هیئت بلند پایه اقتصادی کشور عمان وارد خرمشهر شد
به گزارش اینجاخبر با دعوت از سوی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خرمشهر؛ هیئتی بلند پایه از کشور عمان وارد خرمشهر شد.
این هیئت تجاری که متشکل از دو معاون وزیر، رئیس، نائب رئیس و جمعی از بازرگانان و سرمایه گذاران اتاق بازرگانی استان شمال شرقی سلطنت عمان بود، در روز نخست از شهرک صنعتی خرمشهر و برخی از واحدهای صنعتی این منطقه بازدید به عمل آوردند.
رئیس اتاق بازرگانی خرمشهر ضمن اعلام خبر فوق بیان نمود: بازدید از شرکت فناپ تک اروند به عنوان تولید کننده دستگاه های دیجیتال و پرداخت انلاین و دیگر ابزار الکترونیک و نوین، و همچنین دو شرکت بسته بدی و فرآوری خرمای ایوان و میلاد مسعور اروند، به عنوان دو صادرکننده برحسته ی این محصول خشکبار، یکی از عمده ترین برنامه های این هیئت تجاری بود.
سید مصطفی موسوی همچنین نشست رو در روی با اعضای این هیئت تجاری در حضور فعالان اقتصادی و مدیران سازمان منطقه آزاد اروند را یکی دیگر از برنامه های این هیئت بر شمرد و گفت: منطقه آزاد اروند به دلیل ظرفیت های بالقوه و مختلف اقتصادی و همچنین مزیت هایی چون معافیت های مالیاتی ۲۰ ساله و تخفیف و تسهیلات در واگذاری زمین ها و اخذ مجوزات، می تواند خاستگاهی مناسب در جذب سرمایه های بین المللی به شمار آید.
ایشان به افزایش سرمایه گذاری های مشترک با همتایان عمانی در سال های اخیر اشاره کرد و عنوان نمود: مزیت های سرمایه گذاری مشترک میان فعالان اقتصادی فراوان و مسیر این امر جریان یافته ئ نیازمند تثبیت فضای امن در توسعه سرمایه گذاری هاست.
رئیس اتاق خرمشهر ادامه داد: شاخص های اصلی در توسعه سرمایه گذاری های مشترک در اروند، صنایعی چون پتروشیمی و صنایع وابسته، صنایع فولاد، بسته بندی خرما، خشکبار و محصولات کشاورزی، صنایع پزشکی و مراکز درمانی،سرمایه گذاری های ترانزیتی و حوزه انرژی است.
موسوی بر آغوش باز ایران در پذرش سرمایه گذاری های مشترک و آمادگی سازمان منطقه آزاد اروند در این امر تاکید کرد و افزود: طرف های عمانی نیز در این نشست ضمن اشاره به فعالیت ۱۴ منطقه آزاد و ویژه اقتصادی در این کشور، بر تمایل و رغبت بر توسعه همکاری های اقتصادی تاکید داشته و توسعه فعالیت اقتصادی و تجاری میان دو طرف را خواستار شدند.
وی ضمن اشاره به میزان مشارکت های اقتصادی میان دو کشور بیان کرد: در حال حاضر در حدود ۲ میلیلرد دلار همکاری اقتصادی میان ایران و عمان وجود دارد که با توجه به مستعد بودن بازارهای و همچنین تمایل دو طرف به توسعه روابط، ظرفیت و پتانسیل افزایش این حجم از همکاری ها به آماری چند برابری وحجود دارد. لازمه ی این کار توسعه ی دیپلماسی اقتصادی و بهبود فضای بازاریابی و مشارکت های اقتصادی است.
در پایان این نشست تفاهم نامه همکاری سه جانبه ای میان اتاق بازرگانی خرمشهر، سازمان منطقه آزاد اروند و اتاق بازرگانی و صنایع استان شمال شرقی عمان به امضا رسید که همکاری در زمینه های بازرگانی، صنعتی، کشاورزی و سرمایه گذاری، برگزاری نمایشگاه های مشترک، اعزام هیات های تجاری، برنامه های آموزشی و پژوهشی مشترک، توسعه ابزار ارتباطی، همکاری های بانوان بازرگان و حمایت از صنایع کوچک و متوسط و کار آفرینی از مهم ترین موارد مورد توافق بود.
تفاهمنامه «تقویت روابط تجاری و توسعه همکاریهای متقابل» میان سازمان منطقه آزاد اروند و اتاق های بازرگانی شمال شرق عمان و خرمشهر به امضای طرفین رسید.
در راستای همکاری مشترک فی مابین اتاق بازرگانی استان شمال شرقی عمان و اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خرمشهر به منظور استفاده بهینه از ظرفیت های موجود در زمینه های تجارت، صنعت، کشاورزی، آموزش، سلامت و گردشگری در منطقه آزاد اروند و شمال کشور عمان؛ تفاهمنامه ای میان طرفین به امضا رسید.
بر اساس این گزارش؛ هم افزایی سازمان منطقه آزاد اروند و اتاق های بازرگانی ذکر شده در جهت اجرای ارتباطات اقتصادی، فرهنگی، سلامت محور دو منطقه و همچنین ایجاد پل ارتباطی مناسب میان اعضای دو اتاق از مهم ترین اهداف تفاهمنامه منعقد شده است.
علی زارعی در نشست با هیأت عالی رتبه تجاری از کشور عمان و اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خرمشهر ضمن تأکید بر روابط اقتصادی ایران و عمان بر پایه منافع مشترک؛ اظهار داشت: در دنیای امروز، اقتصاد جهانی به سرعت در حال تغییر و تحول است و باید با بهره گیری از فرصت ها و توانمندی های موجود، به دنبال راهکارهای نوین و خلاقانه برای توسعه همکاری های اقتصادی باشیم.
وی با تأکید بر اینکه کشورعمان با موقعیت استراتژیک و زیرساخت های پیشرفته می تواند نقش مهمی در این مسیر ایفا کند، افزود: یکی از مهم ترین زمینه های همکاری، توسعه تجارت و سرمایه گذاری های مشترک است. با ایجاد بسترهای مناسب و تسهیل فرآیندهای تجاری، می توانیم به افزایش حجم مبادلات و تقویت روابط اقتصادی دست یابیم.
زارعی تبادل تجربیات و دانش فنی بین دو کشور را عامل کمک به بهبود کیفیت محصولات دانست و تصریح کرد: یکی از بسترهای مهم همکاری بین ایران و عمان می تواند مناطق آزاد دو کشور باشد.
وی در توضیح امتیازات منطقه آزاد اروند، گفت: منطقه آزاد اروند زبان و تشابه فرهنگی بسیاری با کشورعمان دارد، در این منطقه مزیت های زیادی نظیر معافیت های مالیاتی و گمرکی، وجود پتانسیل های مهم در حوزه حمل و نقل از جمله فرودگاه، خط ریلی، دریایی و زمینی و…برای سرمایه گذاران وجود دارد و نیروی کار و انرژی ارزان نیز کمک شایانی به تولید و صادرات خواهد کرد.
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد اروند، ادامه داد: هم مرز بودن با کشور عراق و نزدیک بودن به استان بصره توان ترانزیتی با این کشور را دو چندان می کند؛ همچنین وجود صنایع مختلف پتروشیمی و نفت و گاز وجود بیش از ۹ هزار و ۲۰۰ هکتار سایت صنعتی ، وجود اتاق های بازرگانی آبادان و خرمشهر، سهولت ثبت شرکت های خارجی و صدور مجوز برای سرمایه گذاران خارجی از دیگر امتیازات در منطقه آزاد است.
زارعی، اذعان داشت: مناطق آزاد عمان با زیرساخت های پیشرفته و معافیت های مالیاتی می توانند به عنوان مراکز مهمی برای صادرات کالاهای ایرانی به بازارهای بین المللی عمل کنند، از سوی دیگر، منطقه آزاد اروند با دسترسی به بنادر و مرزهای زمینی می تواند به عنوان یک هاب تجاری برای واردات کالاهای عمانی به ایران و کشورهای همسایه عمل کند.
وی با بیان اینکه سرمایه گذاران عمانی می توانند در پروژه های مختلفی ازجمله صنایع پتروشیمی، فولاد و صنایع تبدیلی در منطقه آزاد اروند سرمایه گذاری کنند، اظهار داشت: این سرمایه گذاری های می تواند به ایجاد اشتغال و انتقال فناوری های نوین به ایران کمک کند؛ همچنین سرمایه گذاران ایرانی می توانند از فرصت های سرمایه گذاری در مناطق آزاد عمان بهره برداری کرده و در بخش هایی مانند صنایع غذایی،لجستیک و تولید فعالیت کنند.
این مقام مسئول در بخش دیگری از سخنانش به تبادل دانش و فناوری اشاره کرد و گفت: تبادل دانش و فناوری بین مناطق آزاد اروند و عمان می تواند به بهبود کیفیت محصولات و خدمات کمک کند؛ این همکاری ها می تواند شامل برگزاری کارگاه ها، دوره های آموزشی و پروژه های تحقیق و توسعه مشترک باشد.
زارعی در خصوص گردشگری و خدمات مربوطه، خاطرنشان کرد: توسعه گردشگری و خدمات مرتبط نیز با توجه به جاذبه های گردشگری در هر دو کشور، می تواند یکی از زمینه های همکاری باشد و می توان برنامه های مشترکی برای جذب گردشگران بین المللی و توسعه زیرساخت های گردشگری اجرا کرد.
وی گفت: این همکاری ها می تواند به تقویت روابط اقتصادی و تجاری بین ایران و عمان کمک کند و به توسعه پایدار و متوازن هر دو کشور منجر شود.
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد اروند در پایان ضمن ابراز امیدواری از اینکه با همدلی و همکاری می توان به آینده ای روشن و پر از موفقیت دست یافت، تصریح کرد: امیدوارم این نشست ها و گفتگوها منجر به تقویت همکاری ها و ایجاد فرصت های جدید برای هر دو کشور شود.
معاون وزیر کار کشورعمان، گفت: فرصت های سرمایه گذاری بسیارخوبی از جمله سرمایه گذاری در پتروشیمی، بهداشت و درمان و گردشگری در خوزستان و منطقه آزاد اروند، وجود دارد.
احمدبن سالم الحجری در نشست مشترک اتاق بازرگانی خرمشهر، منطقه آزاد اروند و هیأت تجاری عمان ضمن اشاره به اینکه پیش از این تعامل مشترک با اتاق تهران داشته و از همکاری با اتاق خرمشهر نیز استقبال می کنیم، اظهار داشت:نتیجه نزدیکی رابطه سیاسی و اقتصادی بین ایران وعمان باعث حدود ۲ میلیارد دلار مبادلات تجاری شده و امیدواریم بیش از این مقدار نیز افزایش یابد.
وی با بیان اینکه سرمایه گذاران ایران و عمان به دنبال محیطی مناسب هستند تا کار خود را به خوبی انجام دهند، خاطرنشان کرد: برای ما مهم است که بدانیم منطقه آزاد اروند چه تسهیلاتی برای سرمایه گذاران عمانی در نظر خواهد داشت.
الحجری اذعان داشت: اتاق بازرگانی استان شمال شرقی و پادشاهی عمان علاقه مند به ایجاد و تقویت روابط اقتصادی و تجاری با ایران هستند.
معاون وزیر کار کشورعمان، تصریح کرد: پادشاهی عمان ۱۴ منطقه اقتصادی و آزاد دارد که شهرک صنعتی الصور به مرز ایران نزدیک است و این منطقه صنعتی باعث شده که رابطه تجاری با ایران افزایش یابد.
وی شهر صنعتی مهانس که در مرز ایران قرار دارد را دارای تمام زیرساخت های لازم برای سرمایه گذاران ایرانی دانست
او با بیان این نکته که کشورعمان سعی در جذب سرمایه گذاران خارجی دارد، گفت: بعضی از تسهیلات و بخشودگی ها برای جذب سرمایه گذار خارجی در این کشور وجود دارد در همین راستا از بین فرصت های اقتصادی برای سرمایه گذاری در صنعت بهداشت و درمان، امنیت غذایی و دارو سازی عمان آماده هر نوع همکاری های لازم است .
معاون وزیر کار کشور عمان، تصریح کرد: قانون کار و سرمایهگذاری ایرانی نیز می بایست برای سرمایهگذاران عمانی در اروند، انگیزه ایجاد کند.
محمدبن ناصر المسکری ضمن اشاره به فرصت های سرمایه گذاری در اروند، اظهار داشت: اشتراکات دو کشور ایران و عمان زمینهساز توسعه روابط اقتصادی میان دو کشور است که دولتهای دو طرف می بایست به این موضوع توجه ویژه نشان دهند.
وی اهمیت توسعه روابط اقتصادی ایران وعمان را مهم ارزیابی کرد و گفت: انتظار میرود با همدلی و هم افزایی چارچوب جدیدی از همکاریهای اقتصادی میان دو منطقه شکل بگیرد.
مصطفی موسوی رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خرمشهرنیز ضمن اعلام آمادگی جهت همکاری مدل کسب و کاری بی تو بی (B to B) با کشور عمان، خاطر نشان کرد: اتاق بازرگانی خرمشهر بعنوان یکی از قدیمی ترین اتاق های بازرگانی ایران با توجه به پیشینه تجاری آمادگی لازم را دارد که با تجار، سرمایه گذاران و بازرگانان عمانی در زمینه های تجارت و صادرات و واردات همکاری لازم را داشته باشد.
وی تصریح کرد: در زمینه سرمایه گذاری چند شاخصه اصلی نظیر سرمایه گذاری در حوزه بهداشت ودرمان ، پتروشیمی، صنعت،صنایع بالادستی، فولاد و… در منطقه آزاد اروند وجود دارد.