*مناطق آزاد وسرمایه گذاری برای تولید*


به گزارش اینجاخبر فین تک یا کاربرد نوآورانه فناوری در فعالیت های مالی کلید واژه ای قوی در ادبیات فاتحان اقتصادی آینده خواهد بود.
دیر زمانی ست که کسب سود و سرمایه گذاری مرزهای جغرافیایی را مانعی مقابل خود نمی بیند ،سرعت سرسام آور تکنولوژی وخلق ایده های نوین بر پایه شفافیت ودرسوی دیگر حفظ حریم خصوصی مفاهیم روزآمد ومقبولی رادردنیای اقتصاد رونمایی کرده است .
مناطق آزاد تجاری و صنعتی که عملا مرزهای جغرافیایی را ندارند برای پذیرش مفاهیمی مانند رمز ارزها،دنیای دیجیتال مستعدتر ازکانون های توسعه ملی هستند
متاسفانه «مناطقی که به عنوان منطقه آزاد ایجاد کرده بودیم و قرار بود فعالیت اقتصادی در آن خارج از مقررات سرزمین اصلی باشد را به تدریج به سرزمین اصلی بازگرداندیم و عملاً تمام ویژگیها و مزیت های این سرزمین را از بین بردیم.،»
شاید بهترین راهبرد برای احیای مناطق آزاد حتی بعنوان پایلوت
ایجاد بستروالزامات قانونی رمز ریال – رمز ارز و ملزوات انتقال آسان سرمایه را فراهم کرد.
درکشور امارات جدیدابرداشت از NFT باز شده است!
تبدیل کریپتو به ارز فیات یا داراییهای دیجیتال دیگر از طریق روشهای زیر قابل انجام است:
صرافیهای آنلاین: پلتفرمهایی مانند Binance و BitOasis از تراکنشهای درهم امارات (AED) پشتیبانی میکنند و تبدیلها را بهراحتی ممکن میسازند.
فرآیند: واریز کریپتو به کیف پول صرافی –> فروش به درهم امارات –> برداشت وجه به حساب بانکی متصلشده.
و آیا NFT در دبی قانونی است؟
در حال حاضر مقررات خاصی برای NFT وجود ندارد، اما هر یک از مناطق امارات (سرزمین اصلی، بازار جهانی ابوظبی ADGM و مرکز مالی بینالمللی دبی DIFC) مقررات خود را درباره داراییهای مجازی و کریپتو دارند که بسته به نحوه استفاده از دارایی، آن را تنظیم میکنند.
معامله کریپتو مانند بیتکوین، Pi کوین و اتریوم در دبی مجاز است. سازمان اوراق بهادار و کالاهای امارات (SCA) و سازمان خدمات مالی دبی (DFSA) مسئول تنظیم مقررات مربوط به رمزنگاری در امارات هستند.
در میان کشورهایی که بیشترین علاقه را به NFT دارند، سنگاپور در رتبه نخست قرار دارد با حجم جستجوی ماهانه ۱۸٬۷۱۷ به ازای هر یک میلیون نفر جمعیت. هنگکنگ، کانادا، ایسلند و ایالات متحده آمریکا نیز در رتبههای بعدی قرار دارند
افزون براین همسویی بین المللی ارز دیجیتال بانک مرکزی امارات موسوم به «درهم دیجیتال» تا اواخر سال ۲۰۲۵ راهاندازی میشود
این اقدام، امارات را در زمره کشورهایی قرار میدهد که بهطور فزایندهای در حال بررسی و توسعه ارزهای دیجیتال صادرشده از سوی بانکهای مرکزی خود هستند.
بانک مرکزی امارات (CBUAE) درهم دیجیتال را بهعنوان ارزی ایمن، توکنیزهشده و مبتنی بر قراردادهای هوشمند معرفی خواهد کرد که در کنار پول نقد فیزیکی عمل میکند.
این ارز از طریق نهادهای مالی دارای مجوز از جمله بانکها، صرافیها و شرکتهای فینتک در دسترس خواهد بود.
همچنین، بانک مرکزی پلتفرم و کیف پول دیجیتال اختصاصیای را برای تسهیل تراکنشهای فروش، عمدهفروشی و فرامرزی توسعه داده است.
این حرکت پس از بازتعریف برند «درهم دیجیتال» و بر اساس چارچوب مقرراتی مربوط به استیبلکوینها در سال ۲۰۲۴ انجام میشود؛ چارچوبی که مسیر را برای توکنهای پشتیبانیشده با درهم، از جمله پروژههای تحت بررسی شرکت تِتر هموار کرد.
برخلاف استیبلکوینهای بخش خصوصی، درهم دیجیتال که تحت حمایت دولت است، از امنیت بالاتر، نظارت قانونی مؤثر و ثبات پولی بیشتری برخوردار است.
امارات همچنین همکاریهای بینالمللی خود را گسترش داده و بهویژه با عربستان سعودی در پروژه مشترک «عابر» برای بررسی امکان استفاده از CBDC در پرداختهای مرزی همکاری داشته است. این کشور به جمعی از کشورهایی مانند روسیه، چین، سوئد، کره جنوبی، برزیل و بریتانیا میپیوندد که در حال آزمایش ارزهای دیجیتال بانک مرکزی هستند.
با اجرای این طرح بلندپروازانه، امارات جایگاه خود را بهعنوان یکی از رهبران نوآوری در حوزه ارز دیجیتال تثبیت کرده و نقش خود را بهعنوان بازیگری کلیدی در چشمانداز نوین نظام مالی جهانی تقویت میکند.
و البته برهمگان آشکاراست که دبی یکی از مناطق جدی جذب سرمایه ایرانیان و کشورهای منطقه است که این نوشتار نقشه راهی برای آنچه انجام نشده وآنچه باید انجام شودنگاشته شده است
نگارنده براهمیت بازار عراق ورقابت درجذب سرمایه بطور مختصر مطلبی هشداردهنده وجدی با این آدرس ارایه داده است.