بازدید وزیر بهداشت و راه اندازی فرستنده رادیویی در شلمچه

به گزارش اینجاخبر رئیس پلیس راه خوزستان گفت: پیش‌بینی می‌شود پیک ورود و خروج زائران از روزهای سه‌شنبه تا پنجشنبه باشد.

لزوم رعایت مقررات رانندگی در زمان پیک تردد زائران در راه‌های خوزستان

سعید رحیمی اظهار کرد: پیش‌بینی می‌شود پیک ورود و خروج زائران از روزهای سه‌شنبه تا پنجشنبه باشد، اما به تدریج از هفته آینده وضعیت به حالت عادی بازخواهد گشت.

وی افزود: توصیه می‌شود زائران در این سفر معنوی به سلامت خود توجه داشته باشند و به مقررات راهنمایی و رانندگی دقت کنند.

رئیس پلیس راه خوزستان خاطرنشان کرد: رانندگان با سرعت مطمئنه رانندگی و قبل از حرکت و خروج از پارکینگ خودرو را بررسی کنند و بدون بررسی به دل جاده نزنند.

رحمی تاکید کرد: توصیه می‌شود رانندگان در زمان خستگی و خواب‌آلودگی رانندگی نکنند و حتماً قبل از رانندگی در جاده‌ها استراحت کافی داشته باشند و سپس سفر خود را ادامه دهند تا سفری ایمن داشته باشند.

بهره‌برداری از فرستنده رادیو اربعین در مرز شلمچه

فرستنده رادیو اربعین صدا و سیمای مرکز آبادان در پایانه مرزی شلمچه به بهره‌برداری رسید.

این فرستنده ۲۰۰ وات قابلیت پوشش دهی شهرهای آبادان، خرمشهر، جاده اهواز – خرمشهر، مرز شلمچه و استان بصره در خاک عراق را دارد.

در مراسم افتتاح بهروز ولی‌الله حیاتی معاون امنیتی انتظامی استانداری خوزستان، مسعود خواست خدایی، رضایی مدیرکل صداسیما مرکز آبادان و جمعی از مسئولان قرارگاه اربعین در مرز شلمچه حضور داشتند.

زائران می‌توانند رادیو اربعین را بر روی فرکانس ۹۵.۳ بر روی باند FM دریافت کنند.

 

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از امکانات درمانی پایانه مرزی شلمچه دیدن کرد.

دکتر بهرام عین اللهی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی همزمان با تردد زائران از پایانه مرزی شلمچه از این گذرگاه مشترک با کشور عراق بازدید کرد و روند خدمت رسانی در حوزه درمان را مورد ارزیابی قرار داد.

وی با حضور در پایانه مرزی شلمچه، از بیمارستان شهید سلیمانی بازدید و روند خدمت رسانی به زائران اربعین حسینی را بررسی کرد.

وزیر بهداشت در این بازدید ضمن گفت‌وگو با مراجعه کنندگان به این مرکز درمانی و بررسی مشکلات آنها از نزدیک، با پرسنل و کادر درمان این بیمارستان نیز گفت‌وگو کرد.

دکتر بهرام عین‌اللهی در خلال این بازدید،در جمع خبرنگاران اظهار کرد: از زائران درخواست داریم شب‌ها حرکت کنند تا مشکلی نداشته باشند و پیشگیری لازم را لحاظ کنند.

وی افزود: زائران حتما از کلاه استفاده کنند و در میان راه از نوشیدنی‌های سرد استفاده کنند و بعد از پیاده‌روی، استراحت کوتاهی داشته باشند.

وزیر بهداشت با بیان اینکه ۹۴ زائر اربعین در پی گرمازدگی شدید به کشور بازگرداننده شدند، گفت:‌ افراد گرمازده اگر حالشان مناسب نباشد سرم‌درمانی شده و اگر به درمان تخصصی نیاز داشته باشند به مراکز درمانی منتقل می‌شوند.

عین‌اللهی با بیان اینکه بزرگ‌ترین چالش همایش پیاده‌روی اربعین گرمای طاقت‌فرساست، اظهار کرد: در دو سال اخیر گرمازدگی زائران یکی از مشکلاتی است که کادر درمان با آن مواجه هستند و در راستای رفع آن احداث مراکز درمانی ثابت در دستور کار وزارت قرار گرفت و با توجه به این مهم نخستین و مهم‌ترین مسئله برای گرمازدگی انتقال به محیط خنک است به همین دلیل از کانکس‌های سرد و همچنین اتوبوس آمبولانس‌ها استفاده می‌کنیم.

وزیر بهداشت با اشاره به اینکه اکنون جمعیت در مرز‌های هشت‌گانه کشور منهتی به عراق برای حضور در همایش عظیم پیاده‌روی اربعین حسینی زیاد است، تاکید کرد: خوشبختانه از نظر بهداشت و خدمات درمانی نیرو‌ها پای کار و در حال فعالیت هستند.

تردد بیش از یک میلیون نفر از پایانه‌های مرزی خوزستان در ایام اربعین

مدیرکل راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای خوزستان با اشاره به تردد یک میلیون و ۱۲۰ هزار و ۴۸ نفر از پایانه‌های مرزی خوزستان گفت: در سیزدهمین روز از ماه صفر، در مجموع ۱۵۶ هزار و ۹۱ تردد در دو پایانه‌ شلمچه و چذابه ثبت شد.

محمد جولانژاد ظهر دوشنبه بیست و نهم مرداد در جمع خبرنگاران اظهار کرد: در سیزدهمین روز از ماه صفر ۱۵۶ هزار و ۹۱ زائر اربعین از پایانه‌های مرزی شلمچه و چذابه در استان خوزستان تردد کردند که از این تعداد ۳۹۳۹۳ مربوط به چذابه و ۱۱۶۶۹۸ تردد مربوط به پایانه شلمچه است.

وی افزود: در این روز در مجموع ۶۲ هزار ۷۱۴ ایرانی وارد و ۷۵ هزار و ۹۸ ایرانی برای زیارت اربعین از کشور خارج شده‌اند، علاوه‌بر آن ۱۴۶۷ خارجی وارد و خروج ۱۶۸۱۲ خارجی طی روز گذشته در هر دو پایانه ثبت شده است.

مدیرکل راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای خوزستان ادامه داد: از ابتدای ماه صفر تاکنون در مجموع یک میلیون و ۱۲۰ هزار و ۸۱۴ تردد در دو پایانه‌ی مرزی خوزستان ثبت شده است که نسبت به مدت مشابه پارسال ۳ درصد کاهش یافته است.

جولانژاد اضافه کرد: از این تعداد تردد ۲۶۴ هزار و ۴۱۷ ایرانی وارد، ۷۶۵ هزار ۷۷۴ ایرانی خارج، ۲۳۴۵۷ خارجی وارد و ۶۶۴۰۰ خارجی نیز از طریق دو پایانه مرزی شلمچه و چذابه خارج شده‌اند.

 

ارائه بیش از ۸۰ هزار خدمت بهداشتی و درمانی طی ۱۰ روز به زوار اربعین

رئیس دانشگاه علوم‌ پزشکی اهواز گفت: بیش از ۸۰ هزار خدمت بهداشتی و درمانی طی ۱۰ روز به زائران اربعین حسینی ارائه شده است.

 محمدحسین سرمست دوشنبه بیست‌ونهم مرداد در جمع رسانه‌ها اظهار کرد: معاونت بهداشت دانشگاه با هدف به حداقل رساندن مخاطرات سلامت زائران، پیش از آغاز عملیات اربعین جلسات متعددی را با دستگاه‌های خدمت‌رسان مشغول در فرایند اربعین برگزار و هماهنگی لازم برای نظارت بهداشتی بر امور مرتبط با سلامت زائران را انجام داده است.

وی افزود: تشکیل جلسات آموزشی برای موکب‌داران و خادمان مواکب در همه شهرستان‌های استان، معاینه رایگان و صدور کارت سلامت برای تمام عوامل اجرایی مواکب نیز از جمله اقدامات حوزه بهداشت استان در راستای اطمینان از حفظ و تأمین سلامت زوار اربعین بود.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اهواز خاطرنشان کرد: معاونت بهداشت دانشگاه از ابتدای عملیات اربعین ۱۴۰۳ در چهار بخش آموزش سلامت، سلامت خانواده، سلامت محیط و پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های واگیردار به ارائه خدمت مشغول است.

سرمست به خدمات ارائه شده در بخش آموزش سلامت اشاره کرد و ادامه داد: تعداد ۳۵۸۰۰ مورد آموزش سلامت به زوار، توزیع ۱۸۵۹ رسانه آموزشی و ارسال ۱۱۷ پیام بهداشتی از طریق تابلوی روز دید، خدمات معاونت بهداشت دانشگاه در بخش آموزش سلامت طی ده روز است.

وی تاکید کرد: ۶۳۶۷ بازدید بهداشتی از مواکب مسیر طریق الحسین (ع) و شهرک مواکب چذابه، ۲۲۱ مورد نمونه‌برداری میکروبی از آب، ۳۷ مورد نمونه‌برداری میکروبی از مواد غذایی و معدوم سازی ۶۸۷ کیلوگرم مواد غذایی فاسد و غیرقابل مصرف نیز مجموعه خدمات معاونت بهداشت دانشگاه در بخش سلامت محیط است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اهواز تصریح کرد: حضور کارشناسان پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های واگیردار در مرز چذابه نیز بخش دیگری از اقدامات معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی‌شاپور اهواز است که طی ده روز خدماتی نظیر غربالگری سندرمیک ۵۱۰۲۳ نفر از نظر بیماری‌های واگیردار، شناسایی ۱۴۳ مورد مشکوک به بیماری واگیردار و نمونه‌گیری و انجام آزمون‌های سریع تشخیصی برای آنها و انجام ۸۹ مورد مراقبت حشره شناسی را ارائه دادند.

سرمست اضافه کرد: مراقبت از مادران باردار، مراقبت از زنان پرخطر عارضه‌دار، مراقبت از کودکان زیر ۵ سال و مراقبت از سالمندان دچار عارضه نیز بخشی از خدمات معاونت بهداشت دانشگاه در حوزه سلامت خانواده می‌باشد.

وی اظهار کرد: معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی جندی‌شاپور اهواز نیز در چهار بخش اورژانس پیش بیمارستانی، درمانگاه مرزی شهید علی هاشمی چذابه، سالن‌های سرد پایانه مرزی و اورژانس بیمارستانی در سراسر استان به ارائه خدمات درمانی به زوار اربعین حسینی می‌پردازد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اهواز با اشاره به خدمات ارائه شده توسط اورژانس پیش بیمارستانی، گفت: طی ۱۰ روز اول ارائه خدمات، اورژانس پیش‌بیمارستانی دانشگاه علوم پزشکی اهواز به انجام ۶۵۹ مأموریت اورژانسی مبادرت ورزید که از این میان، ۴۸۱ بیمار به صورت سرپایی در محل، درمان و ۱۷۸ بیمار به مراکز درمانی منطقه اعزام شدند.

سرمست تصریح کرد: این مأموریت‌ها شامل ۹۷ مصدوم حادثه ترافیکی، ۱۴۷ مورد گرمازدگی، ۶۷ مورد مشکل گوارشی، ۴ مورد اورژانس زنان، ۷۸ مورد مشکل تنفسی، تعداد ۵۹ مورد بیمار قلبی و ۲۰۷ مورد سایر مأموریت‌ها بود.

وی با اشاره به خدمات ارائه شده توسط درمانگاه مرزی چذابه و سالن سرد، افزود: تعداد کل مراجعان به درمانگاه شهید هاشمی مرز چذابه ۲۳۱۲ مورد بود که ۲۲۹۴ مورد در محل درمان شده و ۱۸ مورد اعزامی به مراکز درمانی و بیمارستان‌های پشتیبان منطقه انجام شد، همچنین ۱۹۶ مورد به سالن‌های سرد مستقر در مرز چذابه مراجعه کردند که تمام موارد به صورت سرپایی در محل، خدمات مناسب را دریافت کرده و هیچ‌گونه اعزامی صورت نگرفت.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اهواز ادامه داد: از این تعداد ۲۹۱ مورد با مشکل گرمازدگی، ۲۸۸ مورد با مشکل گوارشی، ۶۸ مورد با مشکل قلبی، ۱۵۱ مورد با مشکل تنفسی و تعداد ۱۵۰۴ مورد با سایر مشکلات به درمانگاه مرزی چذابه مراجعه کردند.

سرمست خاطرنشان کرد: مراجعه زائران اباعبدالله الحسین به بخش اورژانس بیمارستان‌های دانشگاه علوم پزشکی جندی‌شاپور اهواز، بخش دیگری از خدمات معاونت درمان دانشگاه است که طی ۱۰ روز اول، با ۲۲۴ مراجعه کننده و درمان سرپایی و ترخیص ۲۱۵ مورد، بستری عادی هشت مورد و یک مورد بستری ویژه کار خود را به اتمام رساند.

خروج بیش از دو میلیون و ۴۰۰ هزار زائر از کشور

معاون حمل و نقل وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینکه تا کنون بیش ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار نفر برای اربعین از کشور خارج شده‌اند گفت: بر اساس مدیریت انجام شده در ۶ مرز کشور، تا امروز وضعیت مطلوب است و امیدواریم در روزهای آتی با همکاری مردم مسیر هموارتر شود.

 سید کمال هادیان‌فر روز _دوشنبه بیست و نهم مرداد_ در بازدید از مرز شلمچه در جمع رسانه‌ها اظهار کرد: وزارت راه و شهرسازی مسئولیت حمل و نقل و سوخت ستاد اربعین را عهده‌دار است و در این زمینه از ۸ ماه گذشته تمهیدات و پیش‌بینی‌ها صورت گرفت تا سفری بدون دغدغه برای زوار اربعین فراهم شود.

وی با بیان اینکه بیش از دو میلیون و ۴۰۰ هزار زائر از کشور خارج شده‌اند، افزود: بر این اساس، ۳۱ درصد زوار از ناوگان عمومی هوایی، دریایی، ریلی و جاده‌ای استفاده کرده‌اند.

معاون حمل و نقل وزیر راه و شهرسازی اضافه کرد: امسال نیز برای اولین بار با هماهنگی دولت عراق، کشتی از مسیر خرمشهر به بصره و بالعکس زوار را جابه‌جا می‌کند، اتوبوس‌های پیش‌بینی شده متناسب با ظرفیت است اما رفت زائران تدریجی بوده و اکنون در پیک سوم رفت به سر می‌بریم و تا جمعه صبح ادامه خواهد داشت.

هادیان فر توضیح داد: از روز جمعه حجم برگشت زوار با اولویت مرز زمینی مهران و شلمچه افزایش خواهد یافت، تاکنون ۶۵۰ هزار زائر از مرز شلمچه خارج شدند و ۲۵۰ هزار نفر بازگشته‌اند و دو سوم زوار در عراق به سر می‌برند.

وی تاکید کرد: زوار زمان سفر خود را مدیریت کنند و بازگشت را به روز اربعین موکول نکنند و زودتر به کشور بازگردند. چون هم ظرفیت ناوگان عراق محدود است و هم ظرفیت ناوگانی ما باید پاسخگو باشد.

معاون وزیر راه و شهرسازی عنوان کرد: بر اساس مدیریت انجام شده در ۶ مرز کشور، تا امروز وضعیت مطلوب است و امیدواریم در روزهای آتی با همکاری مردم مسیر هموارتر شود.

هادیان‌فر افزود: یکی از پیک‌های رفت در حوزه هوایی است. به صورت عادی در هفته ۱۲۰ پرواز به سمت کشور عراق انجام می‌شود اما با توافق انجام شده با عراق، سه هزار پرواز پیش بینی شده است که ۵۰۰ هزار نفر را رفت و برگشتی از ۲۸ فرودگاه کشور به مقصد دو فرودگاه نجف و بغداد جابجا می‌کنند.

وی گفت: زوار در استفاده از حمل و نقل زمینی، هوایی و ریلی، بلیت رفت و برگشت را همزمان تهیه کنند. همچنین تا امروز ۱۳۰ هزار زائر به صورت ریلی جابجا شده‌اند، بخش زیادی از این جابجایی توسط قطار خرمشهر به شلمچه انجام شده است.

 

تردد بیش از یک میلیون و ۲۸۲ هزار نفر از مرزهای خوزستان

مدیرکل راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای کشور با اشاره به تردد یک میلیون و ۲۸۲ هزار و ۳۷۹ نفر از مرزهای خوزستان گفت: در مجموع از ابتدای ماه صفر تاکنون، ۸۳۲ هزار و ۵۴۸ ایرانی برای زیارت عتبات عالیات در ایام اربعین از طریق مرزهای خوزستان خارج شده‌اند.

محمد جولانژاد صبح سه‌شنبه سی‌ام مرداد_ در جمع خبرنگاران اظهار کرد: در چهاردهمین روز از ماه صفر، ۱۶۲ هزار و ۳۳۱ زائر اربعین از پایانه‌های مرزی شلمچه و چذابه در استان خوزستان تردد کردند که از این تعداد ۴۵ هزار و ۲۰۰ نفر مربوط به چذابه و ۱۱۷ هزار و ۱۳۱ تردد مربوط به پایانه شلمچه است.

وی افزود: در این روز در مجموع ۷۵ هزار و ۳۴۳ ایرانی وارد و ۶۶ هزار و ۷۷۴ ایرانی برای زیارت اربعین از کشور خارج شده‌اند، علاوه‌بر آن ۱۳۶۴ خارجی وارد و خروج ۱۰۱۸ هزار و ۵۸۰ خارجی طی روز گذشته در هر دو پایانه ثبت شده است.

مدیرکل راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای خوزستان ادامه داد: از ابتدای ماه صفر تاکنون، در مجموع یک میلیون و ۲۸۲ هزار و ۳۷۹ تردد در دو پایانه مرزی خوزستان ثبت شده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته هفت درصد کاهش یافته است.

جولانژاد اضافه کرد: از این تعداد تردد، ۳۳۹ هزار و ۷۶۰ ایرانی وارد، ۸۳۲ هزار و ۵۴۸ ایرانی خارج، ۲۴ هزار و ۸۲۱ خارجی وارد و ۸۵ هزار و ۲۵۰ خارجی نیز از طریق دو پایانه مرزی شلمچه و چذابه خارج شده‌اند.

 

ارائه خدمات به بیش از ۲۷۰۰ نفر در ایام اربعین

مدیرعامل جمعیت هلال‌احمر استان خوزستان گفت: ۲۱۲ نفر از کارکنان، امدادگران و نجاتگران در مرزهای چذابه و شلمچه در قالب ۴۳ تیم به صورت شبانه‌روزی آماده خدمت‌رسانی به زوار عتبات عالیات هستند.

وحید شعبانی سه‌شنبه سی‌ام مرداد_ در جمع رسانه‌ها اظهار کرد: با توجه به آغاز طرح اربعین از شانزدهم مرداد تا بیست‌ونهم مرداد، ۲۷۱۴ نفر در پایانه‌های مرزی شلمچه و چذابه از خدمات هلال‌احمر بهره‌مند شدند.

وی افزود: در این بازه زمانی ۳۳۸ مصدوم به ثبت رسیده است که ۲۸۰ نفر از آن‌ها در محل به صورت سرپایی درمان شده‌اند و ۵۸ نفر از آن‌ها پس از انجام اقدامات پیش بیمارستانی و کمک‌های اولیه به مراکز درمانی انتقال داده شده‌اند.

مدیرعامل جمعیت هلال‌احمر استان خوزستان ادامه داد: ۲۳۷۶ نفر از مراجعه‌کنندگان به قرارگاه‌های مرزی نیز از خدمات سلامت‌محور نیروهای هلال‌احمر استان خوزستان در مرزهای چذابه و شلمچه از تست‌های فشار خون و قند خون نیز بهره‌مند شدند.

شعبانی خاطرنشان کرد: ۲۱۲ نفر از کارکنان، امدادگران و نجاتگران در مرزهای چذابه و شلمچه در قالب ۴۳ تیم به صورت شبانه‌روزی آماده خدمت‌رسانی به زوار عتبات عالیات هستند.

 

تصادف اتوبوس زائران ایرانی در عراق با ۱۸ مصدوم

دبیر ستاد اربعین دانشگاه علوم پزشکی آبادان گفت: بر اثر تصادف یک دستگاه اتوبوس با پل سیمانی در عراق ۱۸ زائر ایرانی مصدوم شدند.

 افشین دریانبرد ظهر روز _ سی‌ام مردادماه_ در جمع خبرنگاران اظهار کرد: ساعت ۵:۱۰ امروز، یک دستگاه اتوبوس با پل سیمانی در محور بصره به ناصریه در کشور عراق، برخورد کرد که در این حادثه ۱۸ زائر ایرانی مصدوم شدند.

وی با اشاره به انتقال مصدومان از مرز شلمچه به کشور افزود: پس از تماس با مرکز پست فرماندهی حادثه ICP مستقر در مرز شلمچه مبنی بر تصادف یک دستگاه اتوبوس حامل زائران حسینی، بلافاصله مقدمات تحویل حادثه دیدگان توسط مسئول پست فرماندهی حادثهICP در دستور کار قرار گرفت.

رئیس اورژانس پیش‌بیمارستانی و مدیریت حوادث دانشگاه علوم پزشکی آبادان خاطرنشان کرد: بنابراین سعی دستگاه آمبولانس و یک دستگاه اتوبوس آمبولانس از نزدیک‌ترین پایگاه‌های سیار اورژانس ۱۱۵ مستقر در شلمچه به نقطه صفر مرزی اعزام و ۱۸ مصدوم را از طرف عراق تحویل گرفته شدند.

دریانبرد خاطرنشان کرد: پس از رسیدن خودروهای اورژانس و تحویل مجروحان، اقدامات تریاژ و امداد بر بالین مصدومان انجام و ضمن دریافت خدمات درمانی در نقطه صفر مرزی، کارشناسان اورژانس ۱۱۵ مصدومان را به بیمارستان طالقانی شهرستان آبادان انتقال دادند.

 

 

https://injakhabar.ir/7060کپی شد!