فعالیت ۱۰۰ مرکز در قالب طرح قطب مهارتی در کشور
به گزارش اینجاخبر معاون وزیر کار: ۱۰۰ مرکز در قالب طرح قطب مهارتی در کشور با صورت مشارکتی و هیات امنایی فعالیت خواهند کرد.
معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی و رییس سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور در نشست بررسی مشکلات مراکز فنی و حرفه ای آبادان و خرمشهر در سازمان منطقه آزاد اروند با اشاره به اهمیت استراتژیک و اقتصادی آبادان و خرمشهر این دو شهرستان را پنجرههای فرصت کشور دانست و گفت: تلفیق آموزش با کسب و کار در دنیا یک راهکار است که بسیار موفقیت آمیز بوده است.
غلامحسین محمدی افزود: در راستای توسعه مهارت آموزی و اشتغالزایی پایدار ۱۰۰ مرکز در قالب طرح قطب مهارتی در کشور با صورت مشارکتی و هیات امنایی فعالیت خواهند کرد.
وی ادامه داد: ۷۰۰ مرکز دولتی فنی و حرفهای در کشور وجود دارد که سالانه ۱۷۰ هزار نفر در آنها آموزش میبینند.
رئیس سازمان فنی و حرفهای خوزستان با اشاره به ظرفیتهای موجود در دوشهرستان آبادان و خرمشهر، بیکاری را مهمترین مشکل و دغدغه در استان عنوان کرد و گفت: مهارت آموزی باید دنبال شود چرا که میتواند تحول قابل توجهی در اشتغالزایی ایجاد کند.
مولایی افزود: ۴۵درصد از ورودیهای فنی و حرفهای فارغ التحصیل دانشگاهها هستند که نشان از مغفول ماندن مهارت آموزی در دانشگاههای رسمی است.
وی ادامه داد: با توجه به ظرفیتهای موجود و نیازهای منطقه، خواستار راه اندازی مراکز تخصصی آموزشی در شهرهای آبادان و خرمشهر هستیم و پیشنهاد میشود یک مرکز تخصصی آموزش رشته مکانیک در آبادان و یک مرکز تخصصی هتلداری در خرمشهر ایجاد شود که تبدیل به قطبهای این حوزهها در کشور شوند.
زرشناس معاون فرهنگی سازمان منطقه آزاد اروند نیز با بیان اینکه در منطقه آزاد اروند ۶ مرکز فنی و حرفهای دولتی و ۱۷۰ کارگاه شخصی فنی و حرفهای وجود دارد گفت: باید به مهارتهای فنی و حرفهای توجه ویژهای شود، زیرا زمینه ساز ایجاد اشتغال برای جوانان است
نماینده مردم آبادان هم گفت: رکن اساسی فنی و حرفهای آموزش است که باید دغدغهی همه باشد چرا که به اشتغال مستمر، کارآفرینی و اقتصاد پویا منجر خواهد شد.
مولوی ادامه داد: با پیگیریهای انجام شده در دو شهرستان آبادان و خرمشهر آماده هم افزایی و گسترش آموزشهای فنی و حرفهای هستیم؛ از رئیس سازمان فنی و حرفهای کشور خواستاریم مجوز جذب مدرسان حق التدریس را صادر کرده و در تکمیل تجهیزات کارگاهی کمک کنند.
آراسته، رئیس مراکز فنی و حرفهای آبادان گفت: موضوع کمبود مربی در مراکز فنی و حرفهای آبادان و اروندکنار، با وجود تمام تلاشهای نیروهای موجود نیاز به توجه جدی دارد. همچنین تکمیل کارگاههای تعمیر خودروهای سواری خارجی و مرکز تخصصی جوش میتواند تا حد زیادی در منطقه تاثیر گذار باشد.
موسی پور، رئیس مراکز فنی و حرفهای خرمشهرگفت: با تایید مدیرکل سازمان مرکز جدید فنی و حرفهای در مینوشهر تاسیس خواهد شد و به زودی راه اندازی میشود تا جوانان مینوشهری مشکل بعد مسافت نداشته باشند.
علیشاپور، رئیس اتاق بازرگانی آبادان هم با بیان اینکه تجهیزات در مراکز فنی و حرفهای آبادان بسیار فرسوده هستند و کمبودهای زیادی دیده میشود گفت: باید نگاه ویژهای به آبادان و خرمشهر شود تا برای جوانان منطقه ایجاد امید و انگیزه شود، اتاق بازرگانی ماموریت تسهیل گری در تجارت را دارد، اما آمادگی لازم برای کمک به این حوزه را داریم.