اولین سمینار اشاعه ی فرهنگ دریانوردی، ویژه ی دانش آموزان خرمشهر

به گزارش اینجاخبر  اولین سمینار اشاعه ی فرهنگ دریانوردی، ویژه ی دانش آموزان خرمشهر برگزار گردید.

 

این سمینار با همکاری اداره کل بندر و دریانوردی خرمشهر و به همت معاونت آموزش متوسطه ی مدیریت آموزش و پرورش خرمشهر برگزار شد.

در این سمینار با توجه به اهمیت اقتصاد دریا محور و مشاغل مهم در این صنعت، رشته های دانشگاهی دریایی و تنوع آنها به دانش آموزان معرفی و توصیه شد.

مدیرکل بندر و دریانوردی خرمشهر در یک گفت‌وگو تفصیلی، اقدامات بندر خرمشهر در راستای اشاعه فرهنگ دریانوردی را تشریح کرد.
17 آبان سال گذشته بود که رهبر معظم انقلاب اسلامی در اجرا بند یک، اصل یکصد و دهم قانون اساسی، سیاست‌های کلی توسعه دریامحور را برای اقدام به روئسای قوای سه‌گانه و رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام ابلاغ نمودند.

“دریاها و خصوصا دریاهای آزاد و اقیانوس‌ها از مواهب الهی و ذخایر و منابع سرشاری برای زمینه‌سازی رشد علم و فناوری، افزایش کار و ثروت، تامین نیازهای حیاتی و تولید اقتدار و بستر مناسبی برای تمدن‌سازی می‌باشند. ایران با موقعیت ممتاز جغرافیایی و قرارداشتن بین دو دریا و برخورداری از هزاران کیلومتر سواحل و نیز جزایر و ظرفیت‌های فراوان بر زمین مانده، لازم است با حضور موثر در ساحل، فراساحل، دریا و اقیانوس و بهره‌گیری از آن به عنوان یک پیشران و محور توسعه کشور، برای احراز جایگاه شایسته منطقه‌ای و جهانی در بهره‌گیری از دریا اقدام کند.”

متن فوق، گوشه‌ای از بیانات مهم مقام معظم رهبری در راستای تبیین سیاست‌های کلی توسعه دریامحور است.

به اعتقاد کارشناسان و آگاهان، یکی از راه‌های مهم، اساسی و ضروری تحقق این سیاست‌های کلی، اشاعه فرهنگ دریانوردی به روش‌های مختلف و آشناسازی اقشار مختلف به ویژه نسل جدید با صنعت دریانوردی است.

بر همین اساس بندر خرمشهر، برای اشاعه و توسعه فرهنگ دریانوردی و الزامات آن، اقدامات مثبت و ماندگاری را در قالب چند گام به اجرا در آورده که “علی عسکری مدیرکل بندر و دریانوردی خرمشهر” به تشریح مراحل آن می‌پردازد.

*کمبود ۴ هزار دریانورد، چالش پیش و روی صعنت دریانوردی*

مدیرکل بندر و دریانوردی خرمشهر با تاکید بر اینکه کمبود نیروی انسانی متخصص دریایی از مشکلات فعلی سازمان بنادر است، اظهار دا‌شت: متاسفانه صنعت دریانوردی کشور با کمبود ۴ هزار دریانورد رو‌به‌رو است که اگر در این راستا اقدامات لازم انجام نگیرد، قطعا با چالش‌های فراوانی رو‌به‌رو خواهیم شد.

وی عنوان کرد: بر اساس بررسی‌های انجام گرفته، عدم شناخت مردم نسبت به صنعت دریانوردی، علت اساسی روی نیاوردن به سمت و سوی رشته‌ دریانوردی است که متاسفانه مردم شهرهایی چون خرمشهر که زیست بومی دریایی دارند، نیز با این مشکل مواجه هستند و یک نگاه بیگانه و یا سنتی نسبت به صنعت دریانوردی دارند.

عسکری تاکید کرد: بر همین اساس ما در اداره کل بندر و دریانوردی خرمشهر برای اشاعه فرهنگ دریانوردی و سپس آموزش و تربیت نیروی علاقه‌مند و متخصص، اقدامات مختلفی را در دستور کار قرار دادیم.

*برپایی نمایشگاه دریایی و استقبال اقشار مختلف مردم*

وی نخستین گام برای اشاعه فرهنگ دریانوردی را، برپایی نمایشگاه دریایی در سطح شهر توسط بندر خرمشهر، عنوان و بیان کرد: سال گذشته به مناسبت روز جهانی دریانوردی، نمایشگاه دریایی در یکی از اسکله‌های گردشگری رودخانه
کارون برپا و با نمایش قراردادن تجهیزات دریایی و راه‌اندازی غرفه‌های مختلف در معرض دید عموم قرار گرفت، که خوشبختانه با استقبال عمومی گسترده‌ای رو به رو شد اما برای رسیدن به هدف اساسی ما، کافی نبود.

مدیرکل بندر و دریانوردی خرمشهر گام دوم اشاعه فرهنگ دریانوردی را ورود به مدارس خرمشهر و ارتباط مستقیم با دانش‌آموزان بیان کرد و گفت: در همین راستا چندین نشست هم‌اندیشی مشترک با آموزش و پرورش خرمشهر برای “رفع کمبود نیروی متخصص دریایی” و “به کار گیری نیروی متخصص بومی” برگزار کردیم که منجر به نتایج مثبت و رو به جلویی شد.

عسکری ادامه داد: از آن جایی که اشاعه فرهنگ دریانوردی برای بندر خرمشهر اصل مهم و اساسی بود، متعهد شدیم مراکز آموزشی دریایی خرمشهر را با امکانات روز و موردنیاز تجهیز کنیم و از طرفی دیگر، کارشناسان اداره کل به عنوان مدرس برای تبیین صعنت دریانوردی به مدارس اعزام شدند.

وی خاطرنشان کرد: تک هنرستان دریایی خرمشهر توسط بندر خرمشهر به صورت کامل و جامع تجهیز شد که خوشبختانه در پی آن، یک کلاس دریایی، به سه کلاس افزایش یافت.

*تشریح عنوان “دریانوردی، رشته بین‌المللی و بدون بیکاری”*

مدیرکل بندر و دریانوردی خرمشهر با اشاره به حضور کارشناسان دریایی اداره کل در ۱۰ مدرسه مقطع اول و دوم متوسطه، گفت: “دریانوردی، رشته بین‌المللی بدون بیکاری” عنوانی بود که کارشناسان بندر خرمشهر با حضور در مدارس مختلف، آن را برای دانش‌آموزان تبیین و تشریح کردند، این کارشناسان در این دیدارها و حضورها، به “چگونگی نحوه ورود به صنعت دریانوردی” ، “بازار کار آن” و ” افق آینده این رشته” پرداختند تا دانش‌آموزان به صورت کامل با صنعت دریانوردی آشنا شوند.

عسکری افزود: پس از انجام این مرحله، با هماهنگی آموزش و پرورش خرمشهر، یک هزار و ۵۰۰ دانش‌آموزان برای آشنایی نزدیک با صنعت دریانوردی و امور مربوط به آن، در بندر خرمشهر حضور یافتند و ضمن بازدید از فضای مختلف این بندر، توضیحات تکمیلی توسط کارشناسان برای آنها تشریح شد.

*برگزاری سمینار و اردوی دریایی برای دانش‌آموزان*

مدیرکل بندر و دریانوردی خرمشهر گام بعدی را برگزاری یک سمینار تخصصی- ترغیبی دریایی ویژه دانش‌آموزان و خانواده آنها عنوان کرد و گفت: در اوایل بهمن ماه سال جاری، یک سمینار در بندر خرمشهر برای آشنایی بیشتر خانواده‌های داوطلبان رشته دریانوردی برگزار و جذابیت رشته‌های دریایی و نحوه ورود به این رشته‌ها به صورت کامل تبیین می‌شود.

وی برگزاری اردوی چند روزه دریایی را گام نهایی طرح اشاعه فرهنگ دریانوردی توسط بندر خرمشهر عنوان و بیان کرد: از میان دانش‌آموزان گسترده متوسطه اول و دوم، افراد علاقه‌مند و مستعد انتخاب و برای آنها اردوی دریایی برگزار می‌شود تا در عمل آموزش دریانوردی ببینند و از نزدیک با صنعت دریانوردی آشنا شوند.

مدیرکل بندر و دریانوردی خرمشهر در پایان گفت: امیدواریم در پایان طرح اشاعه فرهنگ دریانوردی، تعداد قابل توجهی از دانش‌‌آموزان خرمشهری در هنگام انتخاب رشته، رو به رشته‌ دریانوردی بیاورند و از آن جایی که این رشته، بین‌المللی و بدون بیکاری است، این افراد پس از طی مراحل درسی آن، وارد عرصه صنعت دریایی کشور شوند.

https://injakhabar.ir/8296کپی شد!