درخشش کارگردانان خوزستانی / مرتضی مطوری از خرمشهر تندیس بهترین کارگردانی جشنواره ملی فیلم اقوام ایرانی را از آن خود کرد
به گزارش اینجاخبر این کارگردان خوزستانی با مستند “آب سوخته” در نخستین دوره از جشنواره ملی فیلم اقوام ایرانی حضور یافت که موفق به کسب تندیس بهترین کارگردانی شد؛ “آب سوخته” مستندی ۳۲ دقیقهای است که به وضعیت تالاب هورالعظیم میپردازد و خطر خشک شدن آن را هشدار میدهد.
مرتضی مطوری، تهیهکنندگی و کارگردانی، سعدی راضیهویزه و کاوه اقدام دوست، تصویربرداری، علیرضا حاجیپور، تدوین، سعید عشمیدیاننژاد، صدابرداری، سعید نگراوی، گویندگی متن، امین طرفی جلالی، امور فنی صدا و زیرنویس این مستند را بر عهده داشتند.
کارگردان این مستند محیط زیستی روز شنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا با اشاره به اینکه این مستند تولید شده در شبکه خوزستان است افزود: “آب سوخته” به سرگذشت تالاب هورالعظیم با نگاه قوم شناسی و محیط زیست میپردازد.
به گفته مطوری این مستند در تالاب هورالعظیم و در مرز ایران و عراق فیلمبرداری شده است.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه تالاب هورالعظیم یک تالاب بینالمللی و مشترک میان ایران و عراق است تاثیر فرهنگی زیادی در مردم آن منطقه داشته و موجب شده علاوه بر رونق کشاورزی، دامداری و صنایع دستی، مراوداتی میان مردم و اقوام ساکن در هورالعظیم میان ۲ کشور شکل بگیرد.
این کارگردان با اشاره به آسیبهایی که طی دهههای متمادی به این تالاب بزرگ وارد شده است تصریح کرد: هورالعظیم همیشه مامنی امن برای انسانها و حیوانات بوده اما رمقی برایش نمانده است.
این مستند پیش از این در جشنواره بین المللی فیلم وارش برگزیده شده بود.
مرتضی مطوری متولد ۱۳۵۱ در خرمشهر و تحصیلاتش در حوزه تئاتر با گرایش بازیگری است. مطوری در کارنامه هنری خود چندین مستند همچون “القهوه”، “روایت صادق”، “گوزن زد ایرانی”، “فوران” و… را داراست ۲ فیلم سینمایی بلند او به نامهای”ماه و مه” و “مرغ دریایی” را از شبکههای سراسری پخش شده است.
اثر کارگردان خوزستانی به جشنواره بینالمللی فیلم فرانسه راه یافت
فیلم کارگردان خوزستانی به ششمین جشنوارهی بینالمللی فیلم «Fenêtre sur Courts» فرانسه راه یافت.
فیلم “بهمن” ساخته سیدمرتضی سبزقبا برای حضور در بخش مسابقه ششمین جشنواره بینالمللی فیلم «Fenêtre sur Courts» فرانسه انتخاب شد.
فیلم “بهمن” درباره سینما بهمن یکی از خاطرهانگیزترین سینماهای شهر دزفول است که دوازدهمین حضور بینالمللی خود را تجربه میکند. این فیلم پیش از این نامزد دریافت جایزه بهترین فیلم دومین جشنواره آسیایی فیلم «Asian Cinematography AWARDS» فیلیپین و همچنین نامزد دریافت جایزه بهترین فیلم نخستین جشنواره بینالمللی فیلم «Living together Again» ونیز ایتالیا بوده است.
این جشنواره در توضیحی نوشته بود: واقعیتی در سینما وجود دارد مبنی بر اینکه به همان میزان که فیلمهای بلند به هنر فیلمنامهنویسان، کارگردانها، بازیگران و عوامل دیگر نیازمندند فیلم های کوتاه نیز به این عوامل نیاز دارند.
این جشنواره فرصتی برای تماشا و تبلیغ فیلمهای کوتاه سینماگرانی را فراهم میکند که اغلب، استعدادهای امیدوارکنندهای هستند. این جشنواره به رای هیات داوران جایزه بهترین فیلم داستانی، بهترین فیلم تجربی، بهترین کارگردانی، بهترین فیلمنامه، بهترین تدوین و جایزه بزرگ هیات داوران را اهدا خواهد کرد.
سید مرتضی سبزقبا، نویسنده، کارگردان، تصویربردار، تدوین و صداگذاری و طراح پوستر، میثم خالدیان، مشاور کارگردان، حمید تجلیفرد، عکاس و مجریطرح، کورش بهراد، آهنگساز، محسن مستکین، خواننده، نجمه باوی، آوا، ابراهیم نصرالهی، شعر، فاطمه سیاحطرفی، منشیصحنه، حجت کایدخورده، عنوانبندی، روحالله پوردیان، مدیر تولید، فاطمه شاهینزاده، مترجم، سید رضا سبزقبا، تهیهکننده و مجید اردلان از جمله عوامل این فیلم به شمار میروند.
ششمین دوره این جشنواره بینالمللی، ۶ تا ۹ ژوئن ۲۰۲۴ میلادی مطابق ۱۷ تا ۲۰ خردادماه سال جاری در فرانسه برگزار خواهد شد.