شروع فعالیت بالاترین مرجع تصمیم گیری در مرز شلمچه

به گزارش اینجاخبر  روز دوشنبه یک مرداد ماه ۱۴۰۳ ، جلسه قرارگاه اربعین حسینی باحضور ولی الله حیاتی معاون امنیتی انتظامی استانداری خوزستان و جانشین قرارگاه اربعین استان خوزستان بهمراه اعضای قرارگاه اربعین ، شورای تأمین شهرستان خرمشهر، مسئولان استانی و شهرستانی در مرز شلمچه به منظور شروع فعالیت قرارگاه اربعین برگزار شد.

در این جلسه ضمن معرفی کمیته ها و مسئولان آن احکام مورد نظر نیز به آنها اعطا شد.

مسعود خواست خدایی معاون استاندار و فرماندار ویژه شهرستان خرمشهر بعنوان جانشین قرارگاه اربعین حسینی در شلمچه و احمد سواری معاون سیاسی اجتماعی فرمانداری شهرستان خرمشهر بعنوان مسئول کمیته خدمات اداری قرارگاه و سید جواد موسوی معاون عمرانی فرمانداری شهرستان خرمشهر بعنوان مسئول کمیته زیرساخت قرارگاه و بهنام اسد کارشناس امور دهیاری ها و شوراها بعنوان دبیر قرارگاه اربعین حسینی در شلمچه معرفی و احکام آنها تقدیم گردید.

معاون امنیتی انتظامی استانداری خوزستان و جانشین قرارگاه اربعین استان در جلسه گفت: هیچ افتخاری بالاتر از خدمت به زائران اربعین حسینی نیست.

ولی اله حیاتی گفت: این قرارگاه بالاترین مرجع تصمیم گیری در مرز شلمچه است، مصوبات این قرارگاه برای همه لازم به اجرا است،خارج از این قرارگاه کسی اجازه تصمیم گیری ندارد.

معاون امنیتی انتظامی استانداری خوزستان و جانشین قرارگاه اربعین استان گفت: یکی از الزامات ما گیت بندی یا همان سامان دهی گذرگاه های ورود و خروج است.

ولی اله حیاتی افزود:  دروازه ورودی زائران اربعین حسینی باید تا ۸ مرداد ماه آماده باشد.

وی از استقرار خودرو‌های مواکب در یادمان شهدای شلمچه خبر داد و خاطر نشان کرد: به دلیل مشکلات و بی نظمی‌های سال گذشته تصمیم گرفتیم خودرو‌های مواکب در یادمان شهدای شلمچه مستقر شوند.

معاون امنیتی انتظامی استانداری خوزستان و جانشین قرارگاه اربعین استان با اشاره به ضرورت خدمات شهری ویژه‌ای در شلمچه افزود: نظافت مسیر شلمچه از میدان مقاومت تا حسینیه حشد شعبی در خاک عراق بین شهرداری‌ها تقسیم کار شده است. شش شهرداری استان در کنار شهرداری شیراز و تهران و منطقه آزاد اروند فعالیت نظافت مسیر‌ها را بر عهده دارند. از میدان مقاومت تا توقفگاه خودرویی نیز بعهده شهرداری تهران است. همچنین از سه راه یادمان تا ورودی دو هکتاری  و از خروجی پایانه تا خاک عراق هم با همکاری شهرداری شیراز نظافت می شود.

ولی اله حیاتی با بیان اینکه توقفگاه بزرگ خودرویی در مرز شلمچه امسال با افزایش ۱۵ هزار دستگاهی به ظرفیت ۴۵ هزار خودرو رسیده است، یادآور شد: موضوع توقفگاه خودرویی امسال به جهاد سازندگی سپاه واگذار شده است و آسفالت ۹۰۰ متری مسیر این توقفگاه آغاز شده است.

وی از پایش تصویری برای امنیت خودرو‌های پارک هم گفت و گفت: در سه نوبت کاری سی نفره چینش خودرو‌ها و پایش تصویری اجرا خواهد شد.
فرمانده قرارگاه اربعین استان با بیان اینکه تامین روشنایی مواکب با اداره برق خرمشهر است خاطر نشان کرد: تا ده روز آینده کار تامین این روشنایی به پایان می رسد.
بهداشت و درمان هم در این نشست از احداث بیش از ۱۵ اتاق سرد خبر داد.

معاون امنیتی انتظامی استانداری خوزستان و جانشین قرارگاه اربعین استان نسبت به پایدار بود آب در مسیر شلمچه و همچنین پایانه تاکید کرد.

 

ظهر روز دوشنبه یک مرداد ماه ۱۴۰۳ ، نشست ولی الله حیاتی معاون امنیتی انتظامی استانداری خوزستان و جانشین قرارگاه اربعین استان به همراه اعضای قرارگاه اربعین حسینی و زین العماره معاون اول استاندار بصره و عاطف ناجی قاضی مدیر گذرگاه مرزی عراق در سالن جلسات منطقه آزاد اروند برگزار شد .

معاون امنیتی انتظامی استانداری خوزستان و جانشین قرارگاه اربعین استان در ابتدای این نشست ضمن خیر مقدم از طرف عراقی از تلاش ها برای پذیرایی خوب از زائران اربعین حسینی تشکر کرد.

ولی اله حیاتی با اشاره به فعالیت ها و هماهنگی های خوب در سال گذشته بین طرفین خواستار هماهنگ های بیشتر برای اربعین امسال شد.

ولی اله حیاتی با اشاره به فعالیت‌ها و هماهنگی‌های مطلوب در سال گذشته بین طرفین خواستار هماهنگ‌های بیشتر برای اربعین با ایجاد اتاق عملیات مشترک در مرز شلمچه شد تا نمایندگان دو کشور در این اتاق عملیات مشکلات احتمالی در مرز را رفع کنند.

عبور خودرو‌های بار مواکب ایرانی به سمت عراق موضوعی بود که فرمانده قرارگاه اربعین استان در این نشست به آن اشاره کرد و از طرف عراقی خواست ورود این مواکب به خاک عراق را تسهیل کنند.

معاون امنیتی انتظامی استانداری خوزستان و جانشین قرارگاه اربعین استان  با اعلام آمادگی همانند سال گذشته برای خدمات شهرداری، بهداشتی و امدادی در آن سوی مرز از طرف ایرانی خواستار تدابیر بیشتر مانند گذرگاه مسقف برای تسریع در تردد زائران با توجه به فصل گرما شد.

برپایی چادری با ۲۰۰ متر مربع، مجهز به شبکه برودتی در ابتدای خاک عراق برای رفاه بیشتر زائران از دیگر خواسته های وی بود.

فرمانده قرارگاه اربعین استان همچنین برای انتقال زائران از خاک ایران با ظرفیت ناوگان حمل نقل ایرانی به خاک عراق اعلام آمادگی کرد.

سامانه سجام دیگر موضوعی بود که حیاتی با اشاره به آن از هماهنگی های دو طرف خبر داد برای بررسی گذرنامه ها و سرعت بخشیدن به عبور زائران.

عبور زائران از گذرگاه مسقف همانند سال گذشته دیگر خواسته ای بود که فرمانده قرارگاه اربعین استان از طرف عراقی خواست.

چادری با ۲۰۰ متر مربع با داشتن سیستم های برودتی اعلام آمادگی دیگر طرف ایرانی بود که از عراق خواست این اجازه را به آنها بدهد تا در ابتدای خاک عراق تاسیس شود برای رفاه بیشتر زائران.

موضوع حمل و نقل در خاک عراق دیگر موضوع مهم بود که حیاتی از هماهنگی ها بین دو وزرای دو کشور در نشست اخیر در خاک عراق خبر داد.

وی افزود: اگر عراق این امکانات را ندارد ما آماده این هستیم تا زائران را از خاک ایران با ظرفیت ناوگان حمل نقل ایرانی به خاک عراق منتقل کنیم.

معاون امنیتی انتظامی استانداری خوزستان و جانشین قرارگاه اربعین استان در این جلسه خواستار هماهنگی بیشتر طرف عراقی برای عبور اتباع مقیم از مرز شلمچه و غیر مقیم از شلمچه شد.

عاطف ناجی قاضی مدیر گذرگاه مرزی عراق هم از هماهنگی خوب بین دو کشور خبر داد.

وی افزود: در خصوص نهادهای خدمت رسان برای اربعین حسینی در مرز شلمچه نیروهای کافی وجود داریم.

مدیر گذرگاه مرزی عراق با ابراز خرسندی از پیشنهاد طرف ایرانی نسبت به تاسیس اتاق مشترک اعلام آمادگی کرد جهت همکاری و هماهنگی های بیشتر.

عاطف ناجی قاضی گفت: اگر زائری بدون گذرنامه وارد خاک عراق شود باعث ایجاد مشکل و تعلل در تردد زائران خواهد شد و از طرف ایرانی خواست نسبت به این موضوع نظارت بیشتری داشته باشند.

زین العماره معاون اول استاندار بصره عراق: از آمادگی برای پذیرش مواکب ایرانی جهت ورود به خاک عراق خبر داد.

وی در بخش دیگر گفت: برای نیروهای امدادی ایران و خدماتی محلی را در نظر داریم که در اختیار آنها قرار خواهیم داد.

وی از طرف ایرانی خواستار استقرار نیروهای امدادی و اورژانس در سه نقطه در مرز عراق شد برای امداد رسانی به زائران.

مدیریت حرکت زائران دیگر خواسته طرف عراقی بود.

ازدحام بیشتر را در شب عنوان کرد، و از توافق با وزیر کشور عراق و اجازه دادن به ناوگان حمل نقل ایرانی برای جابجایی زائران در خاک عراق خبر داد.

وی افزود: ناوگان ایرانی فعال در خاک عراق می‌توانند زائران را از شلمچه تا عتبات عالیات منتقل کنند و این اجازه تنها در مرز شلمچه به ناوگان حمل و نقل ایرانی داده شده است.

طرف عراقی کاهش پذیرش کامیون‌های تجاری در ابتدای حرکت اربعین حسینی را نیز یادآور شد و افزود: در پنج روز آخر منتهی به زیارت اربعین مسیر تجاری بصورت کامل مسدود خواهد شد.

فرمانده قرارگاه اربعین استان خوزستان در پایان این نشست از جلسه مشترک بین استانداران خوزستان و بصره در هفته آینده در بصره عراق برای هماهنگی های بیشتر اربعین حسینی خبر داد.

 

نشست مشترک مسئولان ایران و عراق به منظور هماهنگی‌ برای اربعین ۱۴۰۳ در مرز شلمچه برگزار شد.
فرمانده قرارگاه اربعین استان خوزستان در این نشست از مردم عراق برای پذیرایی از زائران اربعین حسینی قدردانی کرد.
ولی اله حیاتی با اشاره به فعالیت‌ها و هماهنگی‌های مطلوب در سال گذشته بین طرفین خواستار هماهنگ‌های بیشتر برای اربعین با ایجاد اتاق عملیات مشترک در مرز شلمچه شد تا نمایندگان دو کشور در این اتاق عملیات مشکلات احتمالی در مرز را رفع کنند.
عبور خودرو‌های بار مواکب ایرانی به سمت عراق موضوعی بود که فرمانده قرارگاه اربعین استان در این نشست به آن اشاره کرد و از طرف عراقی خواست ورود این مواکب به خاک عراق را تسهیل کنند.

حیاتی با اعلام آمادگی همانند سال گذشته برای خدمات شهرداری، بهداشتی و امدادی در آن سوی مرز از طرف ایرانی خواستار تدابیر بیشتر مانند گذرگاه مسقف برای تسریع در تردد زائران با توجه به فصل گرما شد.

برپایی چادری با ۲۰۰ متر مربع، مجهز به شبکه برودتی در ابتدای خاک عراق برای رفاه بیشتر زائران از دیگر خواسته های وی بود.
فرمانده قرارگاه اربعین استان همچنین برای انتقال زائران از خاک ایران با ظرفیت ناوگان حمل نقل ایرانی به خاک عراق اعلام آمادگی کرد.
عاطف ناجی قاضی مدیر گذرگاه مرزی عراق هم از هماهنگی مطلوب بین دو کشور خبر داد و افزود: درباره نهاد‌های خدمت رسان برای اربعین حسینی در مرز شلمچه نیرو‌های کافی در نظر گرفته شده است.
وی با ابراز خرسندی از پیشنهاد طرف ایرانی برای تاسیس اتاق مشترک، برای همکاری و هماهنگی‌های بیشتر اعلام آمادگی کرد.

جلسه ستاد اربعین استان با حضور فرمانده قرارگاه اربعین استان خوزستان، جانشین رئیس ستاد منطقه آزاد اروند و دیگر مسئولین و متولیان دستگاه های اجرایی مرتبط به منظور سیاستگذاری و هماهنگی برنامه های اجرایی، در مقر شلمچه برگزار شد.

ولی‌اله حیاتی فرمانده قرارگاه اربعین استان خوزستان ضمن تأکید بر وظایف کمیته های ستاد مرکزی اربعین در شلمچه؛ اظهار داشت: باید با همدلی و هم افزایی تلاش کنیم تا اجتماع بزرگ اربعین این رویداد فرهنگی جهان تشیع در بستری امن رقم بخورد.

حیاتی خاطرنشان کرد: یکی از الزامات آمادگی برای اربعین پیش رو، گیت بندی ورودی ها و خروجی ها طبق زمان بندی اعلام شده است.

وی با اشاره به نشست وزرای کشور ایران و عراق در ماه گذشته و توافقات حاصل شده افزود: در بازدید وزرای دو کشور از مرز و زیرساخت های موجود مقرر شد تعاملات در سطح محلی جهت هرچه بهتر برگزاری اربعین گسترش پیدا کند.

حیاتی تصریح کرد: با توجه به گرمای هوا هر دو طرف باید تلاش داشته باشیم تردد در کوتاه ترین زمان انجام شود.

ساماندهی دست فروشان  و رفع صد معبر در کنار نظم دهی به ناوگان تاکسیرانی در ایام اربعین حسینی از دیگر مواردی بود که حیاتی به آن اشاره کرد و گفت: امسال می بایست وضعیت پارکینگ متفاوت تر از سال گذشته باشد چراکه این توقفگاه در اربعین امسال با افزایش ۱۵ هزار دستگاهی به ظرفیت ۴۵ هزار خودرو رسیده است.

فرمانده قرارگاه اربعین استان خوزستان از استقرار همه خودروهای مواکب در یادمان شهدای شلمچه خبر داد و افزود: سال گذشته شاهد بی‌نظمی و مشکلاتی در این خصوص بودیم که برای جلوگیری از تکرار آن در اربعین امسال خودروهای مواکب در یادمان شهدای شلمچه مستقر خواهند شد.

وی در بخش دیگری از سخنانش خدمات شهری و نظافت در این ایام توسط شهرداری ها را بسیار مهم ارزیابی کرد و گفت: شهرداری‌های معین نظافت محیطی از میدان مقاومت خرمشهر تا حسینیه حشد شعبی در خاک عراق را بر عهده دارند و انجام نظافت از میدان مقاومت خرمشهر تا توقفگاه خودرویی بر عهده شهرداری تهران خواهد بود همچنین نظافت از سه راه یادمان شهدا تا ورودی ۲ هکتاری و از خروجی پایانه تا خاک عراق نیز با همکاری شهرداری شیراز انجام می‌شود.

ولی اله حیاتی اذعان داشت: پایداری آب در شلمچه بسیار مهم است و باید در این خصوص اقدامات لازم انجام شود همچنین تا ۱۰ روز آینده نیز تأمین روشنایی مواکب و برق مورد نیاز اتاق های سرد می بایست انجام شود.

در نشست مشترک عاطف ناجی قاضی مدیر گذرگاه مرزی عراق و هیأت همراه با فرمانده قرارگاه اربعین استان خوزستان و دیگر مسئولین امر، ضمن اعلام آمادگی ایران بر جابه جایی زوار از مرز شلمچه تا عتبات، ایجاد اتاق عملیات مشترک در مرز شلمچه برای نمایندگان دو کشور جهت اجرای عملیات رفع مشکلات احتمالی در مرز نیز مطرح شد.

با توجه به مشترک بودن جاده ترانزیتی و مسافری در عراق، اجازه ورود ماشین های حمل موادغذایی به خاک این کشور در ایام اربعین از سوی ایران دیگر موضوع مورد اشاره در این نشست بود که مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.

پشتیبانی از مواکب مستقر در عراق با آب و یخ،اعزام اکیپ بررسی و رفع مشکل برق در مرز شلمچه عراق از طرف ایران، نصب داربست روبه روی گیت های گذرنامه، اعلام آمادگی برای خدمات شهرداری، بهداشتی و امدادی در آن سوی مرز و … توسط ایران از جمله مباحثی بود که از سمت طرف ایرانی به آنها پرداخته شد.

همچنین مدیریت حرکت زائران و بررسی گذرنامه آنها جهت جلوگیری از شلوغی و مشکلات امنیتی در مرز از خواسته های طرف عراقی بود که بر آن تأکید شد.

بنا به درخواست مقام عراقی و به منظور تسهیل در تردد زوار نیز در صورت نیاز پنج روز آخر منتهی به اربعین حسینی، مسیر تجاری بصورت کامل مسدود خواهد شد.

استقرار نیرو‌های امدادی و اورژانس در سه نقطه در مرز عراق جهت خدمات رسانی به زائران و راه اندازی اتاق سرد از دیگر خواسته های مورد نظر کشور عراق از ایران بود که در این نشست عنوان شد.

بر همین اساس نصب سایبان و در اختیار گذاشتن نیروهای کافی جهت خدمات رسانی به زوار از سمت کشور عراق نیز از جمله اقدامات در نظر گرفته شده توسط مسئولین این کشور برای ایام اربعین حسینی بود که جهت هرچه باشکوه تر برگزاری این مراسم مطرح گردید.

کمیته خدمت بهداشت و درمان به زائران اربعین حسینی با حضور دکتر سیدمحمد محمدی رییس دانشگاه علوم پزشکی آبادان، معاونین، مدیران و جمعی از مسئواین سازمان‌های همکار خدمت‌رسان در حوزه سلامت به زائران اربعین حسینی در محل دفتر معاونت توسعه مدیریت و منابع دانشگاه برگزار شد.

باتوجه به اینکه در مراسم راهپیمایی بزرگ اربعین حسینی متولی حفظ و تامین سلامت زائران دانشگاه علوم پزشکی تعیین شده است، این کمیته تشکیل شد تا آخرین هماهنگی‌های بین بخشی با سازمان‌ها و نهادهای همکار خدمت‌رسان در زمینه بهداشت و درمان انجام شود.

در این نشست در خصوص مدیریت واحد و هماهنگی درمانگاه‌ها با محوریت دانشگاه علوم پزشکی آبادان، استقرار آمبولانس‌های اورژانس و امدادی در پایگاه‌های تعیین شده، استقرار و ایجاد اتاق‌های سرد در محل‌های پرتجمع، پیشگیری از بیماری‌های آندمیک و همه‌گیر بویژه تب دانگی، نظارت‌های بهداشتی بر مواکب، اعلام و ارائه آمار خدمات حوزه سلامت به دانشگاه بحث و تبادل نظر شد.

علاوه بر رییس دانشگاه علوم پزشکی آبادان، معاونین بهداشت، توسعه مدیریت و منابع و نمایندگان معاونت‌های درمان و غذا و دارو، جمعی از مدیران ستادی دانشگاه، مدیر سلامت سازمان منطقه آزاد اروند و نمایندگانی از جمعیت هلال‌احمر استان خوزستان، سازمان تامین اجتماعی، بسیج جامعه پزشکی، نفت و گاز اروندان، بیمارستان نیروی دریایی، موکب بنیاد مستضعفان و درمانگاه شهدای ماهشهر نیز در این جلسه حضور داشتند.

https://injakhabar.ir/6810کپی شد!