ستاد اربعین حسینی مورد ارزیابی قرار گرفت.

همچنین موضوعات فرهنگی و لزوم توجه به این امر در بزرگترین اجتماع جهان اسلام در مرز شلمچه مورد بحث و تبادل نظر اعضای ستاد اربعین حسینی قرار گرفت.

مدیر گروه سلامت محیط و کار معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی آبادان گفت: کارشناسان این دانشگاه یک هزار و ۵۰۰ بازرسی را در راستای حفظ و ارتقای سلامت زائران پیاده‌روی اربعین حسینی انجام دادند.

جعفر ربیحاوی چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگاران در شلمچه اظهار کرد: همزمان با شروع برنامه پیاده‌روی اربعین حسینی از پانزدهم مرداد سالجاری، کارشناسان سلامت محیط و کار این دانشگاه در قالب ۱۲تیم به صورت شبانه‌روزی مراکز هدف را مورد بازرسی قرار داده‌اند.

وی افزود: مراکز تهیه، توزیع و فروش مواد غذایی، اماکن عمومی، سامانه‌های آب‌رسانی و منابع تأمین آب شرب زائران، مواکب و ایستگاه‌های صلواتی، محل‌ اسکان زوار، مراکز خدماتی و رفاهی، نحوه دفع پسماند و فاضلاب از مهمترین هدف‌های این بازرسی‌ها هستند.

وی با بیان اینکه نظارت‌های بهداشتی در مسیر رفت و برگشت زائران و در سطح سه شهرستان آبادان، خرمشهر و شادگان درحال انجام است، گفت: این اقدامات شامل سه هزار و ۲۹۹ مورد کلرسنجی از آب آشامیدنی، ۱۹۰مورد نمونه‌برداری میکروبی از آب آشامیدنی و یک هزار و ۸۵ مورد سنجش با تجهیزات پرتابل بوده است.

ربیحاوی خاطرنشان کرد: از آمار یادشده ۲۷۷ مورد بازرسی، یکهزار و ۱۵۵ مورد کلرسنجی، ۴۸ مورد نمونه‌برداری از آب و ۲۶۹ مورد سنجش با تجهیزات پرتابل به طور اختصاصی در مرز شلمچه انجام شده است.

این مقام مسئول دانشگاه علوم پزشکی آبادان تصریح کرد: فعالیت تمام تیم‌های اجرایی بهداشتی این دانشگاه در حوزه‌های اشاره شده تا دهم شهریور ماه برای خدمت به زوار اربعین حسینی ادامه خواهد داشت.

 

فرماندار خرمشهر: یک بیمارستان و سه درمانگاه به زائران در شلمچه خدمت‌رسانی می‌کنند

 معاون استاندار و فرماندار ویژه شهرستان خرمشهر و جانشین قرارگاه اربعین شلمچه گفت: بیمارستان ۶۴ تختخوابی شهید قاسم سلیمانی و سه درمانگاه در پایانه مرزی شلمچه مستقر و به زائران خدمت رسانی می‌کنند.

خواست خدایی چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگاران در شلمچه اظهار کرد: ۱۵ اتاق سرد ۷۵۰ چشمه سرویس بهداشتی و ۲۷۰ چشمه حمام در پایانه مرزی مستقر و احداث شده است.

وی افزود: ۱۵۰ دستگاه اتوبوس واحد در سه شیفت عهده‌دار انتقال زائران از خرمشهر به نقطه صفر مرزی و برعکس هستند و ۲ ریل‌باس به صورت رایگان زائران را از ایستگاه راه‌آهن خرمشهر به شلمچه منتقل می‌کند.

خواست‌خدایی گفت:۲۰ هزار نفر ظرفیت استراحت ایمن و خنک در مسیر منتهی به شلمچه برای استقرار و استراحت زائران در مواکب حسینی تدارک دیده شده است که زائران می‌توانند از این خدمات استفاده کنند.

فرماندار ویژه خرمشهر گفت: در خصوص داروهایی که کشور عراق ورود آن‌ها را ممنوع اعلام کرده، با مسئولان این کشور تعامل شده و در صورت مشاهده این داروها از جمله کدئین، مدیریت آن به نیروهای انتظامی کشورمان سپرده می‌شود تا زائر به خاطر چنین مواردی از راه خود در سفر به عتبات عالیات باز نماند.

خواست‌خدایی افزود: پس از مذاکره و ملاقات‌های انجام شده با طرف عراقی و بعد از نخستین سفر دریایی آزمایشی که با کشتی مسافربری ساحل اروند یک از بندرخرمشهر به بصره چند روز گذشته انجام شد، نخستین سفر رسمی زاِئران اربعین روز پنجشنبه بیست‌وپنجم مرداد از اسکله بندر خرمشهر به مقصد بندر بصره انجام خواهد شد.

بر اساس تقویم رسمی کشور چهارم شهریور برابر با ۲۰ صفر ۱۴۴۵ هجری شمسی اربعین حسینی (ع) است.

پایانه‌های مرزی شلمچه و چذابه ۲ گذرگاه تردد زائران اربعین در خوزستان هستند.

هر ساله هزاران نفر زائر عتبات عالیات از سراسر کشور و یا کشورهای دیگر از این ۲ مرز در مراسم اربعین عازم کشور عراق می‌شوند.

https://injakhabar.ir/7023کپی شد!