آغاز گردهمایی ملی پژوهش و مدیریت دانش پالایش و پخش در آبادان

به گزارش اینجاخبر سومین گردهمایی ملی پژوهش و مدیریت دانش پالایش و پخش به میزبانی شرکت پالایش نفت آبادان آغاز به کار کرد.

بخش نخست گردهمایی ملی پژوهش و مدیریت دانش پالایش و پخش در آبادان با محوریت تعمیرات اساسی در آمفی تئاتر باشگاه گلستان برگزار شد. مهدی دژ حسینی مدیر پژوهش و فناوری شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی در این مراسم رشد پژوهش را لازمه افزایش بهره وری دانست و اظهار کرد: با پژوهش و فناوری می توان به رشد هشت درصدی تعیین شده در برنامه هفتم دست یافت و به ۲.۸ درصدی بهره وری رسید که مستلزم رشد ۹ درصدی در پژوهش است.

وی در ادامه سخنانش که در قالب ارائه علمی مطرح شد، به مهم ترین چالش های حوزه پالایش و پخش، مبانی رشد استراتژیک شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی و محورهای این برنامه پرداخت. مدیرعامل شرکت پالایش نفت آبادان در این نشست بر اهمیت پژوهش در توسعه تاکید کرد و گفت: صنعت نفت امروز بیش از گذشته به پژوهش نیاز دارد و در پالایشگاه آبادان نیز به خصوص در فصل سرد و با توجه به نیاز نیروگاه ها به سوخت، استفاده از فناوری های نوین و جایگزینی با واحدهای قدیمی اهمیت بیشتری پیدا می کند‌.

فردین راشدی افزود: پالایشگاه آبادان در حال تحول است تا به یکی از مدرن ترین پالایشگاه های کشور تبدیل شود و از جمله اقدامات انجام شده در این راستا به روز رسانی ۱۴ واحد فرآیندی جدید و حرکت به سمت کاهش میزان نفت کوره به زیر ۱۰ درصد محسوب می شود که حاصل پژوهش است. وی با بیان اینکه تا زمانی که نتوانیم پژوهش محور باشیم شاهد تحول و خلق ثروت نخواهیم بود، لازمه حصول نتیجه از پژوهش محور شدن را ریسک پذیری و حرکت نظام مند دانست.

مدیرعامل پالایشگاه آبادان در ادامه از ارتباط صنعت و دانشگاه به عنوان یکی از هدف گذاری های این پالایشگاه یاد کرد و گفت : ارتباط صنعت و دانشگاه از هدف گذاری های پالایشگاه آبادان برای دستیابی به فناوری های به روز است که واحد پژوهشی در ایجاد ارتباط تنگاتنگ صنعت و دانشگاه به عنوان یک پل ارتباطی ایفای نقش می کند. وی نخبه پروری را نیز بستر ساز ایجاد واحدهای مبتنی بر فناوری برشمرد و افزود: پیش بینی می شود با افزایش ارتباط صنعت و دانشگاه در آینده نه چندان دور بتوان حلقه دستیابی به فناوری های نوین تکمیل کرد.

راشدی در ادامه سخنانش به بانک اطلاعات دانشی شرکت پالایش نفت آبادان اشاره کرد و گفت: پالایشگاه آبادان در ۱۰ سال پیش پیشتاز پیاده سازی مدیریت دانش در وزارت نفت بود و تجربه های دانشی بسیاری دارد که سینه به سینه منتقل می شد اما از یک سال گذشته بانک اطلاعات دانشی در این پالایشگاه ایجاد شده که می تواند به عنوان بانک اطلاعاتی پالایش و پخش مورد بهره برداری قرار گیرد.

رئیس دانشگاه صنعت نفت نیز در این مراسم بر اهمیت علم در تمدن سازی تاکید کرد و گفت: اگر خواهان تمدن سازی هستیم باید مجرای علم را جدی بگیریم و باور همگانی در داشتن پژوهش مستند محور و فناور ایجاد شود. محمد چهاردولی به سنجه های تولید انرژی برای رسیدن به رشد ۹ درصدی اشاره و اظهار کرد: طبق برنامه هفتم توسعه که در آن ۲ درصد تولید ناخالص پیش بینی شده است، هزینه پژوهشی باید ۴ برابر میزان کنونی باشد و چرخه پژوهشی تکمیل شود.

وی در ادامه دستاوردهای شرکت‌ پالایش نفت آبادان در طول سال های اخیر با تکیه بر توان داخل را به عنوان مصداق “ما می توانیم”برشمرد و از برنامه های دانشگاه صنعت نفت برای توسعه تعاملات میان این دانشگاه و پالایشگاه آبادان خبر داد. قاسم خواجه وندی مدیر اجرایی مدیریت دانش شرکت پالایش نفت آبادان در خصوص این گردهمایی ملی توضیح داد: گردهمایی ملی پژوهش و مدیریت دانش انجمن خبرگی قرار است در ۲ روز با هفت ارائه از درس آموخته ها و مطرح کردن چالش های پیش روی پالایشگاه ها به کار خود ادامه دهد. به گفته خواجه وندی چالش ها در ۱۱ دسته طبقه بندی شدند و قرار است در قالب کافه دانش در هفت حوزه برای این چالش‌ها راهکار ارائه شود.

ارائه طرح های پژوهشی و انعقاد سه تفاهم نامه همکاری از دیگر برنامه ها تعیین شده در مجرای برگزاری این نشست خواهند بود‌.

https://injakhabar.ir/8204کپی شد!