تکریم و معارفه استاندار خوزستان
به گزارش اینجاخبر مراسم تکریم و معارفه استاندار خوزستان، عصر چهارشنبه (۲ آبان ۱۴۰۳) با حضور «اسکندر مومنی» وزیر کشور در تالار اجتماعات شهید علی هاشمی اهواز برگزار شد. در این مراسم «سید محمدرضا موالی زاده» به عنوان استاندار جدید معرفی و از خدمات «علی اکبر حسینی محراب» استاندار سابق تجلیل شد.
استاندار جدید خوزستان متولد ۱۳۳۹ خرمشهر است که در دورههای چهارم و پنجم مجلس شورای اسلامی بهعنوان نماینده اهواز در مجلس حضور داشت.
وی در فاصله سالهای ۱۳۸۷ تا ۱۳۹۲ معاون امور مجلس، حقوقی و بینالملل وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی بود.
پس از هفت سال قطع روابط دیپلماتیک ایران و الجزایر، سرانجام سال ۱۳۷۹ در پی دیدار سید محمد خاتمی و عبدالعزیز بوتفلیقه رؤسای جمهور ۲ کشور در حاشیه اجلاس هزاره سران در سازمان ملل متحد، تهران و الجزیره تصمیم به تبادل سفیر گرفتند و به پیشنهاد سید کمال خرازی وزیر وقت امور خارجه، سید محمدرضا موالی زاده به سمت سفیر جمهوری اسلامی ایران در الجزایر منصوب شد.
از تیر ماه ۱۳۹۶ نیز موالی زاده به عنوان دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور منصوب شد و تا شهریور سال ۱۴۰۰ در این سمت فعال بود.
نماینده ولی فقیه در خوزستان گفت: موفقیت دولتمردان، موفقیت نظام و امیدبخش مردم است. بنابراین باید توجه شود استاندار به تنهایی نمیتواند کار کند و باید به او کمک کنیم.
حجتالاسلام سید محمدنبی موسویفرد در مراسم تودیع و معارفه استاندار این استان، ضمن گرامیداشت یاد شهدا و تاکید بر خدمت خالصانه در نظام اسلامی، بر اهمیت همراهی با دولت سیزدهم برای موفقیت آن تاکید کرد.
موسویفرد با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری در خصوص حرام بودن تضعیف دولت، بر لزوم حمایت از دولتمردان و کمک به موفقیت آنها تاکید و اظهار کرد: موفقیت دولتمردان، موفقیت نظام و امیدبخش مردم است. بنابراین باید توجه شود استاندار به تنهایی نمیتواند کار کند و باید بدون دخالت، به او کمک کنیم.
وی از زحمات استاندار سابق، آقای حسینی محراب، قدردانی کرد و برای استاندار جدید آرزوی موفقیت کرد.
اسکندر مومنی چهارشنبه دوم آبان ماه در مراسم معارفه سید محمدرضا موالی زاده استاندار جدید خوزستان و تکریم علی اکبر حسینی محراب استاندار پیشین اظهار کرد: رییس جمهور در دوران انتخاباتی موضوع های مختلفی از جمله”وفاق و همبستگی ملی” را مطرح و معتقد است اداره کشور باید توسط همه گروههای مختلف انجام شود.
او گفت: انتخاب استانداران در عین دارا بودن شرایط عمومی که همه مدیران و کارگزاران نظام باید دارا باشند، کارآمدی و شایستگی اولویت اصلی آنها است.
وزیر کشور افزود: طرز تفکر و قومیت فردی که برای استانداری انتخاب میشود، هیچ تفاوتی ندارد؛ همه اهل ایران هستیم و باید برای سربلندی ایران تلاش کنیم.
مومنی بیان کرد: اولین استاندار عرب زبان خوزستان بعد از پیروزی انقلاب در دولت دکتر پزشکیان منصوب شد، همینطور اولین استاندار اهل سنت نیز در این دوره انتخاب شد.
او با بیان اینکه شعار وفاق ملی دولت چهاردهم، به معنای استفاده از همه ظرفیتها و جمعیت انسانی کشور است، ادامه داد: استان خوزستان از ظرفیتهای بسیار عظیمی برخوردار است و جایگاه بسیار مهمی در ایران و منطقه دارد، طبیعتا استانداری که در این استان منصوب میشود باید بیشترین قرابت و نزدیکی را به شعار وفاق ملی داشته باشد.
مقام عالی وزارت کشور ضمن تقدیر از علی اکبر حسینی محراب استاندار سابق خوزستان اضافه کرد: صداقت و در عین حال پُرکاری از ویژگیهای آقای حسینی محراب است که در مدت بیش از دو سال به همراه همکارانش، استان خوزستان را اداره کردند.
مومنی گفت: خوزستان در طول تاریخ، سهم زیادی در حفظ و انسجام تمامیت ارضی داشته و تاریخ و تمدن آن به چند هزار سال قبل برمی گردد همچنین مهد اسلام و تشیع بوده و همه اقوام در این استان کنار هم زندگی کرده و در دفاع از اسلام سرآمد هستند.
وزیر کشور با بیان اینکه امنیت امروز ما مرهون رشادت های شهدا است، تصریح کرد: استکبار جهانی به راحتی امروز به کشورهای دیگر حمله می کند اما نمی تواند در برابر ایران دست به چنین جنایت هایی بزند.
او در بخش دیگری از سخنان خود به فرآیند انتخاب استاندار خوزستان اشاره کرد و افزود: بعد از بررسی های مختلف آقای موالی زاده در اولویت قرار گرفت و با تصویب هیات وزیران از امروز به عنوان استاندار خوزستان معارفه می شوند، در دولت چهاردهم هر فرد شایسته ای با هر زبانی مورد توجه قرار می گیرد.
مقام عالی وزارت کشور دولت چهاردهم اظهار کرد: سالیان گذشته استاندارانی از قومیت های مختلف برای خوزستان منصوب شدند و دیگر اقوام او را همراهی کردند لذا امروز هم انتظار داریم که همه اقوام استان و مدیران او را همراهی کنند؛ آقای موالی زاده با تلاش فراوان و با استفاده از همه نخبگان استان باید این مسیر را ادامه دهند.
وزیر کشور افزود: خوزستان ظرفیت های فراوانی در بخش های مختلف دارد و پرآب ترین استان کشور است اما چالش هایی هم دارد که باید برای رفع آن تلاش شود، یکی از این چالش های بزرگ، تنش آبی و کم آبی و بحث فاضلاب است که باید با تلاش همه دستگاه ها برطرف شود.
مومنی تاکید کرد: درست نیست استانی که دارای ذخایر عظیم نفت و گاز است نرخ بیکاری آن بالا بوده و مهاجرت از آن به استان های دیگر افزایشی باشد، خوزستان دین بزرگی به گردن همه مردم ایران دارد و باید بر چالش های آن فائق آمد.
او ادامه داد: رییس جمهور تاکید کردند که کارگروهی متشکل از چند وزیر تشکیل خواهد شد و به طور مستمر، چالش ها و مشکل های خوزستان بررسی و رفع شود.
مقام عالی وزارت کشور با بیان اینکه در آغاز برنامه هفتم هستیم و امیدواریم با کمک نمایندگان مجلس جایگاه خوزستان را ارتقا دهیم، اضافه کرد: تحول در شهرداری ها مورد توجه وزارت کشور بوده و قطعا استان خوزستان از این موضوع بینصیب نیست.
وزیر کشور در ادامه اظهار کرد: بنا داریم شهرداران را با رای مردم انتخاب کنیم همچنین به گونه ای برنامه ریزی شده که از این پس جا به جایی شهرداران به راحتی انجام نشود.
او افزود: دولت چهاردهم بنا دارد در کنار همه برنامه های اجرایی طی سال های اخیر، با وفاق و همدلی و استفاده از همه ظرفیت ها در راستای پیشرفت و آبادانی ایران تلاش کنیم.
مومنی در پایان اضافه کرد: شاخص های دهگانه مشخص شده و بعد از یک سال عملکرد استانداران ارزیابی و کارنامه آنها مشخص می شود، در این بین بحث مردم محوری و حضور در بین مردم در اولویت است و باید برای آرامش مردم و برداشتن پیچیدگی های اداری قدم برداریم.
لازم به ذکر است که در این مراسم علی اکبر حسینی محراب استاندار پیشین تکریم و سید محمدرضا موالی زاده به عنوان استاندار جدید خوزستان توسط وزیر کشور معارفه شد.
حسینی محراب از هفتم دی ماه ۱۴۰۱ تاکنون به عنوان استاندار خوزستان خدمت میکرد و سرانجام در جلسه هیات دولت سید محمدرضا موالی زاده به عنوان استاندار جدید انتخاب شد.
از جمله سوابق استاندار جدید خوزستان میتوان به نمایندگی مردم اهواز در دورههای چهارم و پنجم مجلس شورای اسلامی، دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور، مدیر کلی سیاسی وزارت کشور و سفیر جمهوری اسلامی ایران در کشور الجزایر اشاره کرد
رئیس مجمع نمایندگان خوزستان با اشاره به اینکه نباید مدیران پروازی در استان قرار گیرند، گفت:پارادوکس قویترین استان با بالاترین نرخ بیکاری هنوز برای ما حل نشده است باید جوانان متدین و ولایت مدار خوزستانی در مصدر امور قرار گیرند و انگیزه ارتقا در کارمندان ایجاد شود.
مصطفی مطور زاده در آئین معارفه استاندار جدید خوزستان در سالن شهید هاشمی استانداری خوزستان ضمن گرامی داشت یاد و خاطر شهدای مقاومت اظهار کرد: تاریخ پر افتخار خوزستان و مردمانش مملو از عشق به اهل بیت است این مردم در هنگامههای آتش و خون ایستادگی کردند، خوزستان در سال ۱۳۵۹ حماسهای آفریدند که امام خمینی (ره) یک مدال درخشان با بیان این جمله که خوزستان دین خود را به اسلام ادا کرد بر سینه تک تک ما خوزستانیها اهدا کرد و در ادامه مدال دیگری با این عنوان که خوزستان هم دروازه و هم خواستگاه تشیع است که توسط مقام معظم رهبری خوزستان اهدا شد این دو مدال به هیچ استانی داده نشده است.
وی افزود: ما اعتقاد داریم نفت انفال است و بر اساس فقه شیعی متعلق به همه ملت است، اما تبدیل نفت و فرآوری آن هزینههای زیادی به مردم خوزستان تحمیل کرده است، هورهای هویزه و شادگان در حال خشک شدن است، خواسته ما این است که هزینهی استخراج فرواری نفت تنها توسط خوزستان پرداخت نشود.
رئیس مجمع نمایندگان خوزستان ادامه داد: پارادوکس قویترین استان با بالاترین نرخ بیکاری هنوز برای ما حل نشده است باید جوانان متدین و ولایت مدار خوزستانی در مصدر امور قرار گیرد، باید انگیزه ارتقا در کارمندان ایجاد شود چرا که مدیران پروازی برای خوزستان توهین است، اگر فرصت در اختیار جوانان خوزستانی قرار گیرد مطمئن باشید آبروی نظام و اسلام حفظ میشود.
مطورزاده تصریح کرد: وضعیت کشاورزی ما کمتر از نفت نیست، سالانه ۱۸ میلیون تن محصولات کشاورزی در استان تأمین میشود، این ظرفیت در استان وجود دارد که طرن یک میلیون ۳۰۰ هزار هکتاری خوزستان به ۲ میلیون هکتار برسد با این شرط و با توجه به سیاست دولت سهم دولت از طرح نیشکر واگذار و بودجه آن تأمین شود.
وی توضیح داد: راه و راه آهن مسئلهای است که باید علاج شود از محل سهمیه آزاد راههای کشور تنها ۷۰ کیلومتر از امام به بندر امام سهم خوزستان است و فقیرترین استان از این نظر هستیم. محورهای اهواز – ایذه، اهواز – اندیمشک، اهواز به خرمشهر و بصره در حوزهای قرار دارند که میتوانند بار سنگین توسعه را به پیش ببرند.
رئیس مجمع نمایندگان خوزستان تصریح کرد: در بحث صنعت و توسعه صنعتی از ۱۰۰ سال پیش میزبان سنگینترین صنایع هستیم و امروز بازنده فرایند توسعه صنایع هستیم. این صنایع نمیتوانند اشتغال آنچنانی ایجاد کنند اما میتوانند رشد اقتصادی را ایجاد کنند بنابراین توسعه صنعتی باید به گونهای باشد که صنایع پایین دستی در همه عرصهها باشد، آب و فاضلاب خوزستان با وجود اجرای سنگینترین طرح یعنی آب غدیر هنوز نواقصی دارد. طرح آبرسانی فدک در ایذه و باغملک هم باید اجرا شود.
مطورزاده تاکید کرد: یک میلیون و ۷۰۰ هزار عراقی برای زیارت و گردشگری وارد ایران میشوند اما سهم خوزستان از این محل ناچیز است و ۷۰ هزار دانشجوی عراقی در ایران تحصیل میکنند و درصد کمی در خوزستان هستند بنابراین باید گردشگری سلامت و توریسم درمانی ترویج و ادامه یابد.
مطورزاده عنوان کرد: مسئولیتهای اجتماعی شرکتهای نفتی در تهران متمرکز است و در خوزستان چیز زیادی در این چیز ندارد. طرح توسعه غرب کارون برای استحصال یک میلیون بشکه نفت باید اجرا شود.
وی با بیان اینکه شهرداریها و دهیاریها فقیر هستند و باید توانمند شوند، تصریح کرد: باید از محل عمرانی وزارت کشور مسائل حمل و نقل شهری و سایر مسائل حل شود. مسأله عظیمی در خوزستان است تنها کلانشهری بعد از ۲۰ سال مترو هنوز به نتیجه نرسیده است که این هم از عجایب کشور است.
رئیس مجمع نمایندگان خوزستان خاطرنشان کرد: پیام ما به حاکمیت همبستگی، همدلی و هم افزایی است و امروز پیام و اقدامی غیر از این نداریم و چیزی غیر از این خلاف مسائل امنیت ملی کشور است. به دولت و نظام قول میدهیم تا جان داریم فدای نظام، انقلاب و تمامیت ارضی کشور هستیم.