تشدید پایش ملخ صحرایی و چوبخوار خرما در خرمشهر
به گزارش اینجاخبر مدیر جهاد کشاورزی خرمشهر از تشدید فعالیت ۶ اکیپ پایش ملخ صحرایی در این شهرستان خبر داد.
یاسر شریفی گفت: ردیابی و پایش ملخ صحرایی از ابتدای امسال تاکنون در بیش از ۳۳ هزار هکتار از زمینهای کشاورزی شهرستان خرمشهر انجام شد.
وی اظهارکرد: ۶ اکیپ در حال انجام عملیات دیدهبانی ملخ هستند تا از بروز خسارات احتمالی حمله این آفت به مزارع شهرستان خرمشهر جلوگیری کنند.
شریفی افزود: با توجه به هشدار سازمان حفظ نباتات کشور اکیپهای پایش ملخ صحرایی در شهرستان خرمشهر فعالیت خود را آغاز کردهاند و ردیابی در این شهرستان بر اساس اطلاعات و مختصات مکان های آلوده در سالهای قبل به طور مستمر انجام میشود.
وی اظهار داشت: تمامی مزارع و عرصههای پایش شده در نرم افزار ایلوکاست elocust۳m ثبت میشود و از ابتدای سال تاکنون ۶۶۰ نقطه در این نرم افزار ثبت و بیش از ۳۳ هزار هکتار از عرصههای شهرستان پایش شده است.
شریفی ادامه داد: میزان پایش ملخ صحرایی در سال زراعی قبل بیش از ۷۰۰ هزار هکتار بود و امسال نیز تلاش خواهیم کرد تا بیشترین میزان پایش را در سطح مزارع داشته باشیم.
وی از بهرهبرداران و کشاورزان خواست درصورت مشاهده ملخ دریایی سریعا مراتب را از طریق سامانه ۱۳۱ یا مراکز کشاورزی و مدیریت جهاد کشاورزی اطلاع دهند.
شهرستان خرمشهر بیش از ۴۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی قابل کشت دارد.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان خرمشهر از فعال شدن ایستگاه پیش آگاهی کشوری چوبخوارهای نخیلات در این شهرستان خبر داد.
یاسر شریفی از بازدید و پایش هفتگی این ایستگاه خبر داد و گفت: آفت چوبخوار خرما شامل دو نوع سوسک معروف به کرگدنی (شاخ دار) و شاخک بلند است که در تنه درخت پنهان می شود و در طول فعال بوده و از تنه درخت و قسمتهایی از برگهای انتهایی و دم خوشه تغذیه میکند و باعث می شود تا درخت از درون پوک شود و خوشهها و شاخه ها از بین بروند و پس از مدتی نخلها راست قامت را به زانو درمیآورد و به همین دلیل درون زی بودن مبارزه با این آفات مشکل است لذا ایستگاه پیش آگاهی کشوری در جزیره مینو در نخلستانی به وسعت ۵ هکتار فعال شده است.
وی اظهار داشت: در ایستگاه پیش آگاهی چوبخوارهای خرما ضمن مطالعه بر چگونگی رشد آفات مورد نظر، سیکل زندگی و نحوه رفتار درون نخل بهترین سبک مبارزه بر علیه این افات انتخاب و در درسترس باغداران قرار خواهد گرفت.