آشنایی با اصول احداث نخلستان در آبادان
به گزارش اینجاخبر دوره آموزشی ترویجی اصول احداث نخلستان در برای کشاورزان و نخلداران آبادانی برگزار شد.
مدیر جهاد کشاورزی آبادان گفت: با هدف آشنایی کشاورزان و نخلداران با کشت اصولی و فراهم کردن مقدمات کشت نخلستان به روش صحیح، دوره آموزشی ترویجی یک روزه اصول احداث نخلستان در آبادان برگزار شد.
حسن دشتی نژاد افزود: در این دوره آموزشی ارقام مهم و تجاری استان خوزستان،مکان مناسب احداث نخلستان، انتخاب زمین و الگوی کشت پاجوش ها،چگونگی آماده سازی بستر کشت مطالبی ارائه شد.
وی اظهار کرد: این دوره آموزشی در روستای آلبوعبادی از بخش اروندکنار توسط مرکز جهاد کشاورزی غیر دولتی ۱۱۵ برای ۲۰ نفر روز از کشاورزان و نخلداران منطقه برگزار شد.
نخلداران آبادانی با روش های پیشگیری از بیماری خامج در نخلستان ها آشنا شدند.
مدیر جهاد کشاورزی آبادان از برگزاری دوره آموزشی ترویجی آشنایی با بیماری خامج یا پوسیدگی گل آذین خرما در شهرستان خبر داد و گفت: با توجه به زمان رشد و نمو این قارچ و پیش رو داشتن نزولات جوی که در گسترش این بیماری قارچی موثر است، این دوره آموزشی ترویجی یک روزه در شهرستان برای نخلداران برگزار شد.
حسن دشتی نژاد افزود: تمرکز بر روش های پیشگیری از افزایش خسارت این بیماری،راههای تشخیص و شناخت علائم آن، انجام عملیات به زراعی قبل از عملیات گرده افشانی برای حفظ سلامت گل آذین های خرما از آلودگی، و تلفیق مبارزه شیمیایی با این روشها میتواند به افزایش درصد شکوفایی اسپات های نخل و در نتیجه افزایش عملکرد منتهی شود.
وی با بیان اینکه ترویج روش پاکسازی دم خوشه ها و هرس دمبرگها هر ساله گام موثری در کاهش خسارت این بیماری است ،اظهار داشت : در این دوره آموزشی که در مدیریت جهاد کشاورزی آبادان و توسط کارشناس مرکز جهاد کشاورزی ابوشانک برگزار شد، ۵۰ نفر روز روش های مبارزه تلفیقی با این بیماری قارچی را فراگرفتند.
مدیرجهاد کشاورزی آبادان گفت: دوره آموزشی آشنایی با روشهای کنترل تلفیقی (IPM) آفات چوبخوار خرما توسط کارشناس مسئول حفظ نباتات این مدیریت برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی خوزستان، حسن دشتی نژاد مدیر جهاد کشاورزی شهرستان آبادان اظهار کرد: این دوره آموزشی ترویجی با هدف انتقال دانش روز در زمینه موثر ترین روش های کنترل تلفیقی آفات چوبخوار نخلستان و با تاکید بر انجام عملیات مکانیکی و زراعی در کنار مبارزه شیمیایی برای ۵۰ نفر روز از کشاورزان منطقه برگزار شد.
وی اظهار داشت: در انتهای این دوره کشاورزان پیشرو تجربیات خود در زمینه آفات چوبخوار و نحوه تشخیص و مبارزه با آن را با سایر کشاورزان به اشتراک گذاشتند.