نشست بررسی مشکلات و راه اندازی بازارچه مرزی اروندکنار
به گزارش اینجاخبر این نشست با حضور معاون برنامه ریزی فرمانداری آبادان و جمعی از مدیران حوزه اقتصاد و برنامه ریزی در اتاق بازرگانی آبادان برگزار گردید.
سیامک علی شاه پور ده شیخی رییس اتاق بازرگانی آبادان در این جلسه با اشاره به اختصاص اعتبار ۱۰ هزار دلاری واردات کالا در قالب کارت پیله وری برای فعال اقتصادی و یا بازرگان مقرون به صرفه نیست ، وی گفت: چالش هایی همچون اظهارنامه مالیاتی و ثبت آماری ، عدم معافیت گمرکی … باعث شده تا فعالیت در قالب بازارچه مرزی استقبال خوبی از آن نداشته باشند.
علی شاپور ده شیخی در ادامه با بیان اینکه رونق این بازارچه نقشی اساسی در اقتصاد اروندکنار دارد افزود: برای فعال کردن بازارچه این امر لازم است تا محدودیتهای موجود را حذف شود چرا که بازارچه مرزی با قوانین دست و پاگیر هیچگونه جذابیتی برای تاجران ندارد.
او اختصاص ویژگی هایی نظیر افزایش تعداد اقلام وارداتی در صورت صادرات / اعطای مجوز واردات برخی کالاهای خاص مانند انواع لوازم خانگی و اختصاص تخفیف های فوق العاده برای بعضی از اجناس را از جمله راهکارهای تشویق بازرگانان برای فعالیت در بازارچه مرزی اروندکنار عنوان کرد.
داود احمدزاده نایب رئیس اتاق بازرگانی آبادان گفت: بجای راه اندازی بازارچه مرزی بایستی بازارچه مشترک بین بخش اروندکنار و با شهر بندری فاو کشور عراق ایجاد کرد، می توان با هماهنگی استاندار خوزستان و استاندار بصره تفاهم نامه ای میان بندر فاو عراق و بندر اروندکنار برای ایجاد بازارچه مشترک امضاء کرد و سالیانه با اختصاص مبالغ سه تا چهار میلیون دلار بصورت صادرات مقابل واردات کالا بین تاجران دو بازارچه را تبادل کرد.
که این امر باعث رونق و توسعه بخش محروم اروندکنار و ایجاد اشتغال سالم و کمک به صادرات کالای منطقه خواهد بود.
رسول کعب عمیر مدیر بازارچه مرزی اروندکنار این مکان را فاقد زیرساختهای نرم افزاری و سخت افزاری لازم عنوان کرد و گفت: بازارچه های مرزی فرصت خوبی برای سرمایه گذاری هستند و میتوان با ثبت آماری برخی کالا های که ثبت سفارش(انحصاری) نمی شوند برای تجار ایجاد انگیزه کرد.
شخم زن، معاون فنی گمرک آبادان هم با اشاره به ماده ۴ قانون مبادلات مرزی گفت: ۶۸ قلم کالا به منظور صادرات و ۵۸ قلم برای واردات در نظر گرفته شده است اما در بازارچه مرزی اروندکنار تاجران تا شش ماه درگیر ثبت اظهار نامه بوده اند که این چالش ها خود سرمایه گذاران را ناامید کرده است. با رفع همه ی موانع پیش رو میتوان امیدوار بود که بازرگانان از صادرات و واردات در قالب کارت پیله وری استقبال کنند.
معاون برنامه ریزی فرمانداری ویژه آبادان در پایان این نشست گفت :با توجه به آنکه در این جلسه نقطه نظرات فنی و کارشناسی از سوی متخصصان حوزه تجارت مطرح شد،امیدواریم با پیگیری های مجدد و رفع موانع بتوانیم این طرح را به سرانجام برسانیم چرا که اگر کار بازرچه مرزی اروندکنار به همین منوال پیش رود هیچگونه خروجی نخواهد داشت.
حنظل عیدانی افزود: نشست بعدی در این باره با حضور فرماندار آبادان، نمایندگان مجلس و دعوت از استاندار به منظور اختصاص اعتبار بهسازی محل و احیای بازارچه مرزی اروند کنار به منظور رونق مبادلات مرزی توسط مرزنشینان خواهد بود.
معاون برنامه ریزی فرماندار ویژه آبادان همچنین با تشکر از ریاست اتاق بازرگانی آبادان به جهت برگزاری نشست بررسی موانع و مشکلات بازارچه مرزی اروندکنار گفت: چالش ها مطرح و به وسیله کارشناسان خبره در حوزه های دارایی، گمرک ، صنعت معدن و اتاق بازرگانی تحلیل های انجام گرفت که جمعبندی شده و در قالب یک گزارش متقن و دقیق به استاندار و مراجع ذیربط ارسال می شود تا بتوانیم هر چه سریعتر نسبت به تعیین تکلیف این بازارچه و پیشبرد امور اقدامات لازم را انجام دهیم.