پرورش ماهیان سردآبی برای نخستین بار در آبادان

به گزارش اینجاخبر  رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی آبادان گفت: پرورش ماهیان سردآبی (قزل آلا) برای نخستین بار در استخرهای پیش ساخته این شهرستان آغاز شد.

 سیامک علی شاه‌پور یکشنبه در آیین آغاز پرورش ماهیان سردآبی در روستای شلحه حاج حسین اظهار کرد: برای استفاده بهینه و حداکثری از مزارع پرورش ماهی مشاغل روستایی قبلا یک دوره هفت ماهه فقط در فصل گرما که برای ماهیان گرم آبی استفاده می‌شد، برگزار شده بود.

وی افزود: حدود پنج ماه از سال در فصل سرما استخرها بدون استفاده بوده و امروز با ابتکار اتاق بازرگانی آبادان و با اجرای پنج طرح پایلوت با ذخیره سازی بچه ماهی‌های قزل آلا (سردآبی ) در این استخرها می‌توان به راحتی در سال ۲ دوره پرورش داد.

معاون برنامه ریزی فرمانداری ویژه آبادان نیز این آیین در خصوص توسعه فعالیت آبزی پروری گفت: اجرای طرح پایلوت به تعداد پنج مزرعه در بخش مرکزی، بخش اروندکنار و شهر چویبده انجام شده، موفقیت‌آمیز بودن این طرح توسعه صنعت آبزی پروری در سطح روستاهای آبادان و رشد تولید و اشتغال و همچنین تقویت وضعیت اقتصادی روستائیان را در پی خواهد داشت.

علی حنظل عیدانی بیان کرد: ۶ هزار قطعه بچه ماهی در این طرح ذخیره سازی شده است.

وی افزود: امروزه شاهد افزایش چشمگیر مزارع روستایی آبادان هستیم و چندین استخر پیش ساخته در سطح روستاهای آبادان وجود دارد.

حنضل عیدانی اظهار کرد: در گام بعدی امیدواریم از پرورش ماهیان سردابی نتایج مثبتی کسب شود تا شاهد رونق و توسعه هرچه بیشتر این ماهی در آبادان باشیم.

مدیر اجرایی طرح آبزی پروری و میانه کاری خوزستان نیز گفت: برای استفاده مناسب از ظرفیت موجود استخرهای پیش ساخته در فصل سرما برای نخستین بار با همکاری اتاق بازرگانی آبادان ذخیره سازی ماهی قزل آلای سردابی انجام شد.

سید حمید موسوی افزود: این طرح به صورت پایلوت در استخرهای پیش ساخته آبادان انجام می‌شود و با کسب نتایج مطلوبتر این طرح می‌توان در سطح وسیع تری آن را اجرایی کرد.

 مدیر جهاد کشاورزی آبادان گفت: ۸۵ حوضچه پرورش ماهی گرم آبی برای توانمندسازی اقتصاد روستاهای این شهرستان با کمک بنیاد علوی در این شهرستان احداث و فعال است.

حسن دشتی‌نژاد  اظهار کرد: پرورش ماهی در میان نخلستان‌های روستاهای محروم نوار مرزی آبادان به منظور توانمندسازی اقتصاد در روستاها است که مهاجرت معکوس روستاییان و اشتغال‌زایی را در پی داشته است.

وی افزود: هر حوضچه پرورش ماهی سی‌باس و کپور با ۲ نوبت برداشت در سال افزون بر ۳.۵ تن محصول تولید می‌شود و در هر نوبت برای ۲ نفر به صورت مستقیم و ۲ نفر به صورت مستقیم شغل ایجاد کرده است.

دشتی نژاد گفت: شهرستان آبادان به عنوان یک منطقه با آب و هوای خاص برای پرورش ماهیان در استخر بسیار مناسب است و می‌توان در این استخرها از چندین سیستم تهویه و چرخش آب استفاده کرد.

وی افزود: محصولات آبزی‌پروری تولید شده در این شهرستان علاوه بر تامین نیاز بازار داخلی، از کیفیت لازم برای صادرات به بازارهای خارجی برخوردار است.

آبادان ۱۳ هزار و ۲۰۰ هکتار زمین کشاورزی و بیش از ۲ میلیون نفر نخل خرما دارد.

https://injakhabar.ir/7830کپی شد!