کارگروه ویژه لایروبی اروندرود در مجلس شورای اسلامی تشکیل شد
به گزارش اینجاخبر نماینده مردم آبادان در مجلس شورای اسلامی گفت: کارگروه ویژه پیگیری لایروبی اروندرود به دستور رییس مجلس شورای اسلامی تشکیل شد.
سید محمد مولوی دوشنبه اظهار کرد: این کارگروه با حضور دستگاههای مرتبط از جمله سازمان بنادر و کشتیرانی، وزارت نیرو، محیط زیست، وزارت امور خارجه و سازمان منطقه آزاد اروند تشکیل و نشستی نیز با حضور وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح برگزار شده است.
وی افزود: با پیگیریهای انجام شده، لایروبی اروندرود در برنامه هفتم توسعه و پیشرفت جمهوری اسلامی ایران و در ماده ۳۷ و ۴۸ بند چهار و پنج و ماده ۱۰۱ قانون وزارت خارجه لحاظ شده و در سازمان برنامه و بودجه نیز سند دارد.
مولوی گفت: اروندرود و دهانه اروند از نظر اقتصادی، سیاسی، زیست محیطی و امنیتی برای جمهوری اسلامی ایران یک رودخانه راهبردی است و تردد شناورهای بزرگ نیازمند لایروبی این رودخانه حیاتی است.
نماینده مردم آبادان در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: متاسفانه عرض دهانه اروندرود از ۱۲متر به ۲ و نیم متر کاهش یافته است و در صورت تداوم این روند دیگر شاهد ورود هیچ کشتی بزرگی به این رودخانه نخواهیم بود و عملا بنادر خرمشهر، آبادان و اروندکنار را از دست خواهیم داد.
وی اظهار کرد: از دهانه اروند تا نهر خین در خرمشهر ۱۳۰ کیلومتر است و نیاز است به صورت ویژه و سریع لایروبی ۳۰ کیلومتر با عمق چهار متر و عرض ۷۰۰ متر اجرایی شود و در صورت محقق نشدن این موضوع، ایران حاکمیت آبی و کشتیرانی را از در این رودخانه دست خواهد داد.
مولوی با اشاره به اینکه پالایشگاه آبادان در حال توسعه است و صادرات فرآوردههای نفتی را در دستور کار قرار دارد بیان کرد: برای تحقق این مهم نیاز است تا کشتیهای ۳۰هزار تنی در اسکلههای پالایشگاه پهلو بگیرند ولی متاسفانه هم اکنون فقط شناورهای زیر چهار هزار تنی میتوانند در اروندرود تردد داشته باشند.
نماینده مردم آبادان در مجلس شورای اسلامی توضیح داد: از تعداد مغروقه های اروندرود، ۱۴ مغروقه در سمت عراق قرار دارد که تاکنون این کشور هیچ اقدامی را برای خارج سازی آنها انجام نداده است.
وی اضافه کرد: در حالی که از ۳۷ مغروقه در سمت ایران ۱۸ عدد خارج سازی شده و در حال برنامه ریزی برای خارج سازی مابقی است.
اروندرود، رودخانه پهناوری در جنوب غربی ایران و در مرز ایران و عراق است که از همریزش رودهای دجله، فرات و سپس کارون پدید آمدهاست.